Медицина MBBS (бакалавър по медицина, бакалавър по хирургия)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед

Нашата 5-годишна MBBS по медицина е предназначена да ви осигури академичните знания, клинични умения и лични качества, необходими, за да станете компетентен лекар. Ще ви дадем опита, необходим за увереното вземане на клинични решения, основани на доказателства, които ще променят живота на хората. Ще ви бъде предоставена първична медицинска квалификация, наречена бакалавър по медицина, бакалавър по хирургия (MBBS) и след това ще имате право да започнете своето обучение по фондация / резиденция.

MBBS е отворен за студенти извън Великобритания и ЕС. При първа възможност ще обсъждаме със здравното образование Англия и Службата за студенти, за да можем да предложим образованието си по медицина на студенти от Обединеното кралство и ЕС.

Стипендии

Brunel Medical School ще даде 10 стипендии специално за MBBS Медицина за влизане в 2021/22 година. За информация, моля посетете уеб страницата за стипендии.

стойност

Всяка стипендия има обща стойност 30 000 британски лири по време на целия курс, като предлага на успешните студенти 6 000 британски лири годишно принос към плащането на такса за обучение.

Процес на възлагане

Всички кандидати за MBBS извън ЕС / Обединеното кралство могат да кандидатстват за международна стипендия на Brunel Medical School . Стипендиите ще се присъждат по заслуги и ще бъдат оценявани и оценявани на:

 1. Оценки за напускащи училище / колеж
 2. Представяне на интервю от MBBS
 3. Кратка хартия с тематични лекарства.

Как да кандидатствам

Кандидатите могат да кандидатстват за международна стипендия на Brunel Medical School от 5 септември 2020 г.

Пълните условия за стипендиите ще бъдат публикувани на уебсайта по-късно през 2020 г. За общи запитвания се свържете с нашия екип за запитвания.

Клинични разположения

Ще предприемете широк спектър от клинични разположения, разположени в Лондон и Югоизточната част на Англия. Тук не просто ще наблюдавате - ще имате възможност да приложите своите клинични знания в реални клинични ситуации.

Учене и преподаване

Ще научите как да работите като част от мултидисциплинарен екип чрез комуникационни умения, симулация и етично вземане на решения, които всички са подчертани през целия курс. Ние сме сред малкото медицински училища в света, които използват екипно обучение като наш основен метод за обучение в клас. Ще научите в най-съвременните съоръжения и ще бъдете обучавани от високо опитни клиницисти и академици от световна класа в малки групи за анатомия и развитие на клинични умения.

Авангардно обучение за клинични умения

Ще се научите на клинични умения и диагноза от първия мандат на MBBS. Това ще ви позволи постепенно да изграждате и развивате своята клинична база от знания през цялото си време в Brunel до високо ниво, готово за клинична практика.

Първоначално обучението Ви по клинични умения ще се проведе в нашия нов, най-съвременен център за обучение и преподаване, подкрепен от лаборатории за клинични умения и напреднали цифрови технологии. След това в клиничните условия ще преминете от наблюдение до извършване на тези умения под наблюдение. Ще работите и с пациенти в кампуса, както и в клинични условия.

Ранен контакт с пациента

Ще имате ценен контакт с пациента през първата си година и по време на курса на MBBS. Това ще засили вашето обучение и придобиване на умения, за да помогнете на вашите проучвания да бъдат подходящи за бъдещата ви роля на лекар.

Засилено обучение

Ние сме малко медицинско училище, което означава, че съотношението ни между ученици и служители е идеално, така че не трябва да се чувствате загубени в голям клас. Има уроци и групово проучване в класната стая, отлична пасторална грижа и възможности за изграждане на доживотни приятелства със студенти от цял свят.

Интерактивно обучение

Имаме интерактивен подход към изучаването на медицината, за да ви дадем задълбочен опит за разбиране на науката и изкуството на клиничната практика и как функционират здравните системи. Ще можете да се научите един от друг, от клиницистите и самите пациенти.

Междупрофесионалното и многопрофесионалното обучение е важен аспект от нашия курс. Ще взаимодействате с вашите състуденти от другите здравни професионални курсове в Брунел - медицински сестри, социални работници, физиотерапевти, трудотерапевти, сътрудници на лекари, учещи се и един от друг.

Обучение за първична грижа

Ще имате практическо клинично преподаване в първичната медицинска помощ с възможност да работите заедно с местните екипи за здравни грижи. Ще откриете много различни медицински теми: превенция на заболяванията, промоция на здравето, консултации, образование на пациентите, диагностика и управление на остри и хронични заболявания.

Фокусирано върху поведението на пациента

Нашият курс на MBBS набляга на подхода „ориентиран към човека“. Това означава, че първо ще научите защо хората страдат от тяхното състояние и различните физически и социологически фактори зад него, след това как да лекувате състоянието. Ще откриете цялостен подход към медицината, значението на поведението и ценностите на пациента и как може да се повлияе на цялото семейство.

