Сътрудник на приложната наука в сестринските домове

Общ преглед

Описание на програмата

Описание на програмата

Двугодишната програма „Асоциирана степен по медицинска сестра“ (ADN) подготвя студентите за влизане в областта на професионалната сестра. Завършилите са готови да предоставят нощни и свързани специализирани сестрински грижи в болници, домове, клиники и заведения за дългосрочна грижа. След успешно завършване на сестринската програма, завършилите отговарят на изискванията за лицензиране като регистрирани професионални медицински сестри. Разширеното настаняване в учебната програма за медицински сестри е достъпно за лицензирани медицински сестри.128603_nurse-2141808_1920.jpg

Резултати от обучението по програмата

След успешното завършване на тази програма, студентът ще:

 1. Демонстрирайте безопасни, етични, ориентирани към пациента грижи с разнообразна популация през целия живот.
 2. Демонстрирайте екипна работа и сътрудничество за постигане на качествена грижа за пациентите.
 3. Използвайте базирана на доказателства практика при предоставянето на здравни грижи.
 4. Използвайте технологиите и мерките за безопасност, за да подобрите непрекъснато качеството на здравеопазването.
 5. Демонстрирайте компетенции, необходими за успешен резултат на Държавния изпит за лицензиране (NCLEX).

Изисквания към програмата

Общи изисквания за образование - 17 кредита

Студентите са длъжни да попълнят определен брой кредити в конкретните категории, показани по-долу. Когато специфичните курсове не са включени в тези категории, курсовете трябва да бъдат избрани от списъка на SUNY Общообразователните курсове.

Основна комуникация (3 кредита)

 • ENG 101 - Писане и проучване

Математика (3 кредити)

 • MATH 117 - Количествено разсъждение в колежа или математически клас от по-високо ниво.

Природни науки (8 кредита)

 • BIOL 121 - Анатомия и физиология 1 (и лаборатория)
 • BIOL 123 - Анатомия и физиология 2 (и лаборатория)

Социални науки (3 кредита)

 • PSYCH 101 - Обща психология

Изисквания за степен - 47 кредита

 • Медицинска сестра 102 - Изчисляване на дозата за медицински сестри
 • NUTR 109 - Хранене за здравеопазване
 • ADN 120 - ADN-Nursing 1, Основи на медицинската сестра (и лаборатория и клинично изследване)
 • ADN 131 - ADN-Nursing 2, Кърмене за психично здраве / Кърмене за майчинство (и лаборатория и клинично изследване)
 • ADN 221 - ADN-Nursing 3 (и лаборатория, и клинично изследване)
 • ADN 231 - ADN-кърмене 4 (и клинично проучване)
 • BIOL 202 - Фармакология (за медицински сестри)
 • BIOL 221 - Обща микробиология (и лаборатория)

Минимален общ кредит - 64

Изисквания и стъпки за прием на медицински сестри

Стъпка 1: Проверете необходимата курсова работа

Изпитът ATI TEAS е задължителна стъпка в процеса на приемане на медицинска сестра. Преди да се регистрират за изпита, бъдещите студенти трябва да имат следните изисквания:

 • Изискват се три години от гимназията по биология и химия (с лаборатории), както и две години от гимназията по математика, включително алгебра. Ако студентът не притежава доказателства за курсове в средните училища, еквивалентните курсове на ниво колеж трябва да бъдат завършени с оценка „С“ или по-добра.
 • Тестовете за настаняване в Westchester Community College и всички необходими коригиращи курсови работи по четене, писане и математика (или курсове по английски език и математика на ниво колеж, завършени с оценка „С“ или по-добра) трябва да бъдат завършени. За да завършите тестовете за разположения, свържете се с Центъра за тестване на WCC след кандидатстване в колегията.

Стъпка 2: Кандидатствайте в колежа

 • Попълнете заявление за прием в колеж.
 • Проверете крайните дати за кандидатстване за есенния и пролетния семестър.
 • Прегледайте списъка за кандидатстване за кандидатстване в Westchester Community College .

