Магистър по управление на общественото здраве (MPH - сексуално и репродуктивно здраве)

Общ преглед

Описание на програмата

JLI Switzerland

Сексуалното и репродуктивно здраве е неразделен компонент на общественото здраве. Предизвикателствата, които са изправени в световен мащаб в тази ключова област на общественото здраве, са огромни. Съществува значителна тежест за обществата, правителствата и други органи за преодоляване на предизвикателствата, свързани със сексуалното и репродуктивно здраве, особено в областите на ХИВ, болести, предавани по полов път, нежелана бременност, безплодие, злоупотреба с деца и жени и няколко други такива важни аспекти в тази област на общественото здраве.

Тази програма е разработена с помощта на експерти в областта на сексуалното и репродуктивно здраве. Учебната програма е разработена по такъв начин, че да даде на всеки ученик задълбочено излагане на предизвикателствата в тази област на общественото здраве и знанията и уменията, необходими за преодоляване на тези предизвикателства в глобалния контекст.

Тази програма е отличен избор за лекари, медицински сестри, съюзни здравни работници и студенти по медицина, които имат интерес към сексуалното и репродуктивното здраве.

content

Програмата за магистър по обществено здраве (MPH) - Сексуално и репродуктивно здраве е разработена с много обширна учебна програма, за да гарантира, че ще развиете силни знания и умения в практиката на общественото здраве със специален акцент върху сексуалното и репродуктивното здраве.

Това е интензивна програма и се състои от 138 ECTS кредита, които трябва да бъдат попълнени в рамките на продължителност от 18 до 24 месеца.

Първо ще завършите основните MPH курсове (90 ECTS кредита), последвани от вашата специализация по сексуално и репродуктивно здраве (48 ECTS кредита).

Подробностите за курсовете, които ще предприемете, са изброени на нашия уебсайт тук: Учебна програма на програмата

How you will study

Ще изучавате чрез завършване на самостоятелни курсове чрез аудиовизуално съдържание, интерактивни документи, видеоклипове, подкасти и друго мултимедийно съдържание, според случая. Други взаимодействия включват онлайн класове на живо, дискусии със студенти, преподаватели и ментори чрез портал за обучение, имейл и др.

Вижте подробно видео за нашата онлайн методика на обучение:

Assessment

Курсова:

Всеки курс е последван от изпит и задача. Ще трябва да издържите изпита, за да преминете към следващия курс. Нашият факултет може също да ви оцени въз основа на участието ви в дебати, дискусии и изследвания.

Доклади за проекти и проекти:

 • След основните MPH курсове: Доклад на проекта 1 (10 000 думи)
 • След курсове за специализация: Доклад на проекта 2 (10 000 думи)

Проектите ще се предприемат под ръководството на вашия преподавател и наставник. Те могат да бъдат индивидуален проект или екипен проект.

AccreditationsJLI Switzerland

Магистърът по обществено здраве (MPH) - сексуално и репродуктивно здраве, е швейцарска степен, присъдена от института Джеймс Линд, Швейцария. Институтът „Джеймс Линд“ е одобрено висше средно образование с правомощия да присъжда частни степени в Швейцария. Институтът е регистриран в кантона Женева, Швейцария под UID CHE-255.747.977. James Lind Institute има различни акредитации, сертификати и международни членове.

DUAL DEGREEJLI+UTIU

Тази програма се предлага и като опция с двойна степен. Това ви позволява да спечелите 2 магистърски степени с минимални допълнителни разходи и усилия. В програмата за двойна степен ще завършите допълнителни 48 ECTS кредита чрез онлайн обучение в Международния телематичен университет UNINETTUNO, Рим, Италия (Università Telematica Internazionale UniNettuno „UTIU“). След завършването ви ще получите магистърска степен по научна степен по управление на общественото здраве от университета.

Следователно, след завършване на вашата програма с двойна степен, ще спечелите следните степени:

 • MPH - сексуално и репродуктивно здраве (от Института на Джеймс Линд, Швейцария); &
 • Магистър по управление на общественото здраве (от Международния телематичен университет UNINETTUNO, Рим, Италия)

Допълнителна такса се прилага за опцията с двойна степен се споменава в нашия уебсайт.

Eligibility

 • Обикновено за кандидатстване се изисква бакалавърска степен или еквивалентно признато академично звание. Ако нямате такъв, свържете се с нас, за да обсъдим вашия случай. Пълен списък на критериите за допустимост е достъпен на нашия уебсайт тук .
 • Резултатите от теста за владеене на английски език (TOEFL, IELTS, PTE или еквивалент), взети през последните 2 години, може да се изискват. Може да бъдете освободени, ако сте местен говорител на английски език, ако сте завършили училището си / предишна степен по английски език или сте работили поне две години в обстановка, където английският е основният език, който се използва.

APPLICATION PROCESS

Приложението ни е много просто:

Стъпка 1: Попълнете формуляра за кандидатстване

Стъпка 2: Уверете се, че всички искани документи са изпратени

Стъпка 3: Платете таксата, ако заявлението бъде одобрено

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Documents Required

 • Копие с най-висока квалификация (напр. Сертификат за степен)
 • Копие от листове за преписи / марки
 • Доказателство за самоличност / гражданство, например копие на паспорт или национална лична карта
 • Снимка с размер на сканиран паспорт
 • Резултати от теста по английски език (ако е приложимо)

CAREERS

резултати

Тази програма с двойна степен е разработена за здравни специалисти или висшисти с опит във всяка област на общественото здравеопазване, които се стремят да израснат до висши ръководни и управленски роли в областта на общественото здраве. Степента се определя главно в рамките на обществените и националните здравни служби, като същевременно е приложима и за ръководители на организации с нестопанска цел, международни здравни агенции и частни здравни институции. В допълнение към фокуса върху основния сектор на общественото здравеопазване, тази специализирана магистърска степен по сексуално и репродуктивно здраве ще ви актуализира за обхвата и значението на здравните проблеми за жените, касаещи тяхното сексуално и репродуктивно здраве, с акцент върху продължителността на живота и включително инфекциозни, хронични и инвалидизиращи разстройства.

Outlook Job

Отличен.

Кариерни възможности

Ако общественото здраве е вашата фокусна област и ако обичате да работите в трудна работна среда с разнообразна натовареност, сексуалното и репродуктивното здраве може да бъде специалността за вас. Най-вероятно ще работите като част от екипа за мултидисциплинарни сексуални здравни услуги. Може да работите заедно със здравни съветници, медицински сестри, младежки работници и т.н. Добрите комуникационни умения и отвореният подход към клиентите са задължителни. Способността за съпричастност с клиенти от различни среди също е важна.

JLI ADVANTAGE

Когато изберете нашия магистър по наука по управление на общественото здраве (MPH), можете:

 • Установете достоверност
 • Учете със собствено темпо
 • Бъдете актуални и подходящи

За да знаете повече за това и другите ни програми, посетете нашия уебсайт тук: Уебсайт

За да кандидатствате, кликнете тук: ПРИЛОЖЕТЕ СЕГА

Последна актуализация Авг. 2020

За учебното заведение

JLI is an international educational institution with its main campus in Switzerland. We prepare our students for careers in public health, health administration, pharmaceutical sciences, clinical rese ... Научете повече

JLI is an international educational institution with its main campus in Switzerland. We prepare our students for careers in public health, health administration, pharmaceutical sciences, clinical research, clinical sciences, agriculture, and business management. Свиване