Прехвърляне демографски данни, нараства здравето съзнание, активен отдих дейности - три ключови думи, които описват защо здравен туризъм във възход. Тази нова ориентация на туризма към превенцията и здравеопазване, изисква квалифицирани специалисти и мениджъри, които развиват иновативни предложения, прилагат и по този начин се поставят нови тенденции. С цел да се работи професионално като здравен туризъм, тя се нуждае от пазарно-ориентирана, организационна и комуникативен персонал.

Дистанционно обучение бакалавър здравен туризъм (B. A.) Вие се класира за интерфейса между управление, здраве, уелнес, превенция и туризма. За изучаване на специфични знания и умения за действие учи: Туристическа-преживяване съдържание в двойка с основно медицинско ноу-хау. Отделно от вашата професионална предварителни познания предлага бакалавърска здравен туризъм (B. A.) специфичен набор от умения, които ще проправят пътя за обещаващ индустрия. Тъй като в нашия живот на възрастните хора, уелнес-ориентирани туристически услуги за здравето на обществото са все по-търсени.

Ключови квалификации

Все повече и повече туристически оферти за здравето си целеви групи се появяват на пазара. Те се основават на една страна към възрастните хора, които са все по-важно, тъй като клиентите, и да се премести към други теми като релаксация, здравословно хранене, фитнес и продукти за красота на преден план. Точно за това е необходимо да се класира за бакалавър здравен туризъм (B. А). Чрез изучаване, ще се научите да разработят свои собствени атрактивни оферти и да отговорят компетентно на нарастващото търсене.

Програмата ви дава изричното знание интерфейс за пазара на здравния туризъм в областите на:

 • Икономика и управление на туризма
 • Умения за управление, вкл. Управление на персонала
 • пътуват медицински основи
 • Уелнес и превенция
 • управленски опит
 • консултативен

Pia Kramps учи здравен туризъм, се използва и управлява силовите спортове. Интервю с Markus Jung на Fernstudium-Infos.de тя говори за това как тя получава всичко под един покрив.

Съдържание Учебници

С помощта на много практичен план за придобиване на необходимите кръстосани умения за разработване на успешни и устойчиви концепции за здравен туризъм за оценка, прилагане или контролират. Технически са високо съдържание практически в центъра:

 • Медицина за здравен туризъм, с цел да се опише въздействието на някои неблагоприятни за здравето на туристически оферти. Този модул ви помага да се получи много специфично предимство знания пред конкуренцията
 • Консултации със специалист в здравния туризъм контексти може
 • Профилактика и рехабилитация, за да се вземе решение за конкретни целеви групи и ефективни сделки може
 • Gesundheitstourismus-, уелнес и спа управление

Лични и комуникативни умения, които получавате, в допълнение към професионално съдържание на път. Се допълва от всички специфични знания за здравни заведения управление.

изисквания за прием

Изискванията за прием в бакалавърски проучвания са регламентирани от Закона за висшето образование Bremische на (BremHG). След това можете да учат при определени условия, без квалификации гимназията.

изходно ниво

всяко време

Абитуриентски

С присъждане на степен бакалавър здравен туризъм (Бакалавър) получава вашата развитие, уникална функция, която поддържа национален и международен пазар се нуждае предвид сегашната.

Продължителност Study

Контрол учат 36 месеца или 48 месеца (180 кредита).

тест проучване

С регистрирането на APOLLON Hochschule Можете да тествате в продължение на 4 седмици, изучаващи безплатно. В рамките на този период, можете да влезете по всяко време да отнеме. след това няма разходи възникват за вас.

акредитация

Програмата бакалавър по здравен туризъм (BA) от Международната агенция за осигуряване на качеството и акредитацията на учебните програми и институции (FIBAA) сертифицирани.

Безплатна удължаване

До 50% от избрания вариант проучване (18 или 24 месеца). http://www.apollon-hochschule.de/redirect.php?id=1243

Програма с обучение на:
 • Немски

Прегледайте още 4 курсове в Apollon Hochschule »

Този курс е Онлайн обучение
Start Date
Отворено кандидатстване
Duration
36 - 48 
Задочно обучение
По място
По дата
Start Date
Отворено кандидатстване
Крайна дата за записване

Отворено кандидатстване