Магистър по неврология и познание

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Интересувате ли се от изследвания, за да разберете по-добре нормалната и патологичната мозъчна функция? Искате ли да станете специалист в областта на невронауките? Невронауката и познанието ви предлагат възможност да разберете многобройни области на функционирането на мозъка, които правят неврологията и познавателното поле еднозначно интригуващи и предизвикателни.

Индивидуален подход

Невронауката и познанието ви обучават да станете мултидисциплинарен учен по невро и / или познание, напълно оборудван да посрещне предизвикателствата на съвременните изследвания в интердисциплинарната област на невронауката и познанието. С достатъчно познания за обхвата на мозъка и когнитивното функциониране, вие ще бъдете готови да се присъедините към международен изследователски екип, който изследва най-сложния орган на нашето тяло. Звучи привлекателно? Невронауката и познанието може да са перфектна форма!

Изберете експериментална и клинична невронаука или когнитивна невронаука като своя път на избор и проучете основните принципи и техники. Можете да работите в мултидисциплинарни екипи заедно със студенти от различни бакалавърски познания като биомедицински науки, невро- и когнитивна психология, лингвистика или изкуствен интелект. Идеална подготовка за бъдещи изследователски позиции в публични и частни изследователски институти! След 10-седмичния въвеждащ курс Основи на невронауката и познанието, ще определите индивидуализиран учебен път с помощта на координатора на следите, състоящ се от качествени стажове, факултативи и писмена задача.

Защо трябва да изучавате невронауката и познанието в Utrecht University

 • Той предлага уникална комбинация от клинична и предклинична невронаука и познание;
 • Над 200 основни изследователи участват и предлагат изследователски проекти и надзор;
 • В крак с най-новите разработки в областта на функционалното невроизобразяване на хора и гризачи, дълбоко секвениране на човешки генетичен материал и други най-съвременни техники;
 • Два обширни изследователски проекта предоставят възможност да се научат и обучат няколко техники и теми и предлага най-добрият път за постигане на успех докторант .

Кариерна перспектива

Магистърска степен по неврология и познание ви предлага много перспективи за кариера. Завършилите продължават университетите и изследователските институти, преподавателските болници и фармацевтичната индустрия. Те могат да заемат политически и управленски позиции в секторите на науката, промишлеността и здравеопазването.

Като цяло завършилите ще намерят работа в / на:

 • Преподаване на болници (ориентирани към болести)
 • Изследователски институти (фундаментални изследвания в различните области на невронауките)
 • Фармацевтична промишленост (изследване и развитие)
 • Секторите на науката, промишлеността и здравеопазването (политически и управленски длъжности, приложна наука и дизайн)
 • Клинични настройки (невропсихолог, клиничен физик)

Академични кариери

През изминалите години 95% от всички студенти в магистърската програма "Невронаука и познание" вече са били наети, преди да завършат. От тях 25% са пристигнали за докторантски проект от един от изследователските институти в Утрехт.

Завършилите имат много възможности за кариера, като например:

 • Изследовател (като докторант) в една от академичните болници (изследване, ориентирано към болести)
 • Изследовател (като докторант) в изследователски институт, национален или международен (фундаментални изследвания в различните области на невронауките)
 • Фармацевтичната индустрия предоставя изобилие от възможности (научноизследователска и развойна дейност)
 • Политически и управленски функции в науката, промишлеността и здравеопазването
 • Клинични настройки (невропсихолог, клиничен физик)

Последна актуализация Авг. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Научете повече

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Свиване