курс по хранене, средиземноморска диета и лечение на сърдечно-съдови заболявания

Общ преглед

Описание на програмата

Този онлайн курс се фокусира върху профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания чрез правилното хранене и промените, които трябва да се направят в диетата на основата на сърдечносъдови проблеми и рискови фактори за тях (напр. Хипертония, повишени кръвни липиди, кръвна захар и т.н.). Основава се на експертизата на Атинския университет по здравни теми и успешно работи през последните години на гръцки език, имайки до момента много завършили.

В този контекст курсът представя основните принципи на науката за храненето (значението на витамините, минералите и водата, факторите, които определят енергийните нужди), препоръките за балансирана диета и характеристиките на средиземноморската диета. Освен това тя представя медицинската хранителна терапия, възможните лекарствени взаимодействия, промените в диетата на основата на сърдечно-съдови проблеми и рискови фактори. В същото време, тя описва атеросклерозата и изяснява ролята на храненето в този процес.

Настоящият курс е включен в категорията на здравето на нашите онлайн курсове; тя се осъществява чрез лесна за ползване образователна платформа, докато тя се основава на най-новите диетични препоръки за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, както и как те могат да се прилагат на практика. След като участникът успешно завърши всички звена, той получава сертификат за специализирано обучение. Моля, имайте предвид, че можете да изберете да имате лична образователна подкрепа по време на курса или да получите необходимата помощ от образователния форум, до който ще имате достъп. Всеки избор идва с различни разходи за кандидата.

Програмата се предлага в две версии:

1) с лична образователна подкрепа и обща сума 1200 €. В този случай учениците получават пълна академична подкрепа от личния им преподавател, споделят всякакви притеснения или тревоги, свързани с програмата, и получават подходящ академичен материал.

2) с образователна подкрепа от общността и обща цена 400 €. В този случай обучаемите могат да поставят своите въпроси / въпроси в персонализирания блог за курса. Всички заявки ще получат отзиви от нашия академичен екип.

Максимален брой кандидати, които трябва да бъдат приети: 50

Участник профил

Програмата "Хранене, средиземноморска диета и управление на сърдечно-съдови заболявания" попада в по-широкото поле на клиничното хранене и е насочена към здравните специалисти (лекари, диетолози, диетолози, медицински сестри, обучители), както и за широката общественост.

Дипломата за висше училище се счита за минималната квалификация за участие в програмата.

Програмата цели

Посоката на програмата е двойна, тъй като се отнася както за предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания чрез правилното хранене, така и за промените, които трябва да се направят в диетата на основата на сърдечносъдови проблеми и рискови фактори за тях (напр. Хипертония, повишени кръвни липиди, захар и т.н.).

Ориентировъчната ос на програмата е практическото прилагане на последните диетични препоръки относно профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания. Ето защо, в контекста на програмата са представени основните принципи на науката за храненето (т.е. значението на витамините, минералите и водата, факторите, които определят енергийните нужди), препоръките за балансирана диета, характеристиките на средиземноморската диета, диети според съпътстващи здравословни проблеми и възможни взаимодействия между лекарствата и храненето. Наред с това се показва процесът на развитие на атеросклероза и ролята на храненето в него се изяснява.

Особено внимание се обръща на представянето на секциите с различни примери, аудиовизуални материали и практически съвети относно избора на храна и начина на готвене. Вярваме, че следствие от посещението на програмата ще бъде въплъщение на принципа на Ancel Keys, един от пионерите в определянето на връзката между храненето и сърдечно-съдовите заболявания, "яжте добре и останете добре".

Последна актуализация Дек. 2017

За учебното заведение

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, ... Научете повече

The Supplementary Distance Education Programme (E-Learning) of The Center of Continuing Education and Lifelong Learning of the National and Kapodistrian University of Athens, in operation since 2001, provides distance education programmes that link theoretical and academic knowledge to the practical and applied skills required in their respective professional fields. Свиване