Магистър по регенеративна медицина и технологии

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Комбинирайте фундаментални дисциплини като биология на стволовите клетки, науката за материалите и биомеханиката с повече приложени дисциплини като клетъчна терапия, имплантации и образна диагностика. Новите сътрудничества между тези дисциплини помагат за иновации в фундаменталните изследвания на науките за живота, но също така и в нови терапии за пациенти и клинични приложения с крайна цел да възстановят загубената тъкан или органи. Звучи интересно? Присъединете се към нашата програма!

Натрупайте по-задълбочен поглед чрез уникално сътрудничество

Искате ли да допринесете за настоящи и бъдещи приложения за здравеопазване? Присъединете се към бързо развиващата се област на регенеративната медицина! Станете мултидисциплинарен учен и помогнете за стимулиране на научните изследвания на интерфейса между биомедицинските науки, инженерното и клиничното приложение.

Регенеративна медицина и технологии е сътрудничество между Utrecht University , Университетския медицински център Утрехт и Факултета по биомедицинско инженерство в Техническия университет в Айндховен (TU / e). Обединените експертизи, различни лаборатории и изследователски групи от най-съвременна апаратура ви подготвят за разбиране на процеси, вариращи от специфични техники за клетъчно култивиране, използване на биоматериали до компютърни модели и изображения.

Защо трябва да изучавате регенеративна медицина и технологии в Utrecht University

  • Научете се да комбинирате технологична (TU / e), клинична (UMC Utrecht) и биомедицинска ( Utrecht University ) гледна точка в мултидисциплинарни изследователски проекти;
  • Партньорите от цял свят ви позволяват да направите стаж в престижни партньорски институции като Масачузетския технологичен институт (MIT), King's College London и Karolinska Institute;
  • Сътрудничество за справяне с текущи проблеми в здравеопазването с мултидисциплинарен подход в нашия най-съвременен център за регенеративна медицина в Утрехт;
  • Участвайте в оживена изследователска среда в академичните среди, консултантските компании или индустрията по време на вашите стажове от шест до девет месеца;
  • Вземете теоретични курсове и семинари, както и майсторски класове, водени от специалисти в областта както в Айндховен, така и в Утрехт. Курсовете са интерактивни и предизвикват учениците да подобрят допълнително уменията си за комуникация, писане и представяне;
  • Създайте своя лична магистърска програма, като изберете и планирате своите факултативи и проекти за стаж според вашите амбиции и интерес.

Кариерни перспективи

Планирането на програмата е съобразено с конкретния човек. Изборът, който се прави по време на планирането, може да се основава на вашия личен фокус в кариерата. Най-популярният избор е да станете учен по регенерация на тъкани или органи. В този случай можете да изберете да извършите изследователски стаж във вашия малък проект.

Можете да изберете други профили освен профила на изследване във вашите малки проекти, като комуникация, образование или управление.

Възможни перспективи

В зависимост от личните ви интереси и умения можете сами да оформите кариерата си. Ако вече знаете коя би била вашата идеална кариера, можете да обсъдите с координатора на програмата как най-добре да се подготвите за вашия конкретен кариерен път.

Академични кариери

Ако решите да преминете към академична кариера, логична стъпка ще бъде стартирането на докторантски проект след получаване на магистърска степен. Нашите изследователски проекти по време на RMT ще ви подготвят за наука в лабораторията, но също така ще имате възможност да извършвате повече транслационни изследвания. След като сте придобили докторска степен, можете да изберете да продължите в академичните среди или да продължите кариерата си другаде. Продължаващата работа в академичните среди се състои в извършването на следдипломна работа и ставане на асистент, сътрудник или пълен професор.

Професионални кариери

Най-популярните избори за кариера на възпитаници на RMT са изброени по-долу:

  • Докторант по RM докторска програма в Утрехт: няколко възпитаници в момента следват докторска степен в Утрехт в областта на регенеративната медицина.
  • Докторант на друго място: няколко възпитаници следват докторантура в страната си на произход, в лабораторията, която ги е хоствала по време на незначителния изследователски проект или в друга друга лаборатория в Холандия или в чужбина.
  • В различни биомедицински компании: като експерт по продукти, асистент по клинични изпитвания, младши учен, стажант или асоцииран консултант.

Последна актуализация Авг. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Научете повече

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Свиване