Усъвършенстван магистър по биотехнология

Общ преглед

2 locations available

Описание на програмата

Преглед

Продължителност на програмата: 15 месеца
СТЕПЕННО НИВО: Форматът на усъвършенствания магистърски курс редува обучението в класната стая с трудов стаж. Програма, сертифицирана от Френския национален регистър на професионалните сертификати (RNCP)
ИЗИСКВАНИЯ ЗА ВХОД: Магистърска или докторска степен, бакалавърска степен (с минимум 3 години професионален опит)
ПЪЛНИ ТАКСИ ЗА ПРОГРАМА: 16 900 евро
МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА: Париж

Цели

Всички курсове се преподават на английски език

Завършилите със специалности във фармакологията и науките за живота намират предизвикателен и променящ се пейзаж, когато става дума за кариерата им. Компаниите все повече търсят хора, които не само са силни технически, но и могат да разбират, ръководят и управляват различни бизнес функции. Това изисква широк набор от умения и практически манталитет, който става все по-трудно и по-трудно.

Хората, които влязат в тази програма, са с научен опит и вече са завършили висши степени (докторска, фармацевтична и магистърска степен по биологични и химически науки). Тази програма позволява на участниците да развиват бизнес умения в реално време, да развиват професионални мрежи и да обменят информация с висши бизнес професионалисти, които имат дълбок опит в бизнеса.

Цели на програмата

 • Да овладеят и разберат как силите, движещи науката, технологиите и бизнеса, си взаимодействат в реалния свят, за да влияят върху решенията.
 • Да се ​​даде възможност на завършилите да придобият практически знания и умения в управлението на биотехнологиите, за да станат по-ценни за работодателите, да подобрят перспективите си за кариера и да развият основните си компетенции.
 • Да обучава висококвалифициран управленски персонал, способен да анализира и оценява връзките между технологията и производителността по веригата на стойността на организацията.
 • Разработване на ключови аналитични мисловни процеси, за да се разбере не само сложността на настоящите ситуации и предизвикателства, но и как да се прилагат тези резултати в непознати и нови обстоятелства, независимо от това, което бъдещето може да донесе.
 • Тъй като участниците в програмата идват от цял ​​свят, е важно да се научите как да работите в мултиетническа мултикултурна среда, където английският е основният език.

Grenoble Ecole de Management изгради репутацията си чрез образованието на най-креативните, талантливи и амбициозни личности в света за нано / биотехнологиите и индустриите на високи технологии.

програма

Grenoble Ecole de Management предлага висшия магистър по управление на биотехнологиите от 2002 г. От създаването си училището предлага програма, насочена към индустрията, която наистина има интердисциплинарен характер.

Програмата е разработена така, че да отговаря на нарастващата нужда в биотехнологичната индустрия за професионалисти, които са обучени в управлението и вземането на решения.

Учебният план включва основни умения за успешния мениджър и се фокусира върху тялото на знанията, което е уникално за бизнес решенията, които съществуват в индустрията на науката за живота.

Студентите ще развият не само уменията, от които се нуждаят, за да управляват ефективно в технологично сложните работни места, но и визията да станат лидери в своите области.

Програмата за управление на биотехнологиите подготвя бъдещи лидери, като им предоставя умения за:

Представено като примерна програма. Извъндоговорен документ

Иновативен проект за реални случаи

В екипите участниците в програмата работят върху иновативен проект в реално време, предназначен да подчертае настоящите предизвикателства и решения, пред които са изправени мениджърите и бизнес лидерите.

Те извършват проучване за осъществимост и пазарен анализ на предмет за период от 6 месеца. Те развиват контакти в индустрията и пълноценно използват възможностите за професионални мрежи, за да научат повече за избраните от тях проекти. Целта на симулацията е да подчертае взаимоотношенията между бизнес функциите, както и да развие оценка на сложността и предизвикателствата на стратегическото управление.

Завършилите ще могат да анализират и оценят връзките между технологията и производителността, както и бизнес възможностите по веригата на стойността на организацията в контекста на динамичната и несигурна среда.

Те трябва да бъдат подготвени да оспорят конвенционалните предположения и парадигми, като активно търсят нови технологии и стратегии за укрепване на създаването на ценности и конкурентни процеси в рамките на техните организации.

Статистика за заетостта

Заетост в рамките на 2 месеца (2016 г.): 100%
Работа с международни проекти: 76%
Годишна заплата с бонус след дипломирането:

Компании

Завършилите тази програма са квалифицирани за широк кръг от позиции с научноизследователски фирми и фармацевтични компании.

Те могат да развият съществуваща кариера или да преминат към нови възможности в индустрията на науката за живота. Подизпълнители и управленски длъжности са на разположение на притежателите на висше магистърска степен по следния начин:

 • Бизнес развитие
 • Разработване на продукти
 • Управление на проекти
 • Рисков капитал
 • консултативен
 • маркетинг
 • Инвестиционно банкиране
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employe ... Научете повече

Grenoble Ecole de Management (GEM) has earned both national and international recognition. More than just a school, GEM represents an open-ended laboratory through which 8,000 students and 500 employees learn and work every day to solve complex problems and overcome major challenges for business and society. Свиване
Гренобъл , Меделин , Гренобъл , Тбилиси , Берлин , Москва , Ил дьо Франс , Сингапур + 7 Още По-малко