Магистър по медицински изображения

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Полето на медицинското изобразяване се развива бързо, тъй като диагностиката и лечението все повече се подпомагат от образни процедури. Програмата на Medical Imaging Master съчетава елементи от физика, математика, компютърни науки, биомедицинско инженерство, биология и клинична медицина. Студентите на магистратите ще постигнат високо ниво на знания и умения в различни области на медицинското изобразяване, като физика на придобиване на изображения, количествен анализ на образа, компютърна диагностика и интервенции, ръководени от изображения.

Предизвикателна програма, съставена от две известни институции

Програмата се предлага в тясно сътрудничество между отдела за изображения на UMC Utrecht и Техническия университет в Айндховен (TU / e). Две водещи организации начело на здравеопазването и технологиите. Това сътрудничество е на солидна технологична основа със силни връзки с изследвания, проведени в клинични условия.

Вие сте студент с ясен интерес към здравните технологии, „бета-мислене“, любопитство към природните науки и медицинските изображения и амбиция в изследванията? Имате ли опит в естествените или физическите науки, напр. Физика, математика, компютърни науки или други приложни технически науки като биомедицинско инженерство? Тази магистърска програма може просто да е перфектна форма.

Защо трябва да учите медицински образи в Utrecht University

 1. Това е силно технологично ориентирана магистърска програма в клинични условия. Тя ви позволява да работите с впечатляваща гама от платформи за изображения.
 2. Ще имате възможност да провеждате изследователски проекти на известни международни изследователски групи и избрани индустриални партньори и да придобиете ценен опит, който помага на вашата кариера в света на научните изследвания и технологичното развитие.
 3. Обхванато е цялото поле на медицинското изображение, вариращо от физика на придобиване на изображения до съвременни теми за обработка и анализ на изображения.
 4. Ще се възползвате от отличната международна репутация и силната позиция на Image Sciences Institute (ISI) и Центъра за изобразителни науки (CIS) в UMC Утрехт.

Кариерни перспективи

Medical Imaging се подготвя за кариера в научните изследвания, или в нашата собствена докторска програма Medical Imaging, или в други институти в Холандия или в чужбина. Като алтернатива, студентите, които напускат след получаване на магистърска степен, ще спечелят от солидното образование по физика на образите и анализ на образа за кариера в бранша.

Възможни перспективи

В зависимост от личните ви интереси и умения можете сами да оформите кариерата си. Ако вече знаете коя би била вашата идеална кариера, можете да обсъдите с координатора на програмата как най-добре да се подготвите за вашия конкретен кариерен път.

Академични кариери

Ако решите да продължите академична кариера, логична стъпка ще бъде да започнете докторски проект, след като сте получили магистърска степен. Вашите изследователски проекти по време на Medical Imaging ще ви подготвят за докторски позиции в областта на образната физика и анализа на изображенията. След получаване на докторска степен можете да изберете да продължите в академичните среди или да продължите кариерата си в клиниката или индустрията. Продължаването в академичните среди се състои в това да се свържете с докторантура и да станете асистент, доцент или редовен професор.

Професионални кариери

Все още няма завършили Медицински изображения, тъй като програмата стартира през 2017 г. По-долу са дадени примери за реалистични възможности за кариера:

 • Докторант по докторска програма Medical Imaging в Утрехт. Разбира се, също е възможно да продължите кариерата си навсякъде по света.
 • Млад учен в областта на медицинските изделия или биомедицинската индустрия
 • Научноизследователска и развойна дейност в медицинската индустрия
 • Консултант в индустрията или за правителствените организации

В зависимост от перспективите за кариера, които са най-привлекателни за Вас, можете да решите да подмените Вашия малък изследователски проект с един от нашите професионални профили:

 • Профил на приложната научна информация
 • Профил на биоинформатиката
 • Комуникационен профил
 • Профил на образованието
 • Комплексни профили на системи
 • Профил на мениджъра
 • Проучен профил

Последна актуализация Авг. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Научете повече

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Свиване