Keystone logo

15 Грижа за здравето Програми в Здравни грижи Медицина Пулмология 2024

Филтри

Филтри

  • Здравни грижи
  • Медицина
  • Пулмология
Области на обучение
  • Здравни грижи (15)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Грижа за здравето Програми в Здравни грижи Медицина Пулмология

Какво е пулмология?
Пулмологията е наука за заболявания, които засягат белите дробове и дихателната система. Това включва състояния като астма, ХОББ, рак на белия дроб и пневмония. Пулмолозите са лекари, които се специализират в диагностицирането и лечението на тези състояния.

Защо да уча пулмология?
Пулмологията се занимава със заболявания, които могат да бъдат изключително инвалидизиращи и дори смъртоносни, като разбират как действат тези заболявания, пулмолозите могат да разработят по-добри лечения и в крайна сметка да спасяват животи. Белодробните заболявания стават все по-често срещани поради замърсения въздух и тютюнопушенето, така че има нарастваща нужда от пулмолози.

Различни видове пулмологични степени
Има няколко различни вида степени, които човек може да спечели в пулмологията. Лекар (MD) или лекар по остеопатична медицина (DO) може да завърши пребиваване по белодробна медицина, което обикновено продължава три години. След завършване на пребиваване, някои пулмолози могат да изберат да се специализират в определена област от областта, като пулмология за критични грижи или интервенционална пулмология. Като алтернатива студентите могат да получат магистърска степен или докторска степен по белодробни науки или друга свързана област. Завършването на тези програми обикновено отнема две до четири години.

Какво ще уча по време на обучението си по пулмология?
Учебната програма за степен по пулмология ще варира в зависимост от конкретната програма, която изберете. Можете да очаквате да изучавате теми като белодробна анатомия и физиология, патофизиология на белодробни заболявания, диагностични тестове и процедури и възможности за лечение.