Keystone logo
Свържете се директно с училищата - Сравнете многократни Магистратура Програми в Инфекциозни болести 2023

1 Магистратура Програми в Инфекциозни болести 2023

overview

След завършване на бакалавърска степен, често е желателно да завърши висше образование с магистърска степен. Тези програми обикновено осигуряват специализирано обучение за определени кариери. В зависимост от програмата магистърските степени могат да отнемат между една и три години.

Ако имате интерес към медицина, един от въпросите, които бихте могли да обмислите, е "Какво е магистър по заразни болести?" Тези програми могат да бъдат наречени "магистър по инфекциозни болести". Ударението на учебната програма обикновено насочва вниманието към биологията и микробиологията, за да разберат взаимодействията между гостоприемниците и патогените и как се разпространяват заразните болести. Класовете могат да включват молекулярна епидемиология, болести, предавани чрез храна, зоонотични заболявания и имунология на общественото здраве.

Студентите, завършили магистърска степен по заразни болести, могат да получат много полезни умения за разнообразна кариера. Тези умения могат да включват фундаментални писмени и лидерски умения, както и да могат да разпознават молекулната структура на инфекциозните заболявания в лабораторията и да анализират микробиологичната литература.

Учебните такси за магистърска степен по заразни болести могат да варират в различни училища и в различни страни. Курсът може да изисква една или две години, за да завършите с редовно обучение, което може да повлияе на финансовите изисквания.

С магистърска степен по заразни болести завършилите могат да бъдат подготвени за редица различни кариери в обществения, частния и нестопанския сектор. Титлите за работа обхващат всички научни изследвания и академичните среди, лабораторните упражнения и биоразнообразието. По-конкретно, тези кариери могат да включват лабораторен техник, сътрудник по биофармацевтични изследвания, служител по безопасност и спазване на правилата, анализатор на инспекционен контрол и мениджър за опазване на дивата природа.

Независимо дали искате да учите в Азия, Европа, Северна Америка или някъде другаде по света, магистърските програми за заразни болести могат да бъдат широко достъпни. Някои програми също могат да се предлагат онлайн. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

read_more

filters

  • Магистратура
  • Здравни грижи
  • Глобално здравеопазване
  • Епидемиология
fields_of_study
  • Здравни грижи (1)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format