магистърска степен по хранене в физическа активност и спорт - semipresencial

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

 • Модалност: Комбинирано
 • Продължителност: 1 учебна година
 • ECTS кредити: 60

Presentación

В нашето общество съществува нарастваща загриженост за задълбочаване на всички аспекти на храненето и здравето. Все повече и повече доказателства за интимна връзка между предотвратяване и дори лечение на различни патологии и различните насоки и стратегии за храни. Спортът не е било чуждо на този проблем и отдавна е знам, че спортното хранене е част есенции от тяхното представяне и техните успехи. В тази връзка считаме, че така нареченото "биологично обучение", която включва хранене, хидратация, начин на живот и т.н. е, в този момент, нещо важно в живота на всеки спортист и разбира се на никого.

От друга страна сме свидетели на огромно объркване в основите на Sports Nutrition тъй като се счита в много квартали, че това се основават единствено на лекарствени продукти и тяхното потребление зависи изключително много за развитието на физическата активност и спорта. Това не е, спортна храна е "спортното хранене" и техните бази са в използването на научни критерии на различни храни и стратегическо приложение дизайн.

Степен на магистърска програма по хранене в физическата активност и спортни науки на Католическия университет в Сан Антонио на Мурсия е ясно позиционирани в помещенията, описани, залагания върху здравето като основна база за всички аспекти, свързани с физическата активност и спорта и да получите най-големите спортните постижения в чиста и здравословна. За да направите това в нашата програма оферта максимална дълбочина и строгост в биохимични и физиологични аспекти, които поддържат спортното хранене, както и по-задълбочено проучване на храните и хранително-вкусова да подобрят производителността. Те също са включени в оценката на преподаването на хранителните аспекти на състоянието и psiconutricionales отразяват върху спорта и други аспекти, които да попълнят подробен и атрактивна програма.

Въз основа на всичко, което е описано, Учителя в храненето на физическата активност и спорта има за цел да се постигне пълно обучение, актуализира и научно структуриран за всички професионалисти, които искат да се задълбочи областта на спортното хранене и по този начин правят едновременно областта на здравеопазването.

получатели

Степени, от която можете да достъп до тази следдипломна степен са:

 • Завършил / диплома по човешкото хранене и диететика
 • Други квалификации пряко свързани: принадлежащи към областта на здравни науки и физическата активност и спорта (*)

Желаният профил за влизане ще бъде:

 • Интересът към проблемите на храненето, физическата активност и спорт
 • Ориентирани кариера в клиничните храненето звена, професионални спортни организации или клубове, високи до местата за изпълнение.

Перспективите за професионална кариера

Профилът на Завършил е много подходяща и за нарастващото търсене на хранителни специалисти в физическа активност и спорт от спортисти, професионални спортни организации или клубове и дори от граждани, които спортуват от време на време.

Учителят по физическата активност и спорта ще се обучават специалисти в областта на здравни науки в състояние да разработват и управляват спортното хранене в любителски и професионални спортисти.

ПЛАН

Модул I - Концепции за правилното хранене планиране

 • физиологични и метаболитни аспекти на упражнение
 • Регулиране на температура, хидратация и упражнения
 • psiconutricionales аспекти на спорта
 • кулинарни техники в областта на спорта

Модул II - Приложна Sports Nutrition

 • Хранене с висока производителност спорт
 • Спорт храненето, съобразени с особени ситуации
 • Ергогенните помощи

Модул III - Хранителната стойност

 • оценка състоянието на храненето прилага в областта на спорта
 • kinanthropometry

Модул IV - Thesis стаж и магистърска

 • Магистърска теза
 • Поставяне
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

La Universidad Católica San Antonio - UCAM, como universidad católica, se caracteriza por ofrecer a sus alumnos una formación integral, basada en los conocimientos teóricos y técnicos específicos de c ... Научете повече

La Universidad Católica San Antonio - UCAM, como universidad católica, se caracteriza por ofrecer a sus alumnos una formación integral, basada en los conocimientos teóricos y técnicos específicos de cada titulación más la formación humana anclada en los principios del humanismo cristiano, a esta labor se dedican un claustro docente de reconocido prestigio y un equipo de tutores personales, Свиване