Keystone logo

6 Диплома Програми в Здравни грижи Алтернативна медицина Холистична медицина 2024

Филтри

Филтри

  • Диплома
  • Здравни грижи
  • Алтернативна медицина
  • Холистична медицина
Области на обучение
  • Здравни грижи (6)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Диплома Програми в Здравни грижи Алтернативна медицина Холистична медицина

Обикновено две години или по-малко, за да завършите, дипломните програми включват изчерпателно обучение, за да подготвят учениците за редица работни настройки. Учениците характерно усъвършенстват основните умения чрез комбинация от практическо приложение и конвенционална работа в класната стая.

Какво е диплома в холистичната медицина? Тази програма учи учениците как да помогнат на другите да постигнат върховно здраве чрез възстановяване на правилния баланс на живота. Целият човек - емоциите, умът, тялото и духът - се считат за жизненоважни за тази лечебна практика, а промените в начина на живот се правят в съответствие с умствените и емоционалните проблеми, навиците за сън и диета, духовните практики и съществуващите уелнес предизвикателства. Програмите обикновено отнемат между две и пет години, за да завършат, а областите на специализация често се фокусират върху храненето и природната медицина. Обучението обикновено съчетава теоретични и клинични приложения, а класовете могат да обхващат теми като хранене, анатомия, ароматерапия, хомеопатия, биомагнетизъм, хомотоксикология, естествено лечение на заболявания и иридология.

Тъй като завършилите обикновено получават повишени способности да слушат, анализират и съчувстват, те могат да оценят пълния обхват на различни ситуации, за да разберат и третират източниците на дисбаланс. Тези умения могат да се окажат благоприятни както лично, така и професионално.

Разходите могат да се колебаят в зависимост от местните особености и програмните специфики. Перспективните студенти трябва да се свържат с потенциалните институции, за да гарантират, че образователните предложения съответстват на техните професионални цели и лични очаквания.

Дипломите могат да предлагат широка гама от възможности за кариера в корпоративни офиси, уелнес центрове, естествени аптеки и здравни клиники, застрахователни компании, научни лаборатории, болници и алтернативни медицински училища. Популярни полета заобикалят аюрведа, естетиката, ръководени изображения, биофидбек, кинезиология, акупунктура, масаж, хипноза и енергийно изцеление. Кариери могат да включват масаж терапевт, хиропрактор, личен треньор, акупунктура, диетолог, ароматерапевт и китайски практикуващ лекар.

Програми се предлагат в учебните заведения по цял свят на пълен работен ден, частично и самостоятелно разписани разписания. Индивидите, които имат забързани графици или живеят в отдалечени райони, могат да се възползват от гъвкави уеб базирани алтернативи за онлайн обучение. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.