Магистър по молекулярни и клетъчни науки за живота

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Магистърът по молекулярни и клетъчни науки за живота (MCLS) е ориентиран към изследователската дейност и използва мултидисциплинарен подход за изследване, свързано със здравето и болестите в клетките и организмите. До края на програмата ще получите достатъчно фундаментални знания, за да започнете да работите върху приложения в областта на медицинските и биотехнологичните проблеми. Тези приложения могат да включват разработване на нови лекарства и ваксини, нови стратегии за подобряване на културите или разработване на ензими, които ще се използват в индустрията.

Правилният избор за вас?

MCLS е идеалната магистърска програма, ако се интересувате от молекулите като основа на живота и болестите и ако искате да знаете как химията, биологията, биомедицинските науки и физиката допринасят за нашето разбиране как работят тези молекули. Взаимодействието на молекулите в клетките и организмите е централният фокус на програмата.

Ръководството за избор на холандски майстори (Keuzegids Masters 2017) класира тази програма като най-добрата в областта на химията в Холандия.

Цел на програмата

Ще развиете обширни знания за клетъчните процеси като клетъчна сигнализация, мембранна биогенеза и вътреклетъчен транспорт. Ще научите и уменията и методите за изучаване на молекулите, участващи в тези процеси, като използвате биохимия, структурна биология, клетъчна биология, биофизика, изчислителна биология, протеомика и геномика. Програмата ви предлага гъвкавостта да изберете всяка специализация в областта на молекулярните и клетъчните науки за живота.

Песни

В рамките на тази магистърска програма можете да изберете една от три песни:

  • Гените на организмите
  • Молекули и клетки
  • Биофизика и молекулярно изобразяване

След дипломирането

След дипломирането студентите получават магистърска степен по химически науки или биологични науки от магистърската програма по молекулярни и клетъчни науки за живота. Завършилите програмата ще бъдат квалифицирани за изследователски позиции в областта на клетъчната биология, структурната биология, биотехнологията, медицинската химия и геномиката / протеомиката, както в академичния свят, така и във фармацевтични или биотехнологични компании.

Кариерни перспективи

Завършилите MCLS имат отлични перспективи за работа в университети, изследователски институти и бизнес организации, вариращи от големи фармацевтични индустрии до стартиращи биотехнологични компании. Около 60% от всички завършили MCLS се предлагат докторантура преди да завършат програмата си.

Академични кариери

Програмата за молекулярни и клетъчни науки за живота е фокусирана върху изследвания; повечето от нашите възпитаници продължават изследователска кариера като докторант. Някои от тях остават в Utrecht University заради докторските си изследвания, докато други получават позиция в един от другите университети в Холандия. Редица студенти докторантират в други страни. Имаме възпитаници в EMBL в Хайделберг и в ETH в Цюрих, но също така и в Германия, Швеция, Белгия, САЩ и други страни.

Професионални кариери

Малък процент от завършилите MCLS започват кариерата си в изследователския отдел на компания като DSM, Galapagos или Crucell. Други кариери, които студентите преследват, включват работа с Европейското патентно ведомство или присъединяване към консултантска компания.

Международни студенти

Учене холандски

Ако искате да намерите работа или стаж в Холандия, знаейки, че нидерландците ще ви осигурят места. Дори ако работите в рамките на международна организация, знаейки, че поне някои от холандците винаги са от полза и в някои случаи дори изискване. За да научите холандски език, безплатни езикови уеб сайтове като duolingo.com или dutchgrammar.com могат да ви помогнат да започнете или да разгледате холандските курсове, предлагани от Вавилон. Като студент от Utrecht University получавате 25% отстъпка от предлаганите курсове.

След дипломирането

Ако искате да останете в Холандия след дипломирането си, можете да кандидатствате за "година на ориентация на разрешението за пребиваване". Това разрешение може да бъде подадено в рамките на 3 години след завършване на вашето обучение и ви дава неограничени трудови права (следователно: разрешение за работа - TWV- не се изисква). За преглед на условията, които важат за това разрешение, моля, посетете уеб сайта IND.

Последна актуализация Авг. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Научете повече

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Свиване