Свържете се директно с училищата - Сравнете 8 Магистратура Програми в Диетика 2024

8 Магистратура Програми в Диетика 2024

Преглед

Един вид напреднала степен, която много студенти печелят след бакалавърската степен, е магистърска степен. Много програми отнемат две до четири години, въпреки че има уникални изисквания за курса за всеки. Придобиването на магистърска степен позволява на студентите да изследват интензивно един избран предмет, който може да помогне за намиране на работа и бъдещо докторантура.

Какво е магистър по диететика? Този тип дипломиран студентска програма е предназначена да подготви студентите с напредни познания в областта на здравословното хранене, за да спомогнат за насърчаване на физическото благосъстояние. Проучването на диетологията се увеличава в популярността, тъй като тя се стреми да се справи с някои от най-належащите здравни проблеми на обществото като затлъстяване, диабет, сърдечни заболявания и хранителни разстройства. Диетоксията използва храненето и науката за храните, за да подобри физическото здраве и да открие нови методи за подобряване на здравето. Курсовете често включват познания за храната, хранителна подкрепа, наука за упражнения и научни изследвания в областта на храненето.

След завършване на дипломирането си, много от завършилите изграждат арсенал от полезни черти. Завършилите често развиват умения за комуникация и разсъдък, които се търсят от многобройни работодатели. Способността да се адаптирате към нови ситуации също е предимство, което учениците могат да спечелят.

Има многобройни диетични степени, които студентите могат да разгледат, а обучението за тези програми може да варира в зависимост от различни фактори като дължина на програмата, местонахождение и тип на училището. Студентите се насърчават да проучват потенциални училища, преди да се запишат, за да направят информирано решение.

Придобиването на магистърска степен по диетология може да помогне на студентите да осигурят по-доходоносни позиции в тази област и да ги направят по-благоприятни за работодателите, отколкото студентите, които имат само бакалавърска степен. Много от тях се занимават с кариера като клинични диетолози за болници, фирми или частна практика. Учениците могат да се специализират в области като педиатрия, сърдечно-съдови заболявания, хранителни разстройства или затлъстяване. Други кариери могат да бъдат намерени в учебно заведение, като например работа като учител по здравни въпроси или като изследовател по хранене в университет или лаборатория.

Многобройни образователни институции предлагат дипломи в диететика и много от тези програми се намират в университети по целия свят, както и онлайн. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

Научете повече

Филтри

  • Магистратура
  • Здравни грижи
  • Наука на храненето
  • Диетика
Области на обучение
  • Здравни грижи (8)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение