2 Магистратура Програми в Арт терапия 2024

Филтри

Филтри

  • Магистратура
  • Здравни грижи
  • Помощни медицински науки
  • Алтернативна терапия
Области на обучение
  • Здравни грижи (2)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Магистратура Програми в Арт терапия

Магистърската степен предоставя на завършилите висше образование възможност да развият знанията си в специфична област на интереси. Магистърските програми обикновено отнемат две или три години.

Какво е магистър по изкуство терапия? Това е програма за обучение, която учи учениците как изкуството може да повлияе положително на хора, които се борят физически, социално или емоционално. Темите на конкретната програма са различни. Една тема би могла да разгледа как да изразява и решава емоциите. С появата на конфликти, как изкуството може да осигури емоционални и психологически ползи? Друга потенциална област на обучение е музикалната терапия. Такава програма може да обхваща теоретичните и практически познания, необходими за разбирането на това, как музиката помага на хората. Степените в художествената терапия обикновено изискват изследване и клиничен опит за най-добре облагодетелствани пациенти.

Придобиването на магистърска степен по арт терапия може да се възползва от ежедневието чрез по-добра креативност, съпричастност и комуникация. Студентите могат да се научат да обсъждат теории и случаи с колегите си, докато са чувствителни към нуждите на пациента. Тези умения могат да облагодетелстват ежедневните социални взаимодействия. Да бъдеш творчески може да помогне на човек да разреши ежедневните проблеми.

Заинтересованите кандидати могат да търсят курс за обучение на конкретна програма. Поради широкообхватните програмни теми и многобройните предлагания, разходите варират съответно между различните университети и учебните програми.

Студентите, завършили магистърска степен по арт-терапия, могат да вземат много различни кариерни пътеки. Възможният курс за завършилите е да стане изследовател. Тези учени могат да задават въпроси и да провеждат експерименти за подобряване на методите и практиките на арт терапията. Друга опция за работа е да бъдеш арт терапевт. Отговорностите могат да включват работа с пациенти за създаване на изкуство с цел подобряване на емоционалното здраве, документиране на арт сесии и резултати и консултиране с други психолози или лекари, работещи със същия пациент. Друга възможност за кариера се превръща в директор на рехабилитацията, който включва назначаването и оценяването на персонала по терапевтиката.

Студентите могат да получат магистърска степен по арт терапия на различни места по света. Има и онлайн програми. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.