Магистър по обществено здраве (MPH - управление на бедствия)

Общ преглед

Описание на програмата

JLI Switzerland

Управлението на бедствията изисква квалифицирани специалисти, които могат да реагират на извънредни ситуации и да управляват както незабавни, така и дългосрочни резултати от бедствия върху човешкото здраве. Управлението на бедствията е мултидисциплинарно и обединява професионалисти от няколко области като един екип, който да отговори на всякакъв вид бедствия. В управлението на бедствия участват организации като спешни служби, международни хуманитарни агенции и общества, агенции за реагиране при бедствия, неправителствени организации, правителствени агенции, военни и доброволчески групи. Тази програма е създадена, за да предостави на студентите задълбочено разбиране и умения, необходими за управление на бедствия от всякакъв тип, свързани с човешка трагедия. За ефективното управление на бедствия са необходими не само технически, но и свързани с лидерството качества, а тази програма е оборудвана с тези основни теми за широко отразяване на резултатите от обучението за ученика. Има акцент върху здравето при бедствия и хуманитарна помощ. JLI предлага лекции с майсторски класове от известни експерти по управление на бедствия, както и стажове и проекти, които ще подобрят учебния опит на студентите.

content

Магистърът по обществено здраве (MPH) - Програмата за управление на бедствия е разработена с много изчерпателна учебна програма, за да гарантира, че ще развиете силни знания и умения в практиката на общественото здраве със специален акцент върху управлението на бедствия.

Това е интензивна програма и се състои от 138 ECTS кредита, които трябва да бъдат попълнени в рамките на продължителност от 18 до 24 месеца.

Първо ще завършите основните MPH курсове (90 ECTS кредита), последвани от вашата специализация по управление на бедствия (48 ECTS кредита).

Подробностите за курсовете, които ще предприемете, са изброени на нашия уебсайт тук: Учебна програма на програмата

How you will study

Ще изучавате чрез завършване на самостоятелни курсове чрез аудиовизуално съдържание, интерактивни документи, видеоклипове, подкасти и друго мултимедийно съдържание, според случая. Други взаимодействия включват онлайн класове на живо, дискусии със студенти, преподаватели и ментори чрез портал за обучение, имейл и др.

Вижте подробно видео за нашата онлайн методика на обучение:

Assessment

Курсова:

Всеки курс е последван от изпит и задача. Ще трябва да издържите изпита, за да преминете към следващия курс. Нашият факултет може също да ви оцени въз основа на участието ви в дебати, дискусии и изследвания.

Доклади за проекти и проекти:

 • След основните MPH курсове: Доклад на проекта 1 (10 000 думи)
 • След курсове за специализация: Доклад на проекта 2 (10 000 думи)

Проектите ще се предприемат под ръководството на вашия преподавател и наставник. Те могат да бъдат индивидуален проект или екипен проект.

AccreditationsJLI Switzerland

Магистърът по обществено здраве (MPH) - Управление на бедствия, е швейцарска степен, присъдена от Института Джеймс Линд, Швейцария. Институтът „Джеймс Линд“ е одобрено висше висше учебно заведение с правомощия да присъжда частни степени в Швейцария. Институтът е регистриран в кантона Женева, Швейцария под UID CHE-255.747.977. James Lind Institute има различни акредитации, сертификати и международни членове.

DUAL DEGREEJLI+UTIU

Тази програма се предлага и като опция с двойна степен. Това ви позволява да спечелите 2 магистърски степени с минимални допълнителни разходи и усилия. В програмата за двойна степен ще завършите допълнителни 48 ECTS кредита чрез онлайн обучение в Международния телематичен университет UNINETTUNO, Рим, Италия (Università Telematica Internazionale UniNettuno „UTIU“). След завършването ви ще получите магистърска степен по научна степен по управление на общественото здраве от университета.

Следователно, след завършване на вашата програма с двойна степен, ще спечелите следните степени:

 • MPH - Управление на бедствия (от Института на Джеймс Линд, Швейцария); &
 • Магистър по управление на общественото здраве (от Международния телематичен университет UNINETTUNO, Рим, Италия)

Допълнителна такса се прилага за опцията с двойна степен се споменава на нашия уебсайт.

