Международна фармакология, здравна икономика

Общ преглед

2 locations available

Описание на програмата

В световен мащаб популярен със специалисти във фармацевтичната и здравната индустрия и идеално подходящ за учени с желание за професионална преориентация:

Магистърската програма Ви квалифицира за по-високи позиции в областта на научните изследвания и образованието, както и в публичния и частния сектор. Повече от три четвърти от вашите състуденти ще дойдат от чужбина - и това много оставя своя белег на нашия курс. Тук ще разработите набор от умения, които ще ви подготвят за глобалните предизвикателства, за които се очаква да се изправят пред дипломиран икономика на здравеопазването. Наред с интернационализма и интердисциплинарността тази магистърска програма включва голям практически компонент. Ще прекарате шест месеца в компания като част от стажа си.

Специализира в областта на фармацията и здравеопазването само за 2 години

Продължете пътя за следващия път по кариерата си в областта на здравеопазването в това, което несъмнено е една от най-важните области на бъдещето. Научете за международните здравни системи и станете експерт по ценообразуването и достъпа до пазара.

съдържание

Наред с разбирането за фармако-икономиката и икономиката на здравеопазването, вие също ще научите необходимите научни, методологически и стратегически умения, необходими за ключови позиции в областта на фармакоекологията и здравната икономика. Съдържанието на курса е очертано по-долу:

 • Икономика и фармакоикономика
 • Изследователски и статистически умения
 • Глобално разработване на здравни продукти и правила
 • Техники за икономическа оценка и моделиране
 • Разпределение на етичните ресурси
 • Здравни системи и здравна политика
 • Стратегическо управление, пазарни стратегии и достъп до пазара
 • Международни HTA процеси, ценообразуване и възстановяване на разходите

специализация

Здравна икономическа теория и методология

Заедно работим върху разработването на основа, която ще ви даде възможност да разберете икономическите контексти в този сектор. Това включва въпроси като: Как предлагането и търсенето определят пазара? Какво влияние може да има държавата? И какви са критериите за пазарна неефективност?

Международни здравни системи

Разглеждаме различията между различните системи на здравеопазване и разглеждаме етичните, политическите и икономическите аспекти.

Разработване на продукти и пазарни стратегии

Ние проследяваме пътя, който продуктът отнема, от модула към пълната пазарна зрялост. Вашата задача е да разработвате и тествате стратегии за достъп до пазара, като същевременно вземате предвид културните различия.

Предимства

Вие ще спечелите магистърска степен в рамките на две години с нас. По време на вашия стаж ще научите за конкретните предизвикателства, които възникват при реални условия в този сектор. Курсът се провежда единствено на английски, като ви дава най-добрите умения за работа в международна среда. Студентите в тази програма са от цял ​​свят. Вие ще се възползвате точно толкова, колкото от това да се ангажирате в тясно сътрудничество с вашите съученици, колкото искате от нашия десетгодишен опит с тази програма. Имаме голяма мрежа от възпитаници и преподаватели от индустрията.

Кампус: Висбаден

Насладете се на атмосферата на град Хесен. Wiesbaden предлага идеални условия за успешно завършване на вашето бакалавърско или магистърско обучение. Градът се характеризира не само с високо качество на живот, но и предлага вълнуваща корпоративна структура.

В нашия нов кампус във Висбаден ще научите от летния семестър 2019 в модерни помещения и на централно място в Moritzstraße. По този начин се гарантира приятна обстановка за вашето образование.

Стъпка по стъпка - от одобрение до завършване

Изисквания за влизане в курса

Оценяваме интереса Ви към Hochschule Fresenius

За да бъдете допуснати до магистърската програма "Биоаналитична химия и фармацевтичен анализ" (M.Sc.), трябва да изпълните следните изисквания за записване на курса:

Бакалавърска степен с 180 кредитни точки * или еквивалентна квалификация в едно от следните учебни области:

 • Здраве
 • икономика
 • Естествени науки (фармация, химия, биология)
 • Медицинска технология
 • Математика, статистика

Освен това трябва да имате доказателство за владеене на английски език на ниво B2 или по-високо

Допускане

В контекста на процеса на приемане личността зад молбата е особено важна за нас. Подкрепата и търсенето на нашите ученици са в центъра на нашите действия. за нас е важно да съпътстваме заинтересованите и амбициозни хора по време на обучението си и да ги подготвим за кариерата си или за продължаване на кариерата им. За да изпълним тази задача, бихме искали да ви запознаем по-добре по време на процеса на кандидатстване.

