3 Магистратура Програми в Медицински изкуства 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • Здравни грижи
  • Медицински хуманитарни науки
  • Медицински изкуства
Области на обучение
  • Здравни грижи (3)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

    Магистратура Програми в Медицински изкуства

    Магистърската степен е следдипломна сертификация, която признава по-високо ниво на разбиране в конкретен предмет. Обикновено е необходимо да завършите четиригодишна бакалавърска степен, преди да кандидатствате за магистърска програма. Магистърският курс може да отнеме между една и три години, за да завърши, в зависимост от темата.

    Въпреки че може би сте запознати с медицинските науки, може да не знаете какво е магистър по медицинско изкуство. Медицинските изкуства са относително рядко поле на обучение и могат да се отнасят до няколко различни типа програми. Някои програми за медицински изкуства се фокусират върху изкуството, свързано с медицината, като медицинските и съдебните илюстрации, които разчитат на основни познания по анатомия и физиология. Други се занимават с хуманистичната страна на медицинската практика и наблягат на изучаването на психологията, комуникацията и грижата. Други обаче се фокусират върху медицинските способности на изкуствата, включително такива като музика и арт терапия.

    Това разнообразие означава, че уменията, които може да придобиете в програма "Магистър по медицински изкуства", могат да се различават значително. Медицинските илюстратори могат да придобият способността да създават анатомично правилни художествени произведения, а медицинските хуманисти могат да овладяват етичните въпроси, свързани с грижата за пациентите. Арт терапевтите могат да се научат да прилагат специализирани стратегии за намеса.

    Някои курсове по магистърски изкуства могат да бъдат завършени за една година, докато други могат да отнеме две години. Разходите за обучение за различни програми често варират значително в зависимост от училището, в което се записвате.

    В зависимост от вида програма на магистърските изкуства, която избирате, може да се окажете подготвени за редица различни кариери. Някои заглавия на работа включват медицински илюстратор, художник със специални ефекти, съдебен илюстратор или художник, както и професор или изследовател. Майката в медицинските изкуства също може да се възползва от по-традиционните медицински кариери като медицинска сестра, помощник-лекар, физиотерапевт или рентгенолог. Други кариери, свързани с медицинското изкуство, могат да бъдат социални работници, антрополози, художници или религиозни лидери.

    Магистърските програми в областта на медицинските изкуства могат да бъдат намерени в много страни по света. Някои курсове могат дори да се предлагат онлайн. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.