Магистър по фармацевтични технологии: откриване, разработка и производство

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Магистърската програма по фармацевтична технология ще ви подготви за вълнуваща кариера във фармацевтиката, независимо дали се стремите да работите във фармацевтичната индустрия, регулаторните органи или за бъдещи докторантури. Програмата е една от малкото с широк подход, който включва целия фармацевтичен процес; от откриването и идентифицирането на активното вещество, до разработването и производството на крайното лекарство, което включва както биомолекули, така и малки органични фармацевтични молекули. Програмата има за цел да изложи студентите на възможно най-автентични сценарии за индустриално развитие, със силен акцент върху лабораторната практика и обучението, базирано на проекти.

Магистърската програма по фармацевтични технологии се фокусира върху три основни области:

  • Откриване на малки органични молекули, включително фармакология
  • Откриване на биологични лекарства, включително фармакология
  • Разработка, производство и осигуряване на качеството на продукта

Магистърската програма по фармацевтична технология ангажира учители от няколко силни интердисциплинарни изследователски отдели в Lund University в Lund University . Той се основава на утвърдено сътрудничество с фармацевтичната индустрия, както и с други национални и международни, високо класирани университети. Студентите в тази програма ще станат част от силна международна изследователска среда с достъп до отлични лабораторни съоръжения и ключово оборудване, използвани в фармацевтичната индустрия.

Преподавателите в програмата са обучени и квалифицирани в педагогиката, както и активни изследователи в различни области на фармацевтичните науки. Както преподаването в рамките на програмата, така и изследователските проекти от преподавателите често се провеждат в тясно сътрудничество с фармацевтичната индустрия. Резултатите от изследванията на учителите в няколко случая доведоха до фармацевтични продукти, които са достигнали до клиниката.

Структура на програмата

Ядрото на тази програма се състои от три задължителни курса и два задължителни базирани на проекта курсове . Задължителните курсове ще гарантират, че всички студенти, независимо от специализацията по-късно, ще получат общи и достатъчно задълбочени познания за откриването и разработването на продукти както на малки органични молекули и биологични фармацевтични продукти, така и в състава и производството. По време на курсовете по проекта студентите ще избират да се съсредоточат върху биологични фармацевтични продукти или малки терапевтични органични молекули и ще получат по-подробни, задълбочени знания и умения в съответната област.

Тези проекти ще включват също умения, свързани с напр. Работа в екип, планиране и управление на проекти, практическа лабораторна работа, документация съгласно академичните и отрасловите стандарти и писмени и устни презентации.

Освен това, курсовете на проекта ще обхванат и други аспекти от веригата за разработване на лекарства, като патенти, предклинични и клинични изпитвания, както и регулаторни въпроси. Основите на GMP са включени в програмата и студентите също имат възможност да получат по-задълбочен поглед върху осигуряването на качеството.

Програмата е завършена с магистърски проект, който може да се изпълни в Lund University в Lund University или в сътрудничество с външни партньори, включително добре установени сътрудничества с фармацевтичната индустрия, както и с други високо класирани университети, национални и международни.

Кариерни перспективи

Фармацевтичната индустрия изпитва непрекъснато и нарастващо търсене на наемане на висококвалифицирани служители с проницателност и знания, обхващащи целия процес на развитие, водещ до лекарство. Завършилите програмата ще бъдат добре подготвени за посрещане на бъдещи предизвикателства в международна, мултидисциплинарна фармацевтична среда.

Програмата е тясно свързана с един от най-силните биотехнологични региони в Северна Европа, долината Медикон , с домакинство на поне 200 международни фармацевтични компании и филиали. В световен мащаб тенденцията на малките компании, които доставят оловни съединения, аналитични методи и съвременни решения за формулиране на големи фармацевтични компании, се разпространява широко. Това е бързо развиваща се индустрия, която се нуждае от квалифицирани служители.

Вероятна първа позиция за студент от тази програма би била толкова органичен или аналитичен химик, колкото биохимик, разработващ нови биологични фармацевтични вещества, като формулатор на нови лекарствени продукти, в позиция в областта на осигуряване на качеството или в рамките на регулаторен орган. Като алтернатива, завършилите биха могли да се стремят към по-нататъшно специализирано обучение като докторант.

Забележете, подробна информация за курса ще бъде предоставена по-късно.

Прочетете повече за програмата на https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-TALAK

Защо Lund University ?

Lund University е основан през 1666 г. и е един от най-старите, най-широките и най-добрите университети в Северна Европа. Университетът се нарежда сред 100-те най-добри университета в класацията на QS World University Rankings 2020 и е избор №1 за международни студенти, идващи в Швеция - една от най-иновативните, устойчиви и демократични държави в света.

Ако искате да започнете изграждането на международната си мрежа в глобална класна стая, Lund University е чудесен избор. Изпробвайте различен начин на учене в страна, определена като една от най-добрите в света за осигуряване на висше образование. Груповата работа и неформалните отношения учител-студент улесняват задълбоченото обучение.

Университетът се намира в Лунд, очарователен и компактен университетски град в южна Швеция, само на 35 минути от летище Копенхаген в Дания. Градът е известен със своя жизнен студентски живот и е дом на много световни водещи изследователски съоръжения и международни компании.

Научете повече за Lund University на www.lunduniversity.lu.se

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Научете повече

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Свиване
Посетете уебсайта на учебното заведение