Университетска магистърска степен по симулационна методология, приложена към обучението на специалисти по здравни и социални науки

Общ преглед

Описание на програмата

Магистърската степен по симулационна методология е предназначена за обучение на професионалисти в областта на здравеопазването и социалните науки (обучение за обучители). Тя има за цел учителите и професионалистите да включат, развият и подобрят голямо разнообразие от дидактически, педагогически и професионални стратегии и умения, с цел да могат да извлекат максимума от тази методология по отношение на обучението.

Симулацията, като методика на преподаване, се основава на различни гледни точки на ученето: опитни, конструктивистки и съвместни. От съществено значение е да ги познавате, за да разберат и постигнат този нов облик. Само по този начин можем да задълбочим оптимизацията на учебния цикъл, който се изпитва със симулация.

Кампусът Manresa на Университета на Вик-UCC е оборудван със съоръжения, които правят тези изисквания възможни и в същото време са напълно адаптирани към нуждите от обучение и оборудвани с най-новите технологии.

Магистърската степен е изцяло експериментална и интерактивна, тя комбинира създаването на дискусионни и аналитични групи, както и частна част, в която се използват различни стратегии и иновативни инструменти за обогатяване на виртуалното обучение.

Симулационна тренировъчна дейност, акредитирана от регистрационния номер на Испанското общество за клинична симулация и безопасност на пациентите (SESSEP): 0417. Магистърът по методология на симулация отговаря на една официална квалификация в цялата испанска държава; което позволява различни докторски степени.

Защо се интересувате да вземете тази магистърска степен?

 • Катедрата по симулация и безопасност на пациентите на UVic-UCC поставя UManresa начело на научните изследвания и иновациите в областта на симулацията.
 • Тя позволява достъп до докторат (единственият в Испания в тази специалност с достъп до докторантура).
 • Иновативен подход и овластяване на професионалиста / учителя в дидактическата и педагогическата област.
 • Психологически подход: предоставя повече инструменти за работа и идентифициране на различни релационни стилове и групово управление.
 • Проектиране и изпълнение на симулационни програми, които подобряват безопасността на пациентите, комуникацията и работата в екип.
 • Мултидисциплинарен екип: капитанът се състои от психолози, педагози и клиницисти с опит в обучението със симулация и други разрушителни методологии. Учителите са отговорни за симулационните звена, както за бакалавърска степен, така и за професионално обучение.
 • Участниците извършват повече от 72 часа симулация и разбор, летателни часове, които позволяват на участника да завърши обучението с висока степен на практика.

Насочена към

 1. Университетски преподаватели и изследователи в областта на здравните науки и социалните науки, които искат да знаят задълбочено и да овладеят симулационни методологии, за да ги прилагат в своите преподавателски стратегии и в своите изследователски проекти или в симулационните си центрове.
 2. Отговаря за обучение, развитие на таланти и човешки ресурси на различни институции, със специален интерес към тези в областта на здравеопазването и грижите.
 3. Здравни специалисти и отговорници за подобряване на работните екипи (медицински сестри и ръководители).
 4. Бакалавърски учители (обучителни цикли и средно образование) със специален интерес към въвеждане на иновативни методологии в процеса на преподаване и обучение.
 5. Фасилитатори на симулации, координатори на симулационни центрове, учители с интерес към преподаването на иновации, симулационни експерти и професионалисти в областта на здравеопазването (лекари, медицински сестри, психолози, пожарникари и сили за сигурност, между другото).
 6. Други хора, които се интересуват от симулационната методология.

143236_143125_DSC_0062.jpg

Продължителност

60 ECTS

Календар

 • Октомври 2020: 22, 23 и 24.
 • Ноември 2020: 12, 13 и 14.
 • Декември 2020: 10, 11 и 12.
 • Януари 2021: 14, 15 и 16.
 • Февруари 2021: 11, 12 и 13.
 • Март 2021: 11, 12 и 13.
 • Април 2021: 22, 23 и 24.
 • Май 2021: 20, 21 и 22.
 • Юни 2021: 10, 11 и 12.
 • Юли 2021: 2.

* Университетът си запазва правото да прави промени в календара, ако е строго необходимо, след като уведоми студентите.

График

Четвъртък и петък, от 9 до 14 ч. И от 15 до 20 ч. Събота, от 9 до 14 часа Онлайн старт: от 19 октомври 2020 г. до 9 юли 2021 г.

място

Факултет по здравни науки в Манреса. Център за иновации в симулацията (CISARC) на кампуса в Манреса на Университета на Вик - Централен университет в Каталуния. Университетска фондация Bages. Av. Universitaria, 4-6. 08242 Манреса.

143237_143128_DSC_0156.jpg

Акредитация

Университетска магистърска степен по приложна симулационна методология за обучение на специалисти по здравни и социални науки, издадена от University of Vic - Central University of Catalonia. Тази университетска магистърска степен улеснява достъпа до различни докторски програми.

Надпис

Цената на програмата е 6 001 евро. Минимален брой кредити за записване: 30 ECTS.

Дати за предварителна регистрация и регистрация

Предварителната регистрация за университетската магистърска степен се извършва от 18 май до 10 юли 2020 г. Втори период за предварителна регистрация: от 1 септември до 16 октомври 2020 г. (ако има свободни места). 10% отстъпка, ако се регистрирате предварително преди 15 юни 2020 г.

10% отстъпка за бивши UManresa от FUB / UManresa и UVic.

* Тези две отстъпки са кумулативни.

Това обучение може да бъде субсидирано от компанията чрез Държавната фондация за обучение по заетост в зависимост от наличния кредит. Като алтернатива, в случай че обучението се извършва по време на работното време, компанията може да намали разходите за заплата на часовете, които работникът инвестира в обучението си като индивидуално разрешение за обучение (PIF).

143238_143131_DSC_0243.jpg

Последна актуализация Ноем. 2020

За учебното заведение

Las instalaciones del Campus Manresa de la UVic-UCC estan situadas al norte de la ciudad de Manresa (Barcelona), en un sector de urbanización reciente, donde se encuentran la mayoría de las institucio ... Научете повече

Las instalaciones del Campus Manresa de la UVic-UCC estan situadas al norte de la ciudad de Manresa (Barcelona), en un sector de urbanización reciente, donde se encuentran la mayoría de las instituciones y servicios universitarios. Свиване