Магистър по теория и методи за превантивни и адаптирани физически дейности

Общ преглед

Описание на програмата

  • Къде: Парма, Италия
  • Език: италиански
  • Продължителност: 2 години
  • Максимален брой ученици 139
  • Безплатен достъп / вход

Преглед

Магистърска степен по теория и методи за превантивни и адаптирани физически дейности е двугодишен магистър за безплатен достъп за 120 ECT. Тази степен е създадена през 2009 г. съгласно DM 270/04. Целта на магистъра е да предостави на студентите знания и умения в областта на физическите и спортните дейности. Тази цел е насочена най-вече към физическите и психическите увреждания, които влияят на ежедневния живот и социалното участие.

През първата година ще изучавате човешката анатомия, физиология и патофизиологични механизми на основните заболявания, за които бихте могли да планирате адаптирана физическа активност. Профилактичните и адаптивни програми, базирани на физическа активност за подрастващите, възрастните и възрастните хора, ще бъдат основните теми на тази година.

Втората година е насочена към превантивна и компенсаторна физическа активност, поддържане и възстановяване на здравословното състояние, програма за упражнения за увреждания и психосоциален аспект на физическото обучение. Освен това ще оцените факторите на риск от заболяване и начина на живот, възприети за предотвратяването им, ще изучите епидемиологията на някои патологии и ще бъдете актуализирани с най-новата литература в спортната медицина.

Тази магистърска степен ви предлага възможността за стаж около 20 ECT в национална или международна институция, призната от University of Parma . В допълнение, магистърската степен наскоро започна сътрудничество с Руския държавен социален университет (RSSU) в програма с двойна степен.

Видео представяне на курса (на италиански език, старт в 6:38:00): href = "https://www.youtube.com/watch?v=yr7YNpZQcLs

Кариерни възможности

Като аспирант по Теория и методи на превантивни и адаптирани физически активности можете да администрирате програми за упражнения и адаптирани физически активности, помагайки на хората да бъдат подходящи и здрави. Можете също да планирате състезателни и промоционални спортни дейности със спортен клуб или асоциации, които дори можете да управлявате или можете да преподавате в училище като учител по физическо възпитание.

Международни възможности

Тази магистърска програма предлага програма за двойна степен за максимум 3 избрани студенти от Руския държавен социален университет (RSSU), които ще прекарат първия семестър от втората година в University of Parma , преподават се на английски език. В края на две години студентите ще получат магистърска степен, издадена от Пармаския University of Parma и магистърска степен по физическа рехабилитация и спорт в отдих и туризъм, издадена от RSSU.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public.

The University of Parma is a State University. As such, it is self-governing and has administrative, organizational, and accountancy autonomy, providing services to the general public. Свиване
Алтавила Вичентина , Парма + 1 Още По-малко