Свържете се директно с училищата - Сравнете многократни Грижа за здравето Програми в Мамография 2023

1 Грижа за здравето Програми в Мамография 2023

Преглед

Какво е мамография?
Мамографията (наричана още мамография) е рентгеново изследване на гърдите, използвано за откриване и диагностициране на заболявания на гърдата. Те се използват и в медицината за скрининг на рак на гърдата, диагностициране или проследяване на промените в него.

Каква работа мога да намеря в мамографията?
Мамографите са здравни специалисти, които се специализират в използването на рентгенови лъчи за създаване на изображения на гърдите. Те работят в болници, клиники или частни практики с други специалисти, като рентгенолози. Някои мамографи също преподават курсове в колежи и университети.

Как да стана мамограф?
За да станете мамограф, трябва да завършите акредитирана програма за обучение. Програмите за мамография обикновено продължават две до четири години и включват курсове по анатомия, физиология, медицинско изображение и радиационна безопасност. След завършване на програма за обучение, в зависимост от държавата, можете да отговаряте на условията за явяване на изпит за сертифициране по мамография. След като положите изпита и получите сертификат, можете да кандидатствате за работа като мамограф.

Какво ще уча по време на обучението си по мамография?
Студентите ще научат за физиката на рентгеновите лъчи, анатомията и физиологията на гърдата и как да работят с мамографско оборудване. Те също така ще изучават откриването и диагностицирането на рак на гърдата и методите за намаляване на излагането на радиация.

Научете повече

Филтри

  • Здравни грижи
  • Помощни медицински науки
  • Радиология
Области на обучение
  • Здравни грижи (1)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение