Магистър по физиотерапия

Общ преглед

Описание на програмата

University of Canberra разполага с множество стипендии за международни студенти.

Укрепване на Вашата физиотерапевтична кариера.

Ако сте физиотерапевт, който търси напредък в кариерата, курсът по магистър по физиотерапия на UC ще ви предостави знания и изследователски умения, които ще ви помогнат да превземете кариерата си на съвсем ново ниво.

Този двугодишен курс на обучение е идеален за тези, които искат да съсредоточат знанията си в областта на физиотерапията в конкретна област, опитвайки се да повлияят върху индустриалните стандарти или да направят стъпка в по-академичната кариера, основана на научни изследвания.

Без значение каква е мотивацията ви, този курс ще ви даде както опита, така и квалификациите, за да бъде вашата работа разпознавана на по-високо ниво; което от своя страна би могло да доведе до възможности за въздействие върху промените и подобряване на здравето и благосъстоянието на широката общност на национално равнище.

Отделете време да започнете да работите по подобряването на своя регистър за развитие на кариерата за магистърския курс по физиотерапия на UC днес.

Проучете магистър по физиотерапия в UC и ще:

 • да стане квалифициран практик, способен да работи в различни условия
 • получават интегриран микс от лекции, лабораторни и учебни сесии със силен компонент на професионалната практика
 • да придобият необходимите знания, експозиция, етично обучение и умения за вземане на клинични решения, необходими за практикуване като физиотерапевт
 • да придобият професионален опит в обществените болници и частни практики в ACT, регионален NSW или в цяла Австралия
 • предприемат поредица от клинични проучвания, базирани на проблеми, за да развият допълнително уменията и адаптивността си
 • придобиват опит и умения в областта на изследванията, за да тестват установени теории срещу знания в областта на растежа и развитието, дисфункцията на движението, патологията или дегенерацията.

Работа с интегрирано обучение

По време на вашата магистърска степен, ще имате възможност да завършите практиката на клиничната практика, където можете да интегрирате теоретичните и практическите компоненти на курса си в истинска работна среда.

Кариерни възможности

Магистър по физиотерапия в УК е напълно акредитиран от Австралийския съвет по физиотерапия. Завършилите се отговарят на условията за регистрация като физиотерапевт от Агенцията за регулиране на здравните практики в Австралия.

За магистърските студенти по физиотерапия има набор от кариери, включително:

 • спортен
 • опорно-двигателния
 • неврологично
 • кардиохирург
 • женско здраве
 • педиатрия
 • онкология
 • спешен случай
 • възрастните грижи
 • изгаряния и др
 • частния сектор и правителствения сектор.

Информация, специфична за курса

Всички студенти трябва да преминат проверка на полицейските регистри и да представят актуална имунизационна документация, преди да започнат да практикуват клинична практика в общността.

Изисквания за прием

Този курс има крайна дата за подаване на заявления до 31 май всяка година за местни кандидати и 31 март всяка година за международни кандидати. Домашните кандидати трябва да кандидатстват чрез Центъра за приемане на университети (UAC).
Кандидатите трябва да отговарят на всички изброени по-долу критерии:
А) завършил бакалавърска степен в дисциплина по здравна наука * с кредит или по - висока средна стойност, и
Б) проучвания на степента в мускулно-скелетната анатомия, напреднала функционална анатомия, физиология на упражненията и биомеханика.

Дисциплините в областта на здравните науки включват физиология на физическите упражнения, наука за упражненията, упражнения и спортни науки, медицинска наука, биомедицинска наука, здравна наука, човешко движение, физиотерапия, физиотерапия, приложна наука, човешка биология, медицина, наука за рехабилитация, човешко хранене, професионална терапия.

Допълнителни изисквания за приемане

Всички студенти в курса се нуждаят от пълна клинична практика в периоди от време, често извън учебното време. Тези разположения в клиничната практика са от съществено значение за програмата и се оценяват.

Преди да започне клиничната практика, всички студенти трябва да представят пълен имунизационен график и сертификати за първа помощ, включително CPR, като изискване на здравните отдели на ACT и NSW.

Последна актуализация Ноември 2018

За учебното заведение

The University of Canberra is a vibrant government university where your future is what matters most. We are recognised internationally, ranked in the top 100 young universities in the world and have ... Научете повече

The University of Canberra is a vibrant government university where your future is what matters most. We are recognised internationally, ranked in the top 100 young universities in the world and have big plans for your future. We don't just focus on the theory of things, we like to teach our students in the way that they would be working. It's what we call work-integrated learning and it's a big reason that our students are highly sought after and amongst the highest paid and most employable in Australia. Свиване