Стъпка 3: Кандидатствайте в сестринската програма

 • След като бъдат приети в колежа и всички предварителни изисквания са пълни, студентите трябва да положат изпита ATI TEAS, за да бъдат считани за сестринската програма.
 • Свържете се с Службата за приемане, разположена на 2-ри етаж на административната сграда, на admissions@sunywcc.edu или 914-606-6735 за информация относно регистрацията на изпитите на ATI TEAS.
 • Студентите, заинтересовани да кандидатстват в програмата за медицински сестри, са силно насърчавани да присъстват на информационна сесия за медицински сестри за подробна информация. Моля, посетете www.sunywcc.edu/nursinginfo за дати, часове и местоположения.

Допълнителни бележки за програмата

 1. За да продължат в програмата, студентите в учебната програма за медицински сестри трябва да спечелят минимална оценка „С“ във всеки несестрински курс. Всеки курс на медицинска сестра в учебния план трябва да бъде преминал с минимална оценка „С“. В края на всеки семестър трябва да се постигне минимална средна стойност от 2.0, за да остане в програмата и за дипломирането.
 2. Студентите в семестър 1 трябва успешно да преминат NURSE 102 дозировка калкулации за курс на медицински сестри с оценка "С" или по-добра, за да преминат към семестър 2. Също така в семестър 1, студентите трябва да преминат изпит за изчисляване на дозата в средния семестър с оценка от 90% след два опита за прилагане на лекарства в клиничните условия. През първата половина на семестъри 2, 3 и 4 ще бъде приложен тест за решаване на проблеми в „Дозировки и решения на лекарства“. За да продължат в програмата, студентите трябва да преминат теста с оценка от 90% в ADN 131 ADN-Nursing 2, кърмене за психично здраве / майчинство (и лаборатория и клинично изследване) и 95% в ADN 221 ADN-Nursing 3 (и лаборатория и клинично изследване) и ADN 231 ADN-Nursing 4 (и клинично проучване) при два опита.
 3. ADN 131 ADN-Nursing 2, Кърмене за психично здраве / кърмене (и лаборатория, и клинично изследване) има два компонента:
  ADN 2 (A) Здраве за родители и деца
  ADN 2 (B) психично здраве
  Всеки курс трябва да се премине с минимална степен "С", за да преминете към ADN 221 ADN-сестра 3 (и лаборатория и клинично изследване).
 4. Студентите, които не успеят в семестър или се оттеглят от програмата, ще бъдат разгледани от преподавателя за още една възможност да завършат програмата.

Здравни изисквания

Преди да се включи в програмата, всеки студент ще представи в здравната служба на колежа резултатите от физически преглед, лабораторни изследвания и документация за формуляри, предоставени от колегиума. Други изисквания включват проверки на фона и проверки на наркотици.

Необходим скрининг

Студентите, приети в тази програма, трябва да завършат за своя сметка успешна криминална проверка и проверка на наркотици преди започване на клинични курсове. Моля, консултирайте се с председателя на учебната програма на вашата програма за допълнителни подробности относно графика и процедурата за изпълнение на тези изисквания.

CPR сертификация

Студентът трябва да има 2-годишно сертифициране в курс за здравни доставчици на CPR при влизане в програмата. Студентът е отговорен за подновяването на сертификата за CPR, ако той изтече по време на програмата. Моля, вижте председателя на учебната програма за списък на ресурсите за курсове за CPR.

Клинична практика

Клиничната практика е неразделна част от всички курсове за медицинска сестра. Поради това се очаква присъствието на всички клинични лабораторни сесии. Студент, който е имал две или повече отсъствия, трябва да се яви пред факултета, за да определи подходящи действия, които могат да включват намаляване на степента или уволнение от програмата. Транспортирането до клинични агенции е отговорност на студента. Застраховката за злоупотреби трябва да се носи от всички студенти по време на цялата програма.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Westchester Community College is more than just the county’s largest educational institution. It is a living, breathing part of Westchester that goes beyond the influence of a typical college and affe ... Научете повече

Westchester Community College is more than just the county’s largest educational institution. It is a living, breathing part of Westchester that goes beyond the influence of a typical college and affects the lives of all who enter its doors. Свиване