Магистър по токсикология и фармакология на лекарствата

Общ преглед

2 locations available

Описание на програмата

Тази магистърска програма за пълно работно време осигурява цялостен преглед на практиките за безопасност на наркотиците в процеса на разработване на лекарства.

Той разглежда ключови аспекти на предклиничната оценка на лекарствата чрез проучване на:

 • Откриване и разработване на лекарства
 • Фармакология на безопасността
 • Механизми на лекарствената токсичност
 • Регулаторни въпроси
 • Биоаналитични науки

Той ще ви даде най-съвременна подготовка по предклинична токсикология, с акцент върху молекулярните in vitro и in vivo аспекти на токсикологичните и фармакологични оценки на безопасността.

Като част от програмата ще предприемете оригинален изследователски проект, който ще бъде в основата на вашата дисертация.

Доставена в Института по терапия на рака, международно призната научноизследователска институция, програмата ви дава уменията, които са ви необходими за кариера във фармацевтичната индустрия или регулаторните органи, заедно с основите на докторантурата.

Фармакологията на лекарствената токсичност и безопасността са в основата на химическата и фармацевтичната промишленост, а търсенето на висококвалифицирани специалисти в тази област е изключително високо.

Класиране

Top 200 - 2018 QS Световна класация по предмет

108005_logo5.png

Изисквания за вход

 • 2: 2 или по-горе в свързана научна дисциплина, например Biosciences, Chemistry, Biomedical, Medical, Pharmaceutical, Pharmacological или Toxicological Sciences.
 • Кандидатите също са добре дошли от кандидати с нестандартни квалификации, които имат значителен опит в тази област; всеки случай ще бъде разгледан по същество.

Изисквания за английски език: IELTS при 6.0 или еквивалент.

Ако не отговаряте на изискването за IELTS, можете да вземете курс за University of Bradford по английски език в University of Bradford .

Какво ще проучите

Програмата предоставя комбинация от теоретично обучение и практически опит в лабораторни упражнения по редица ключови аспекти на биомедицинските, фармакологичните и токсикологичните лабораторни техники.

Включени са и ключови елементи на научния анализ, като критична оценка и анализ и представяне на данни.

Моля, обърнете внимание, че за въвеждането през 2019 г. информацията за модула подлежи на промяна.

модули

сърцевина

 • Фармакология по токсикология и безопасност (INC7005-B)
 • Предклинични модели за оценка на лекарства (INC7001-B)
 • Молекулни механизми на токсичност (INC7009-B)
 • Изследователски проект за терапия на рака (INC7019-E)

опция

 • Критична оценка на актуална тема в онкологията и токсикологията (INC7017-B)
 • Практически умения в фармакологичните изследвания (INC7018-B)
 • Изследвания на случаи на откриване на лекарства (INC7011-B)
 • Експериментален дизайн (BIS7016-B)

Обучение и оценка

Ще научите чрез лекции, уроци, провеждани от учениците семинари и лабораторни изследвания, плюс самостоятелно обучение.

Оценката се състои от изпити и курсова работа. Важен компонент е окончателна дисертация, получена от изследователския проект.

Такси, финанси и стипендии

Такса за обучение

 • Начало / ЕС: 8,160 британски лири годишно
 • International: £ 18,940 на година

Стипендии

Всяка година ние присъждаме многобройни безвъзмездни стипендии на Великобритания, ЕС и чуждестранни студенти въз основа на академични постижения, лични обстоятелства или икономически трудности. За повече информация посетете нашия уебсайт за стипендии.

Подкрепа за кариера

Университетът се ангажира да помага на студентите да развиват и повишават пригодността за заетост и това е неразделна част от много програми. Специализирана подкрепа е на разположение през целия курс от услугите за кариера и заетост, включително помощ за намиране на работа на непълен работен ден по време на обучение, настанявания, ваканция и завършване на свободни работни места. Студентите се насърчават да получат достъп до тази поддръжка на ранен етап и да използват обширните ресурси на уебсайта Кариери.

Обсъждането на опциите с специализирани консултанти помага за изясняване на плановете чрез проучване на възможностите и усъвършенстване на уменията за търсене на работа. В повечето от нашите програми има пряк принос на съветниците за развитие на кариерата в учебната програма или чрез специално организирани семинари.

Кариерни перспективи

Програмата ви дава необходимите умения за кариера във фармацевтичната индустрия, клинични изпитвания или регулаторни органи, заедно с основите на докторантурата.

Фармакологията на лекарствената токсичност и безопасността са в основата на химическата и фармацевтичната промишленост, а търсенето на висококвалифицирани специалисти в тази област е изключително високо.

По-голямата част от нашите ученици намират работа във фармацевтичната индустрия (напр. Covance, Envigo, Cyprotex), както и клиничните условия (напр. Клинични проучвания в болница St James, Leeds). Редица чуждестранни студенти се завърнаха в страната си на произход и заеха високи позиции в регулаторната среда. Освен това много от нашите студенти продължават образованието си и преминават към докторантура (напр. Университети в Оксфорд, Лийдс, Ливърпул и Брадфорд).

Последна актуализация Октомври 2019

За учебното заведение

With 50 years of academic excellence behind us as a University, we have continued to grow our international reputation and course provision. We have always been pioneers in developing new course subje ... Научете повече

With 50 years of academic excellence behind us as a University, we have continued to grow our international reputation and course provision. We have always been pioneers in developing new course subjects, reflecting and anticipating the needs of employers, our students, and of society as a whole. Свиване