Следдипломна подготовка по анатомия и дисекция на долната крайност

Общ преглед

Описание на програмата

Причини за извършване на курса

 • Това е следдипломна подготовка с голяма част от практическите часове, които ще бъдат разработени в лабораторията по анатомия. Ще работи в малки групи.
 • Всички студенти ще разполагат с образци за практикуване на дисекция по планове във всеки от изследваните региони.
 • Студентите ще имат анатомични препарати, които служат като ръководство за дисекция, както и подкрепата на преподаватели, специализирани в човешката анатомия.Ankle and Ligaments Nino Liverani / Unsplash

За кого е?

 • Вътрешни медицински жители (от първата година) на хирургическите специалности, заинтересовани от задълбочаване на анатомичните знания, прилагани за хирургия на долните крайници и развиване на умения за дисекция: ортопедична и травматологична хирургия, пластична и реконструктивна хирургия, съдова хирургия.
 • Медицински специалисти на тези хирургически специалности, които искат да подобрят своите анатомични познания и техника на дисекция.
 • Други дисциплини здравни науки с интерес за подобряване на анатомичните познания и техниката на дисекция на долния крайник.

Прием

 • Завършили или завършили медицина.
 • Жители и специалисти по: ортопедична и травматологична хирургия, пластична и възстановителна хирургия и съдова хирургия.
 • Други степени по здравни науки с професионален интерес към анатомията и дисекцията на долния крайник: физиотерапия, остеопатия, хиропрактика.

представяне

Следдипломният курс по анатомия и дисекция на долната крайност е предназначен за допълващо и специфично обучение, полезно както за професионалната практика на определени хирургически специалности, така и за усъвършенстване на практиката и необходимото техническо обучение по определени научни професии здраве, при което са необходими дълбоки познания и разбиране на анатомията и топографските връзки.

Курсът има за цел да подобри и ускори кривата на обучение на хирургическите специалности, които изискват задълбочени познания за човешката анатомия на долния крайник, като ортопедична хирургия и травматология, пластична и реконструктивна хирургия и съдова хирургия. По същия начин се цели да се осигури възможност за непрекъснато обучение по анатомия към професии, при които, от една страна, тези знания са от съществено значение в професионалната практика, а от друга, те нямат този вид практическо и приложно обучение, като напр. физиотерапия, остеопатия или хиропрактика.

Изключително практическият курс се преподава при анатомоклиничния подход на утвърдени професори, специализирани в човешката анатомия. Включени са теоретични сесии, които ще ръководят ученика в разпознаването и локализацията на анатомичните структури, които трябва да работят по време на сесиите. Той има за цел да отговори на търсенето на продължаващо образование, което в областта на хирургическата анатомия и приложна анатомия продължава да кандидатства както за медицински, така и за хирургически специалности, както и за други професии в областта на здравеопазването, както в нашата сфера на здравеопазването, така и в други страни около нас. ,

цели

 • Подобряване на познанията за регионалната и топографска анатомия на долния крайник.
 • Задълбочете прецизното познаване на топографската анатомия и васкулонервичните връзки в различните топографски области на долния крайник, използвайки техниката на анатомична дисекция.
 • Развийте полезни умения и практически умения за хирургични техники в долния крайник.
 • Развийте умения в техниката на анатомична дисекция на долния крайник.

възможности за работа

 • Повечето студенти, които посещават това обучение, ще имат достъп до тренировъчна дейност, която трябва да подобри кривата на обучение на хирургичните техники, които впоследствие прилагат в своята професионална практика. Този курс ще допълни тяхното специализирано обучение и ще даде възможност на студентите да се изправят пред различните операции и техники, които трябва да се прилагат ежедневно в операционната зала.
 • Студентите от други нехирургични специалности ще придобият много полезни знания за разбирането на патологиите на долния крайник и за развитието на умения и практически умения, които ще подобрят резултатите от тяхната професионална практика.
 • В случай на студенти извън държавата, този вид обучение по приложна анатомия се радва на голямо признание в техните здравни системи.

учебен план

 • Сесия 1: 16.01.2020: Дисекция на лумбалния сплит, задната коремна стена, илиачната ямка, сакроилиачната става и външната илиачна съдова ос.
 • Сесия 2: 23.01.2020: Дисекция на глутеалния участък, супрапириформен и инфрапириформен пространства, висш и долен глутеален васкулонервиосов пакет; седалищния нерв Дисекция на задната част на бедрото.
 • Сесия 3: 30.01.2020 г.: Дисекция на ингвинокуларната област и бедрения триъгълник. Предни и медиални отделения на бедрото. Бедрен нерв и обтуратор. Съдова ос на бедрената кост
 • Сесия 4: 06/02/2020: Дисекция на тазобедрената става.
 • Сесия 5: 13.02.2020: Поплитеален регион. Поплитеална съдова ос. Тибиален нерв Общ перонеален нерв
 • Сесия 6: 20.02.2020: Колянна става.
 • Сесия 7: 27.02.2020: Преден и страничен аспект на крака. Екстензорен ретинакулум и перонум. Предна тибиална съдова ос. Дълбок перонеален нерв
 • Сесия 8: 03/05/2020: Задна страна на крака. Flexor retinaculum Задна тибиална съдова ос. Тибиален нерв
 • Сесия 9: 03/12/2020: Дорсална страна на стъпалото, глезенна става и субастрагалинова става.
 • Сесия 10: 19.03.2020: Плантарно лице на стъпалото. Плантарни клетки. Васкулонервиални оси странична и медиална плантация.

титруване

Следдипломна квалификация по анатомия и дисекция на долната крайност от Университета в Жирона

Не включва таксата за издаване на титла UdG

методология

Учебните дейности ще се развиват в 85% от практически дейности по анатомична дисекция върху човешки образци.

15% от сесиите ще бъдат теоретични и ще се прилагат за изследване на всеки от анатомичните региони, които по-късно студентът ще работи в практическата част. В тези сесии преподавателският персонал ще подчертае онези връзки и анатомични структури, които студентът трябва да разпознава и намира във всеки регион, за да получи адекватна степен на анатомохирургични знания.

Система за оценка

Преподавателският персонал ще оценява работата, извършена по време на практическите занятия, последващите курсове, както и посещаемостта му, която трябва да бъде най-малко 80%.

Последна актуализация Ноември 2019

За учебното заведение

La Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació (FUdGIF) es la institución creada por la Universitat de Girona (UdG) para fomentar la investigación científica y la docencia en todos los ámbito ... Научете повече

La Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació (FUdGIF) es la institución creada por la Universitat de Girona (UdG) para fomentar la investigación científica y la docencia en todos los ámbitos de la Universitat de Girona, y estar al servicio de la sociedad de la que forma parte. Свиване