господар във ветеринарната медицина (първа и проучвания втория цикъл)

Общ преглед

Описание на програмата

Концепцията "Един медицина - едно здраве" свързва здравето на хората, животните и околната среда. През последните години науката за ветеринарната медицина е бързо се разширява. В момента тази наука е от жизненоважно значение за защита на животните, здравето на стадото, наблюдение на широко разпространени заболявания и безопасно производство на храни от животински произход. Важно е човешкото здраве да осигури внимателен мониторинг на здравето на животните и появяващи се зоонози. ветеринар

Академик профил

Ветеринарната медицина е научно-практичен отрасъл, който изследва болестите по животните, диагностицира ги, извършва лечения, профилактика и намаляване, както и контролира и контролира хигиената на хранителните продукти и предотвратява заболявания, общи както за хората, така и за животните. Тя се занимава с опазването на околната среда от замърсяване, както и се грижи за етичните, естетическите и икономическите нужди на собствениците на домашни любимци и животни. Специалисти от бранша решаване на проблеми, свързани с поддържането и предоставянето на здравето на животните, както и на качеството и контрол на хранителни продукти в страната.

Много важна област в наши дни е хигиената на храните и специалистите в нея се занимават с различни технологии за преработка, производство и разпространение на продукти, за да осигурят производството и използването на безвредни и здравословни продукти. Ще получат знания за структурата и функцията на здравите животни, тяхното отглеждане, размножаване, хигиена и тяхното хранене, познаване на поведението и защитата на животните, познания за причините, характера, развитието, ефектите, диагностиката и лечението на животното заболявания, включително специални познания върху заболяванията, които могат да се предадат на хората, познаване на превантивната медицина, познания за хигиената и технологията на производство, производството и пускането в обращение на животински храни или храни от животински произход, предназначени за консумация от човека. Избирайки учебната програма "Ветеринарна медицина", ще имате възможност да учите в съвременна среда, да се срещнете със сложни професори и да усъвършенствате знанията си в чужбина, отговарящи на днешните изисквания.ветеринар

Изисквания за прием

Програмата е отворена за кандидати с завършено средно образование, а именно, трябва да имате право да кандидатствате за университетско образование във вашата страна. Трябва да имате най-малко "Задоволително" образование по биология или химия, трябва да можете да представите добри английски знания (минимум - IELTS резултат 6.0, TOEFL резултат 547, TOEFL-iBT резултат 76) химия.

Възможности за работа

Завършилите могат да създадат частна практика във ветеринарната медицина, да работят в вече създадени ветеринарни болници и в институциите за хранителни и ветеринарни услуги, както и да напреднат в кариерата във ветеринарната медицинска наука. Ветеринарните лекари и хранителни хигиенисти могат да работят в предприятията под контрола на държавните служби, занимаващи се с производство и дистрибуция на храни, както и с обществено хранене или диагностика за лабораторни изследвания.

Допълнителни проучвания

Завършилите специалността "Ветеринарна медицина" получават достъп до продължаващо обучение в съответната докторска учебна програма.

Защо Латвия университет на земеделието?

  • РЕГИОНАЛНА ДИПЛОМА, признавана в световен мащаб - диплома, призната от Европейската комисия. Завършилите могат да продължат обучението си или да работят по целия свят.
  • Модерна апаратура - модерен лабораторно оборудване, комфортни общежития, проучвания в един изключителен архитектурен паметник - на Jelgava дворец.
  • Разумни разходи - да са умни и прекарват по-малко от следването в LLU!
  • Изгодно географско местоположение - големите европейски градове могат да бъдат удобно стигне с автобус, самолет или ферибот.
  • ЗЕЛЕНА И БЕЗОПАСНА СРЕДА - чудесен начин да изпитате латвийската култура. Въпреки множеството различни национални и международни събития, Jelgava е много безопасен град за всички.
  • Студентския живот - добре балансирани изследвания и културния живот, голямо разнообразие от спортни дейности безплатно. Придобийте международен опит чрез използване на международни възможности за обмен!
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

We are one of the largest HEI in Latvia that aims to promote intellectual potential, encourage young people to acquire higher academic and professional education, develop research and contribute to th ... Научете повече

We are one of the largest HEI in Latvia that aims to promote intellectual potential, encourage young people to acquire higher academic and professional education, develop research and contribute to the cultural development. LLU is multi-profiled and provides studies and research in Bio-sciences, Engineering-sciences and Social-sciences. Свиване