Бакалавър по физиотерапия ХСС е предимно подготвя възпитаници за регистрация и работа като физиотерапевти.

Защо да учим в този курс?

Какво ще науча?

Ще завърша с познанието за формулиране на физиотерапевтични диагнози и осигуряват подходящи програми на лечебна физкултура и лечения за тези, предимно с физически условия.

Проучванията при поведенчески и биомедицински науки, както и клиничен опит, ще ви подготвят за работа като физиотерапевт влизането на ниво в най-различни настройки на здравеопазването, като например болници, обществени здравни центрове, рехабилитационни центрове и частни практики.

Вие също така ще развиват умения за учене, решаване на проблеми и вземане на решения, които са от съществено значение за продължаване на практиката на високо равнище като физиотерапевт.

Професионалното признаване

Бакалавър по физиотерапия ХСС е отличен с пълна акредитация с физиотерапия съвет на Австралия (АПК). Завършилите курса са допустими за регистрация във всички държави и територии на Австралия, и може също така да работят в международен план.

Кариерни възможности

Физиотерапията е важна част от околната среда, на здравеопазването. Като експерти в движение, физиотерапевти играят ключова роля за насърчаване, превенция и подпомагане на хората в целия им живот поддържат своето здраве, физическата функция и начин на живот.

Завършилите работят професионално като физиотерапевти в цялата система на здравеопазването; в болници, в рамките на общността, частни практики, както и организации, като например церебрална парализа Алианса в редица роли, включително:

  • остра болница работа
  • рехабилитация
  • грижите за възрастните хора
  • частно практикуващи
  • спортни терапии

Може да работи в:

  • образование
  • управление
  • изследване
  • публични или частни сектори на здравеопазване като консултант.

Ако искате по-динамичен и възнаграждаване на здравето кариера, която съществува в забавна и приятелска среда в общността, физиотерапия предлага разнообразни възможности за заетост, които могат да ви места в Австралия и по света.

Търсенето на физиотерапевти расте в цяла Австралия и хората в селските райони, по-специално, все по-често да се озоват липсва услуга достатъчно за техните нужди.

завършилите ХСС имат доказан висок процент на заетост.

Credit и пътеки

Ако бъдете приети в бакалавърска физиотерапия ХСС и се чувстват като сте приключили предмети или професионален опит, които биха били приемливи за признаване, можете да кандидатствате за кредит, след като сте записали в курса. Вие ще се изисква да представи достатъчно документи, Университета за разглеждане. Общите части на кредит са физиологията и психологията. Кредит може да доведе до намаляване на работното натоварване, но това е необичайно за кредит, за да доведе до намаляване на продължителността на курса.

информация Допускане

индикативна ATAR

Бакалавър по физиотерапия 90.00 CSU предлага 40 места в Albury-Wodonga Campus, 40 места в Orange Campus и 40 места в Порт Макари Campus за нови студенти всяка година. Тези места са по-голямото търсене. Конкуренцията от година на година диктува влизане оценка, но като индикация, публикуваната оценка обикновено е над 90.00. Това включва регионален бонус точки, на разположение на правоимащи ученици, които завършват образованието си в регионалната NSW или Виктория.

Докато не са налице предпоставки HSC субекти, посочени за допускане, курса включва изучаването на научно обосновани предмети. Кандидатите ще се възползват от като учи английски и математика, както и научни дисциплини. Одобрените кандидати, които те смятат, че не разполагат с подходящ науката фон може да обмисли предприемането на предмети, предлагани в ПРОУЧВАНЕ LINK допълнителна програма ХСС е преди започване на курса.

Моля, имайте предвид, Висше сертификата за TAFE Подготовка не се приема за влизане в бакалавърската на физиотерапия.

Процесът на кандидатстване

нормалния процес на кандидатстване за бакалавър по физиотерапия ХСС е през UAC или VTAC.

