Магистър по обществено здраве на зъбите (MDPH)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Денталното обществено здраве е специалността на стоматологията, която се занимава с превенцията на оралните заболявания, насърчаването на оралното здраве и подобряването на качеството на живот чрез организираните усилия на обществото.

Доброто орално здраве може да окаже положително влияние върху способността на човек да говори, да се усмихва и да се социализира. Ще научите как да подобрите крехките зъболекарски системи за обществено здраве и да намалите неравенството на оралното здраве.

Ще научите как да проектирате и провеждате дентални изследвания в областта на общественото здраве и ще разберете как суровите данни и статистически данни могат да се използват за извличане на смислени заключения и да ви помогнат да вземате решения как да подходите към сложни проблеми.

Ще работите в тясно сътрудничество със студенти по обществено здраве от Медицинското училище, като предприемате цялостен подход към здравеопазването, който ще ви бъде от полза през цялата ви кариера. През това време ще бъдете обучавани в болница Ninewells и стоматологичното училище Dundee.

Имаме собствен Masters Hub в училището по дентална медицина, където можете да си сътрудничите и да учите както с вашите връстници, така и независимо.

Има и възможност за изучаване на допълнителни модули по медицинско образование. С успешното завършване на тези модули можете да излезете от курса с магистратура по дентално обществено здраве с медицинско образование.

Отзиви

„Имаме много близка група хора и взаимодействаме един с един с преподавателите. Имаме изследователски отдел за дентални здравни услуги, който работи със СЗО, така че продължават невероятни сътрудничества. Ако искате да работите за подобряване на качеството на общността, това е мястото и курсът за вас! “
Зайнаб Кидвай, възпитаник на MDPH

Изисквания за вход

Изисквания за степен
Обикновено от кандидатите се изисква да притежават първокласна или горна втора степен по здравна тема и / или по теми, включително стоматология, дентална терапия / хигиена, социални науки и медицински науки.

Заявленията ще се разглеждат и от други, които, макар и да не са завършили висше образование, са изключително добре квалифицирани по отношение на стаж и опит.

Изисквания на английски език
  • IELTS (като цяло) 6.5
  • Четене 5.5
  • Слушане 5.5
  • Говорене 5.5
  • Писане 6.0

Кариери

Стоматологичното обществено здраве е глобален проблем, така че спечелването на MDPH от международно признат британски университет е чудесен начин да бъдете подготвени за мястото, където и в света кариерата ви ще ви отведе.

Този курс ще ви помогне да развиете знанията и уменията, необходими за изследователска и управленска кариера в голямо разнообразие от дентални и здравни дисциплини.

Нашите възпитаници са поели роли с Обединения национален фонд за население, в планирането на здравни услуги, в правителствените служби, националните и международните здравни агенции и в академичните среди.

Този курс също осигурява солидна основа за тези, които обмислят специалност в Обединеното кралство или допълнително следдипломно обучение, включително докторска степен.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge.

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge. Свиване