Keystone logo

9 Грижа за здравето Програми в Здравни грижи Медицина Ортезиране 2024

Филтри

Филтри

  • Здравни грижи
  • Медицина
  • Ортезиране
Области на обучение
  • Здравни грижи (9)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Грижа за здравето Програми в Здравни грижи Медицина Ортезиране

Какво представлява ортопедията?
Ортопедията е клон на медицината, който се занимава с проектиране, производство и монтиране на ортопедични устройства. Ортезните устройства се използват за поддържане, подравняване, предотвратяване и коригиране на деформации или функционални ограничения на скелетната система и ставите, мускулите, сухожилията и връзките. Тези устройства се използват за възстановяване на функцията и подобряване на качеството на живот на пациенти с мускулно-скелетни заболявания.

Каква работа мога да намеря в ортопедията?
Хората, които работят като ортозисти, често участват в рехабилитацията на пациенти след нараняване или операция. Те работят с други здравни специалисти, като физиотерапевти и професионални терапевти, за да осигурят цялостен план за грижа. Ортопедията е разрастваща се област с нарастващо търсене на квалифицирани ортопедисти. Предлагат се работни места както в публичния, така и в частния сектор и има възможности за работа както в болнични, така и в обществени условия.

Как да стана ортопед?
За да станете ортезист, ще трябва да завършите призната висша квалификация по ортопедия. Това обикновено е четиригодишна бакалавърска степен, след това следдипломна програма и едногодишно пребиваване.

Какво ще уча по време на моята степен по ортопедия?
По време на вашата степен по ортопедия ще изучавате набор от предмети, включително човешка анатомия, физиология, биомеханика, анализ на походката и наука за материалите.