Поради тази причина, след като разгледате документите за кандидатстване, ще се проведе индивидуално интервю за приемане, в което бихме искали да разберем повече за индивидуалните ви умения, вашите интереси и мотивация.

Процес на кандидатстване

Онлайн приложение

Можете да кандидатствате чрез онлайн формуляра за кандидатстване без задължение. Приложението е възможно във всички ваши кръгове. След това ще получите индивидуалните си данни за достъп по електронната поща.

подаване

В секцията ни за качване можете да видите кои документи трябва да качите, за да се запишете. Нуждаем се само от квалификацията на университета като официално заверено копие по пощата. Всички други подходящи документи, които можете да подадете и след процедурата по допускане.

Допускане

За да бъдете допуснати да учат в Hochschule Fresenius - Университет по приложни науки, трябва да завършите интервю за вашите интереси и мотивацията си да учите в нашия университет по приложни науки.

Отделна обратна връзка

След интервюто си ще получите индивидуална обратна информация за резултатите.

Одобрение

Нашата услуга за кандидатстване ще ви изпрати договора за обучение след положителна обратна връзка. Моля, изпратете го възможно най-бързо, като се върнете на посочения адрес.

записване

В зависимост от вашето приемане и своевременно представяне на всички документи, свързани с записването, ние с нетърпение очакваме да ви приветстваме като част от Hochschule Fresenius - Университет за приложни науки.

Работа към утре днес

Потенциални кариери

Поемайте отговорни длъжности в компании, обществени органи, институции, болници или медицински застрахователни компании! Множество възможности са отворени за вас!

Ето само няколко от многото опции, които ще имате:

Като специалист по икономика в областта на здравеопазването, съставяте анализи на разходите и ползите, разработвате проучвания и разработвате концепции за здравната политика. В качеството си на международен мениджър за достъп до пазари, пазарни стратегии са вашият фокус, като работите на интерфейса, за да подравните глобалния и местния достъп до пазара. Или вашето бъдеще може да ви види, че определяте сами цените - като мениджър на ценообразуването, наблюдавате конкуренцията и наблюдавате внимателно регионалните специфики на пазара. Или може да работите и в областта на регулаторните въпроси.

Практически фокус

Най-близкият контакт с реалния работен свят ще бъде по време на шестмесечния стаж в най-съвременната компания или институция по ваш избор. Това ще ви даде достатъчно време и възможност да изпитате стратегически и процеси на вземане на решения от първа ръка. Това, което научавате в университета, е неизменно свързано с реалния свят и може да бъде приложено във вашата ежедневна работа. 80 процента от нашите студенти също правят дисертация на магистърска степен в компанията или институцията, в която те се занимават с практиката си. По време на програмата ще имате различни курсови задачи, проектодоклад и дисертация. Цялата работа е ориентирана към научните изследвания и се занимава с предмети, които са от голямо значение за вашата по-късна кариера, но с ясен академичен фокус.

сътрудничества

Работим в тясно сътрудничество с различни компании, в някои случаи с дългогодишни партньорства, където нашите студенти са завършили стажа си. Разполагаме с широка мрежа и сме щастливи да ви помогнем при намирането на подходящия корпоративен партньор за вас. Някои от големите компании, с които сме работили в миналото, са например Байер, Мерк, Рош, Саймън Кучър, IQVIA, Б. Браун, Янсен Силаг или Braun Beteiligungs GmbH. В някои случаи нашите ученици бяха взети от тези компании. Не можем да дадем никаква гаранция, но определено има шанс!

Допълнителни квалификации

Тези с минимум 180 кредитни точки в бакалавърската си степен имат възможност да направят докторска степен по успешното завършване на магистърската си програма. Въпреки че Hochschule Fresenius няма право да присъжда самостоятелно докторанти, ние си сътрудничим с множество партньорски университети. Ако възнамерявате да извършите докторат, не се колебайте да се свържете с нас.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Education with an impact. That's what the Hochschule Fresenius - University of Applied Sciences stands for since 1848. As a private institution of higher learning it is our goal to accompany professio ... Научете повече

Education with an impact. That's what the Hochschule Fresenius - University of Applied Sciences stands for since 1848. As a private institution of higher learning it is our goal to accompany profession-oriented people as a training partner throughout their lives by challenging and supporting them academically. It is our mission helping them to realize their inidvidual dreams of achievement. We are teaching them expertise, practical skills and values they need in life. Свиване
Идщайн , Франкфурт , Кьолн , Берлин , Мюнхен , Висбаден , Хамбург + 6 Още По-малко