Eligibility

 • Обикновено за кандидатстване се изисква бакалавърска степен или еквивалентно признато академично звание. Ако нямате такъв, свържете се с нас, за да обсъдим вашия случай. Пълен списък на критериите за допустимост е достъпен на нашия уебсайт тук .
 • Резултатите от теста за владеене на английски език (TOEFL, IELTS, PTE или еквивалент), взети през последните 2 години, може да се изискват. Може да бъдете освободени, ако сте местен говорител на английски език, ако сте завършили училището си / предишна степен по английски език или сте работили поне две години в обстановка, където английският е основният език, който се използва.

APPLICATION PROCESS

Приложението ни е много просто:

Стъпка 1: Попълнете формуляра за кандидатстване

Стъпка 2: Уверете се, че всички искани документи са изпратени

Стъпка 3: Платете таксата, ако заявлението бъде одобрено

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Documents Required

 • Копие с най-висока квалификация (напр. Сертификат за степен)
 • Копие от листове за преписи / марки
 • Доказателство за самоличност / гражданство, например копие на паспорт или национална лична карта
 • Снимка с размер на сканиран паспорт
 • Резултати от теста по английски език (ако е приложимо)

CAREERS

резултати

Управлението на бедствията, известно още като Управление на извънредни ситуации, е критична област на общественото здраве, която се фокусира върху превенцията и незабавното и устойчиво реагиране на природни и причинени от човека бедствия по целия свят. Честите природни бедствия включват земетресения, наводнения, глад, пожари в големи мащаби като храстови пожари, урагани и циклони. Антропогенни бедствия включват терористични атаки, срутване на сгради и мостове, излагане на радиация, нефтени разливи и създадени от човека горски пожари, които излизат извън контрол. След мащабна катастрофа усилията за помощ са от решаващо значение за спасяването на живота. Това изисква знаещи и квалифицирани специалисти по управление на бедствията, за да се гарантира, че усилията за подпомагане и възстановяване са ефективни. MPH за управление на бедствия в JLI е разработен, за да предостави на студентите ключови знания и опит, за да поемат роли в областта на управление на бедствията. Тези роли могат да бъдат в рамките на спонсорирани от правителството агенции, неправителствени агенции като Лекари без граници, международни организации като ООН и Червен кръст, религиозни организации като Армията на спасението и няколко други местни и международни организации.

Outlook Job

Отличен. Областта на управление на бедствията е силно конкурентна с отлични възможности за кариера. Той също така дава възможност за вълнуваща международна кариера с излагане на различни страни и култури. Ако имате страст да работите в среда с голям темп, която изисква интензивно участие, за да спасите живота, това е отличен избор за вас. Очаква се работните места в управлението на бедствия да продължат да нарастват с около 10% всяка година.

Кариерни възможности

След като завършат MPH в управлението на бедствията, студентите получават допълнително предимство, за да демонстрират компетентност и интерес към тази област и по този начин по-голяма вероятност да се качат на страхотна работа в този домейн. С течение на времето, с натрупването на опит на място, тази програма е отлична стъпка за студенти и професионалисти, които искат да имат дълга и знаменателна роля в управлението на бедствията. Някои ключови възможности, които могат да станат достъпни след завършване на тази програма са

 • Експерт по управление на извънредни ситуации
 • Лидер за управление на бедствия
 • Community Outreach Professional
 • Програма за авариен мениджър и ръководител на проекти
 • Кризисен мениджър
 • Терапевт при бедствия

JLI ADVANTAGE

Когато изберете нашия магистър по наука по управление на общественото здраве (MPH), можете:

 • Установете достоверност
 • Учете със собствено темпо
 • Бъдете актуални и подходящи

За да знаете повече за това и другите ни програми, посетете нашия уебсайт тук: Уебсайт

За да кандидатствате, кликнете тук: ПРИЛОЖЕТЕ СЕГА

Последна актуализация Авг. 2020

За учебното заведение

JLI is an international educational institution with its main campus in Switzerland. We prepare our students for careers in public health, health administration, pharmaceutical sciences, clinical rese ... Научете повече

JLI is an international educational institution with its main campus in Switzerland. We prepare our students for careers in public health, health administration, pharmaceutical sciences, clinical research, clinical sciences, agriculture, and business management. Свиване