Keystone logo

3 Грижа за здравето Програми в Здравни грижи Хирургия Козметична хирургия 2024

Филтри

Филтри

  • Здравни грижи
  • Хирургия
  • Козметична хирургия
Области на обучение
  • Здравни грижи (3)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Грижа за здравето Програми в Здравни грижи Хирургия Козметична хирургия

Какво е козметична хирургия?
Козметичната хирургия е вид пластична хирургия, която има за цел да подобри външния вид на човек. Обичайните козметични операции включват уголемяване на гърдите, липосукция и операция на носа. Докато повечето козметични операции се извършват по естетически причини, някои могат да се правят и за коригиране на вроден дефект или нараняване.

Какво мога да направя с диплома по козметична хирургия?
Има много възможности за кариера за тези с диплома по козметична хирургия. Някои хора избират да работят в частна практика, докато други могат да работят в болница или клиника. Някои козметични хирурзи също могат да преподават в медицинско училище или да извършват изследвания.

Какви видове степени има в козметичната хирургия?
Предлагат се много различни видове степени по козметична хирургия. Някои програми се фокусират върху обща пластична хирургия, докато други могат да се специализират в определен тип процедура. Много училища предлагат стипендии или престой за тези, които желаят да продължат обучението си.

Какво ще уча по време на моята степен по козметична хирургия?
По време на степен по козметична хирургия студентите научават за различните техники, използвани в пластичната хирургия. Те също така ще изучават анатомията и физиологията на човешкото тяло, както и принципите на естетиката. Освен това студентите научават за етичните и правни аспекти на козметичната хирургия.