Офталмология на първичната грижа (MSc - Онлайн обучение)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Описание на програмата

Тази нова тригодишна магистърска програма, преподавана изцяло онлайн, се предлага съвместно от Университета в Единбург и Кралския колеж по хирурзи в Единбург и води до степен на магистърска степен. Тя е разработена в партньорство с NHS Education for Scotland (NES).

Насочена главно към октометърите, които търсят официално следдипломно обучение в клинични грижи в общността, тази програма също е от голямо значение за медицински и хирургически стажанти, навлизащи в специализирано обучение по офталмология.

Тази степен е съобразена с учебната програма на изпитите на FRCSEd и FRCOphth в Обединеното кралство и Ирландия, което я прави много привлекателна за местни и международни студенти.

Тази програма има за цел да подкрепи оптимаристите, които търсят официално следдипломно обучение в клинични грижи в общността, както и медицински и хирургически стажанти, навлизащи в специализираната офталмологична подготовка.

Тази програма дава на обучаемите първостепенна подготовка за стипендията на Кралския колеж по хирурзи в Единбург (FRCSEd) и стипендията на изпитите по ОКС или еквивалентни, с допълнителен акцент върху придобитите знания и тяхното приложение.

Третият изследователски проект за MSc също служи като възможност за развитие на академична кариера. Ophtalmology

Онлайн обучение

Програмата се преподава изцяло онлайн. Студентите се подкрепят от синхронната и асинхронна дискусия с е-учителите - всички водещи лекари в своята област - и имат достъп до голям ресурс за учене, включително абонаменти за ключови онлайн книги и списания. От студентите се очаква да водят е-семинари и клубове за електронни списания.

Нашата онлайн технология за обучение е напълно интерактивна, отличена с награди и ви дава възможност да общувате с нашите високо квалифицирани преподаватели от комфорта на собствения си дом или работно място.

Нашите онлайн студенти не само имат достъп до отличните ресурси на Единбург, но и стават част от подкрепяща онлайн общност, обединяваща студенти и преподаватели от цял ​​свят.

Програмата се ръководи от професор Baljean Dhillon.

Структура на програмата

Издаден в онлайн среда за обучение, тази програма се провежда на семестър в продължение на три години и включва около 10-15 часа обучение седмично по гъвкав, модулен начин. Всички модули са задължителни и се преподават и оценяват въз основа на клиничен подход, основан на проблемите, и включват участие в дискусионни съвети и рефлективни портфейли.

Студентите натрупват кредити чрез завършване на серия от модули, водещи до следдипломна квалификация, следдипломна диплома или магистърска степен. Минималното време за завършване на пълната магистърска програма е три години, а максималното време за завършване е шест години.

На ниво сертификат и диплома студентите трябва да присъстват на края на годината, проведен в Единбург за студенти в Обединеното кралство или с предварително одобрена партньорска институция за чуждестранни студенти.

Година 1: Сертификат

 • Основни офталмологични науки: Анатомия, патология, физиология на очните структури
 • Основни изпити
 • Основен глауком
 • Основна макулна болест
 • Основна остра болест на очите
 • eTriage и усъвършенстване на препоръките

Година 2: Диплома

 • Разширени офталмологични науки: Анатомия, патология, физиология на очните структури
 • Разширено изследване
 • Разширено глаукома
 • Разширено макуларно заболяване
 • Разширено остро заболяване на очите
 • Разширено използване на eTriage и препращане

Година 3: Майстори

Последната година включва изследователски проект с контролиран магистър, който ще бъде извършен в одобрена тема, която отразява вашия интерес за специализация и ще изисква подаване на писмен доклад за проекта.

Кариерни възможности

Тази програма е предназначена за:

 • очентолозите, които желаят да повишат знанията си, особено по отношение на диагностицирането и лечението на очно заболяване, тъй като те заемат все по-разширяваща се роля в управлението на очните заболявания като част от мултидисциплинарния екип за здравеопазване
 • медицински и хирургически стажанти, които се стремят да се специализират в офталмологията, като им дават възможност да учат по-гъвкаво към FRCSEd, FRCOphth или еквивалент

Придобиването на магистърска степен ще подчертае ангажимента на студентите за продължаване на професионалното развитие в избраната от тях кариера и ще осигури конкурентно предимство при кандидатстване за клинични позиции.

Магистърът също ще помогне да се подготвят за академична или изследователска кариера. Магистърът е също така подходящ за общопрактикуващите лекари и стажантите, които имат специален интерес към офталмологията, лекарите по семейна медицина, ортопеистите, офталмологичните медицински сестри и други професионалисти в областта на очната медицина, които се стремят да развият разбирането си за офталмологията на първичната грижа и нейния интерфейс със средната грижа.

Изисквания за вход

Медицинска степен (MBChB или еквивалентна) или Великобритания 2: 1 почетна степен или нейния международен еквивалент, в областта на оптиметрията, ортопедията, оптика, офталмологично кърмене или биомедицински науки.

Ще разгледаме и кандидатурата си, ако имате подходящ 3-годишен професионален опит или професионална квалификация, като RGN, с подходящ клиничен опит.

Изисквания на английски език

Всички кандидати трябва да притежават една от следните квалификации като доказателство за тяхната способност за английски език:

 • бакалавърска или магистърска степен, преподавана и оценена на английски език в мнозинство от англоезичната страна, както е определено от британските визи и имиграцията
 • IELTS Academic: общо 6.5 (най-малко 6.0 във всеки модул)
 • TOEFL-iBT: общо 92 (най-малко 20 във всеки модул)
 • PTE (A): общо 61 (най-малко 56 във всяка от разделите "Комуникативни умения", разделите "Разрешаване на умения" не се разглеждат)
 • CAE и CPE: общо 176 (най-малко 169 във всеки модул)
 • Trinity ISE: ISE II с отличия във всичките четири компонента

Преподаваните и оценяваните на английски език степени не трябва да са повече от три години в началото на вашата дипломна програма. Езиковите тестове трябва да са не повече от две години в началото на вашата дипломна програма.

Стипендии и финансиране

Гражданите на Обединеното кралство, тези с установен статут и някои граждани на ЕС, които не пребивават в Обединеното кралство, биха могли да получат следдипломен заем за такси - а в някои случаи и за разходи за живот.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations.

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations. Свиване