STAT или UMAT резултати, не се считат за влизане в бакалавърска физиотерапия ХСС е. За напусналите училище, на Атар е всичко, което се смята. За кандидати, които са учили на ниво висше образование, предишен среден успех (GPA) е основен показател, с тяхната ATAR също смята. През последните пет години средният СОП е около 6.0. Това представлява отличие, или B или H2 средно.

Ако не бъдат приети в този курс, се препоръчва да се обмисли дали физиотерапия е професията наистина искате да преследва. За да ви помогне с това решение, може да се получи някакъв опит или потърсете съвет от кариерен консултант. Ако все пак искате да преследва физиотерапия като кариера и нямате Година 12 квалификация, или ако първата си ATAR не е достатъчно висока, може да се помисли за повторно седи Година 12. Като алтернатива може да се запишат в друг курс с оглед да кандидатства повторно за бакалавър по физиотерапия ХСС в бъдеще. Трябва да се запишат в курс, който е от интерес за вас, че вие ​​чувствате, че ще се справят добре в и, че ще бъде щастлив да остане в случай, че не бъде приет в бакалавърската на физиотерапия на вашите следните приложения. Всички бакалавърски степени, са също толкова и не се отдава предпочитание на определени области на изследване.

Международните кандидати

Международните кандидати следва да се прилагат директно към Университета за допускане до бакалавърската на физиотерапия. Местата са силно конкурентни, и студенти трябва да представят заявление при първа възможност.

В първия рунд оферти са направени през август, и ако места остават, вторични оферти могат да бъдат направени през септември или октомври. Късни кандидатури ще бъдат разглеждани с кандидатите за следващия прием.

Международните студенти, които вече са завършили диплома или еквивалентна могат да бъдат допустими за кредит за подобно проучване. Кредитните пакети могат да бъдат на разположение за някои дипломи. Кандидатите с предварителна квалификация, като например диплома, Advanced Diploma или еквивалент, могат да се прилагат към момента на подаване на заявлението. Относно очертания трябва да бъдат представени за да бъдат оценени кредит.

напускащите неучилищни / зрели възраст на кандидатите

Всяка година, в зависимост от качеството на приложения, около 20 до 25 студенти са допуснати, които не са директно от година 12. Някои може да са завършили най-малко една година от университета на обучение в друга степен, а други могат да са завършили градуса и има значителен опит живот.

напускащите неучилищни се оценяват на комбинация от тяхната ATAR и техните степени на ниво бакалавър (или по-висока) от третичен институция. Основният метод на класиране на кандидатите не-абитуриент е в съответствие с точка средноаритметичната оценка (GPA) на предишния висше проучване плюс тяхната Атар. Дължината на предварителното проучване също се взема под внимание, както и нивото на обучение, например бакалавърска степен в сравнение с следдипломна степен. Всички бакалавърски степени, се считат равни - не се отдава предпочитание на определени области на изследване.

физически изисквания

Бакалавър по физиотерапия разбира ХСС е свързана с физически изисквания на студентите, особено в клинични разположения. Студентите ще се предприемат практически упражнения, където те ще се очаква да практикуват умения за други студенти, както и действа като модели за своите колеги. Всички студенти, които смятат, че те могат да имат затруднения с тези изисквания, се препоръчва да се свържете с координатора на курса или Student Equity служителя по чрез info.csu на 1800 334 733 преди да се запишете.

Пътуване далеч от дома

Вие ще предприеме клинични разположения далеч от дома си кампус и местоживеене. ХСС ще намерите и организира клинични разположения за вас и вие ще имате някаква преференция при разпределението на разположения, обаче, тези предпочитания не винаги могат да бъдат изпълнени.

Програма с обучение на:
Английски

Прегледайте още 4 курсове в Charles Sturt University »

Този курс е Редовно обучение
Duration
Редовно обучение
Price
8,564 AUD
такса участие Student за първата си година на обучение.