Keystone logo

1 Грижа за здравето Програми в Здравни грижи Подиатрична медицина Подиатрична спортна медицина 2024

Филтри

Филтри

  • Здравни грижи
  • Подиатрична медицина
  • Подиатрична спортна медицина
Области на обучение
  • Здравни грижи (1)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Грижа за здравето Програми в Здравни грижи Подиатрична медицина Подиатрична спортна медицина

Какво е подиатрична спортна медицина?
Подиатричната спортна медицина е клон на подиатрията, който се занимава с превенцията, диагностиката и лечението на наранявания на краката и глезените, свързани със спорт и упражнения. Лекарите по подиатрична спортна медицина са специално обучени по биомеханика на стъпалото и глезена и използват това знание, за да предотвратят и лекуват наранявания.

Какви кариери са налични в подиатричната спортна медицина?
Някои педиатри с дипломи по педиатрична спортна медицина работят в частна практика, докато други работят в болници или клиники. Спортните ортопеди също могат да работят като част от екип от здравни специалисти в заведение за спортна медицина. Лекарите по подиатрична спортна медицина също биха могли да участват в изследвания, преподаване или писане за своята специалност.

Какви са ползите от изучаването на подиатрична спортна медицина?
Има много ползи от изучаването на подиатрична спортна медицина. Подиатрите, които са специализирани в тази област на медицината, могат да помогнат за предотвратяване и лечение на наранявания, свързани със спорт и упражнения. Тяхната работа дава възможност на елитните спортисти да се представят безопасно и те също могат да помогнат за рехабилитацията на хора, които са се наранили чрез упражнения или спортна дейност. Спортните педиатри често работят с други здравни специалисти, като ортопеди и физиотерапевти, за да осигурят цялостна грижа за своите пациенти.

Какви степени има в подиатричната спортна медицина?
Има няколко вида степени в подиатричната спортна медицина. Някои педиатри завършват четиригодишна бакалавърска степен, преди да постъпят в училище по педиатрия, докато други влизат в училище по педиатрия след завършване на две години колеж. Спортните педиатри трябва да завършат четиригодишно училище по педиатрия и да преминат национален изпит, за да получат лиценз. След като завършат обучението си, лекарите по подиатрична спортна медицина могат да изберат да продължат стипендия или пребиваване по тази специалност.

Какво ще уча по време на моята степен по подиатрична спортна медицина?
По време на степента си по подиатрична спортна медицина ще изучавате биомеханиката на стъпалото и глезена, както и как да предотвратите и лекувате наранявания, свързани със спорт и упражнения. Ще научите и за други аспекти на здравеопазването, като ортопедия, физическа терапия ихранене.