Изисквания за вход

Академични квалификации:

 • A-нива: Кандидатите обикновено трябва да имат, или се очаква да постигнат, минимум степени AAB на ниво A, да включват или Химия, или Биология, втора наука (Химия, Биология, Физика или Математика) и трети предмет (с изключение на Общи изследвания).
 • Международни средни училищни квалификации: Кандидатите трябва да имат или се очаква да постигнат модел от степени, еквивалентни на AAB на ниво „A“, да включват или Химия, или Биология, и втора наука (Химия, Биология, Физика или Математика) най-старшите изследвано ниво. Моля, вижте pdf документа за всички приети квалификации.
 • Международен бакалавърски курс: Кандидатите трябва да имат или се очаква да постигнат общ резултат от най-малко 33 точки с по-високо ниво 6 и по-високо ниво 5 по химия или биология и втора наука (химия, биология, физика или математика).
 • Математически умения: Необходимата математическа компетентност от най-малко степен C по математика GCSE (или еквивалент).
 • Завършилите: Горна степен от втори клас (2.1) по специалност, свързана с медицина, ще бъде разгледана за всеки отделен случай

Кандидатите, които трябваше да се върнат на зрелостните квалификации, необходими за влизане в програмата MBBS, ще се разглеждат за всеки конкретен случай, когато е имало сериозни смекчаващи обстоятелства.

Владеене на английски език:

 • Роден говорител на английски: постигане на най-малко степен C в английски предмет като GCSE (или еквивалентен),
 • Чуждият английски говорител: постигане на IELTS 7 с не по-малко от 7 във всеки подраздел.

Тест за правоспособност на медицинско училище, напр. BMAT и UCAT:

Тези тестове не са изискване; въпреки това кандидатите, които са взели такива тестове, може да пожелаят да представят своите тестове като доказателство.

Такси за обучение

 • £ 40 000 (влизане 2021/22)

NB. Таксата за обучение ще се увеличава ежегодно с не повече от 5% или RPI (индекс на дребно), в зависимост от това, кое е по-голямо.

Избираеми за ученици

Ще имате възможност да избирате и изживявате медицинска практика в напълно различна среда.

През 5-та година от курса ви за MBBS (и след окончателните ви изпити) ще имате възможност да завършите 8-седмичен факултатив (6-седмично настаняване и 2-седмична почивка) във Великобритания или в чужбина. Това е невероятно вълнуваща част от курса, където ще имате възможност да изберете и изпитате медицинската практика в напълно различна среда.

Много студенти могат да отидат в друга държава (често с приятелите си) за своя факултатив. Но не е задължително да пътувате в чужбина, тъй като във Великобритания можете да изпитате различни социални среди, култури и медицински състояния. Всъщност много региони на Обединеното кралство са разнообразни, така че могат да предложат нови клинични области за изследване.

Целта на клиничния избор на Брунел е да разшири културния опит на клиничната практика и да се включи активно в грижата за пациентите преди първия си пост като доктор на година 1 на фондацията. Възможно е да почувствате, че това разположение е извън вашата зона на комфорт, въпреки това е ценна подготовка за предстоящите предизвикателства.

Избирателното настаняване се финансира самостоятелно; пътуванията и настаняването не се финансират от университета. Разходите са променливи и ще зависят от местоположението. Студентите, които търсят по-евтини избираеми, обикновено разглеждат вариантите на Обединеното кралство.

Изборните избори от чужбина са разрешени при условие, че студентите са положили изпитите от последната година на първото заседание (преди избора). Студентите, които не успяват да преминат окончателните оценки от курса MBBS, ще трябва да ги приберат навреме, за да се дипломират и да започнат първата си работа. Следователно избирателните периоди за тези, които трябва да пренасочат оценките, обикновено са по-кратки и се ограничават до настаняване, базирано във Великобритания.

Учебна програма (подлежи на одобрение)

130360_DPS-7613-MBBS-Curriculum-Graphic-Layout-Ideas-AH-v7-FINAL-1-Extended-OUTLINE-700pxw.png

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

From September 2021 we’re excited to be introducing a 5-year undergraduate degree in Medicine leading to the award of Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery (MBBS). The new Brunel Medical School is ... Научете повече

From September 2021 we’re excited to be introducing a 5-year undergraduate degree in Medicine leading to the award of Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery (MBBS). The new Brunel Medical School is part of the College of Health and Life Sciences. Our 5-year MBBS in Medicine is open to students from outside the UK and EU. At the earliest opportunity, we will be discussing with Health Education England and the Office for Students, to enable us to offer our medicine degree to students from the UK and EU (to be confirmed) in the near future. Свиване