Магистър по обществено здраве (онлайн)

Общ преглед

Описание на програмата

Независимо дали вече сте въвлечени в изследвания, политика и практика в областта на общественото здравеопазване или планирате кариера в тези области, този курс по "Магистър" е предназначен да подкрепи вашите бъдещи амбиции.

Оформени от някои от водещите мислители в областта на здравните изследвания, курсът ще ви подготви с уникални прозрения в съвременната теория и методи за общественото здраве и ще ви научи как да ги прилагате към вашата работа. Ще си взаимодействате с експерти в тази област, когато разработите критично разбиране за подходите за общественото здраве и научите как да направите положително въздействие върху благосъстоянието на хората и общностите.

Можете да изучавате курса изцяло онлайн, което го прави идеален вариант, ако искате да придобиете квалификация по магистърска програма по време на работа. Изборът на модула също е изключително гъвкав, което ви позволява да създадете персонализирана програма, която отговаря на вашите нужди, интереси и цели в областта на общественото здраве.

Основни причини да учите с нас

 1. Учете се онлайн и направете курсовата си работа да отговаря на вашите лични и професионални графици.
 2. Спечелете магистри от най-високо оцененото изследване на Университета за здравни науки в Шотландия (REF 2014).
 3. Подходящ както за начинаещи, така и за опитни практикуващи здравни науки.

Цели на курса

Този курс е предназначен за всеки, който иска да проучи текущите и нововъзникващите проблеми в общественото здраве, като отразява собствените си практики, опит и интереси. Чрез обучението си ще научите как да:

 • Проучете и разберете теорията и техниките за обществено здраве, подходящи за вашата собствена област на интерес.
 • Получаване от първа ръка на подходите, използвани от изследователи, практикуващи и политици.
 • Разработване на практически и преносими умения, включително писане на доклади, работа в екип, търсене на литература, методи на изследване и критична оценка.

Отличителен магистърски курс

Този курс има мултидисциплинарен фокус, преподаване и предоставяне на практически и теоретични умения в сътрудничество с партньори от обществения и третия сектор.

Той се съсредоточава върху начините, по които обществата, групите и отделните индивиди могат да подобрят общественото здраве и да се справят с неравнопоставеността в здравеопазването, като разглеждат подхода "отгоре надолу" и "отдолу-нагоре" (например правителствените политики спрямо местните движения). Фокусът е върху това да ви помогнем да развиете умения, които ще бъдат от значение за настоящите и бъдещи кариери в общественото здравеопазване, чрез индивидуално обучение и сътрудничество с други студенти и персонал.

Докато завършвате, ще разполагате с експертни познания и различни гледни точки от цяла изследователска дейност, политика и практика, като се съсредоточавате върху съвременните въпроси на общественото здраве, които са от значение на местно, национално и международно ниво.

Гъвкаво обучение

Ако се интересувате от изучаване на модул от този курс, следдипломен сертификат или следдипломна квалификация, моля, изпратете имейл до адвокатите, за да обсъдите вашия курс на обучение.

изследване

Нашият Факултет по здравни науки и спорт бе класиран на първо място в Шотландия за здравни науки в най-новата рамка за научни постижения (2014 г.) - подчертавайки нашия ангажимент да произвеждаме водещи световни изследвания, които подобряват здравните грижи и намаляват неравнопоставеността в здравеопазването в глобален и местен мащаб.

Това означава, че ще бъдете подкрепени в проучванията си от група влиятелни академици със силни и утвърдени научни данни, опит в областта на общественото здраве и богатство от публикации от световна класа.

Подробности за курса

Разширете знанията и уменията си в областта на общественото здраве и предефинирайте перспективите си за кариера с този уникален онлайн курс.

Ще ви се наложи да завършите четири основни модула, два допълнителни модула и изследователски проект, за да спечелите МРМ в областта на общественото здраве. Можете също така да завършите с диплома за следдипломна квалификация, като завършите четири основни модула и два допълнителни модула или следдипломен сертификат, като завършите три основни модула.

Студентите се очаква да попълнят не повече от един модул на семестър.

Година 1 (основни модули):

 • Септември - Какво представлява общественото здраве? (NURP021)
 • Януари - епидемиология и нейните номера (NURP022)
 • Май - Какво представлява изследването за общественото здраве? (NURP023)

Година 2 (Изберете два опционални и един ядро ​​модул):

 • Септември - Общество и здраве (NURP025) ИЛИ MRes количествени методи (NURP005) ИЛИ MRes качествени методи (NURP003)
 • Януари - Поведение на здравето и промяна в поведението (NURP026) ИЛИ MRes изследователска етика и управление (NURP007)
 • Май - политика в реалния свят (NURP024)

Година 3:

 • Изследователски проект (NURP027)
Последна актуализация Авг. 2020

За учебното заведение

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Свиване