Свържете се директно с училищата - Сравнете 8 Грижа за здравето Програми в Наука за храните 2023

8 Грижа за здравето Програми в Наука за храните 2023

Преглед

Какво е хранителна наука?
Науката за храните изучава храната и нейната връзка с околната среда, обществото и икономиката. Включва изучаване на производството, преработката, безопасността и храненето на храните. Науката за храните също обхваща изучаването на заболявания и замърсявания, причинени от храни.

Какво мога да направя с диплома по хранителни науки?
Диплома по наука за храните може да доведе до кариера в хранително-вкусовата промишленост, работейки в области като производство на храни, преработка, безопасност и хранене. Завършилите наука за храните могат също да работят в областта на изследванията на болести, пренасяни с храни, и замърсяване. Има възможности за тези с опит в науката за храните да работят в държавни агенции или частни компании, които участват в регулирането на хранително-вкусовата промишленост. Завършилите хранителни науки могат да преследват кариера в академичните среди, като преподават и провеждат изследвания в университети и колежи.

Защо да изучавате хранителни науки?
Хранителната наука е важна по няколко причини. Помага ни да разберем как храната влияе на нашето здраве и околната среда, което може да помогне за подобряване на методите за производство и обработка на храни, като гарантира, че храната, която ядем, е безопасна и питателна. Изучавайки науката за храните, можем също да научим повече за това как да предотвратяваме и контролираме болести, причинени от храни. И накрая, науката за храните ни помага да разберем сложните икономически и социални фактори, които влияят върху производството и консумацията на храни.

Степени по хранителни науки
Степените по хранителни науки се предлагат на бакалавърско и магистърско ниво. Бакалавърските програми обикновено продължават четири години и обхващат теми като хранителна химия, микробиология и хранене. Дипломираните програми обикновено продължават две години и включват курсова работа по теми за напреднали науки за храните, включващи физика на храните и инженерство.

Научете повече

Филтри

  • Здравни грижи
  • Наука на храненето
  • Наука за храните
Области на обучение
  • Здравни грижи (8)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение