Магистър по рак, стволови клетки и биология на развитието

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Имате ли ясен и конкретен интерес към рак, стволови клетки или биология на развитието? Присъединете се към нашата програма и комбинирайте изследвания в областта на онкологията, молекулярната биология на развитието и генетиката. Открийте мистериите на ембрионалния растеж, стволовите клетки, сигнализацията, регулацията на гените, еволюцията и развитието, тъй като те са свързани със здравето и болестите.

Да допринесе за по-доброто разбиране на лечението и превенцията на заболяванията

Като се има предвид, че основните процеси на развитие са толкова често повлияни от болестта, разбирането на тези процеси е жизненоважно за по-доброто разбиране на лечението и профилактиката на заболяванията. Физиологията на възрастните се регулира от гени и механизми на развитие, които, ако се дерегулират, могат да доведат до патологични състояния.

Станете експерт по молекулярни и клетъчни аспекти на развитието и болестите и създайте по-добро разбиране на процесите, залегнали в основата на рака и биологията на развитието. Използвайте техники и приложения на постгеномни изследвания, включително едноклетъчно и следващо поколение секвениране, протеомика, метаболомия и съвременни техники за микроскопия.

Защо трябва да изучавате рака, стволовите клетки и биологията за развитие в Utrecht University в Utrecht University

 • Проучване с уникален акцент върху биологията на развитието, процес с много връзки с рака.
 • Изпълнете два обширни изследователски проекта в известни изследователски групи.
 • Сътрудничество с национални и международни изследователски институти и натрупване на ценен опит в партньорски институции по целия свят.
 • Вземете курсове, семинари и майсторски класове, водени от известни специалисти в тази област. Курсовете са интерактивни и ви предизвикват да подобрите още повече уменията си за писане и представяне.
 • Съсредоточете се върху основните молекулярни аспекти на въпросите, свързани с болестта, по-специално върху въпросите, свързани с рака и използването на стволови клетки в регенеративната медицина.

Кариерни перспективи

Програмата за рак, стволови клетки и биология на развитието има за цел да подготви студентите за докторантура в една от участващите или асоциираните групи. Като алтернатива, студентите, които напускат след получаване на магистърска степен, ще спечелят от солидно образование по молекулярна генетика, в допълнение към специализираните си познания по биология на развитието.

Възможни перспективи

Преподавателите, обучаващи се в основни и ориентирани към болестта аспекти на биомедицинската генетика, са много търсени. Те ще намерят своя път към:

 • академични изследвания
 • научни институти (фундаментални изследвания)
 • биотехнологиите
 • фармацевтичната промишленост
 • създаващи политики организации в областта на науката и здравеопазването
 • образование

Академични кариери

До края на магистърската си програма по-голямата част от нашите студенти вече са си осигурили докторска степен в Научноизследователската школа по рак, стволови клетки и биология на развитието или другаде в Утрехт, Холандия или в чужбина. Дори от чуждестранните студенти (около 30% от нашите студенти са не холандски), мнозинството е склонно да остане в Утрехт, за да продължи обучението си на докторантури.

Последна актуализация Авг. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Научете повече

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Свиване