Магистър по медицина и фармацевтични науки

Общ преглед

Описание на програмата

Как да създадем по-ефективни и белодробни ваксини без игли? Как можем по-добре да измерим лекарствената токсичност за хората? Как можем да се преборим с антибиотичната резистентност?

Как можем да използваме големи данни за здравеопазването за подобряване на програмите за превенция на наркотици? Как можем да оптимизираме хроничната употреба на наркотици при застаряващи популации? Как можем да разработим бизнес случай за ново лекарство и да определим разходите за фармацевтичните програми?

Ако имате фармацевтичен бакалавър или бакалавър по химия или биомедицински науки с фармацевтични елементи, тази двугодишна магистърска програма ще подобри вашата кариера във вълнуващия свят на жизнения цикъл на наркотици! Ние обхващаме всички свързани с наркотиците елементи, от основното откриване на целта до молекулярния дизайн на лекарствата, от анализа на лекарствата и биомаркерите до фармакологичния дизайн на приложенията, от токсикологията и био фармацията до клиничната фармакоепидемиология, постмаркетинговото наблюдение, политиката и бизнеса.

Уникално предимство на магистрата по медицински фармацевтични науки е, че лекциите и изследванията се провеждат в интердисциплинарна среда на науките за живота от химията до статистиката, от биологията до медицината, от епидемиологията до икономиката, управлението и бизнеса, всички разположени на пешеходно разстояние. Ученето на научни изследвания, като всъщност го прави, е второ уникално предимство и студентите ще имат възможността да проектират два големи изследователски проекта според техните нужди и талант. Преподаватели от Научния институт по фармация в Гронинген), както и от Университетския медицински център Гронинген работят в тясно сътрудничество, което се счита за уникално в световен мащаб.

Лекторите ще ви контролират, докато самостоятелно извършвате експерименти и ще преминете през целия процес на провеждане на научно проучване, свързано с наркотиците. Програмата, следователно, е отлична подготовка за успешен доктор. програма в биологичните, медицинските или фармацевтичните науки или за кариера в индустрията, като консултант или политик. Ще бъдете водещи да създадете своя собствена изследователска програма или може да изберете ясна писта, която ще подготви вас или специализирани позиции.

Защо да изучаваме тази програма в Гронинген?

 • Нашето образование по фармация е класирано под номер 1 сред студентите в Холандия от 2015 г. насам
 • Награден етикет „Най-номинална програма“ (Keuzegids Masters 2017)
 • Гронинген изследвания и образование за наркотици е сред най-добрите в света
 • Уникално интердисциплинарно сътрудничество между предклинични, фармацевтични, медицински и икономически изследователски области, с преподаватели в рамките на пешеходно разстояние
 • Изследванията и образованието обхващат всички аспекти, свързани с наркотици / ваксини, които са от значение за жизнения цикъл на разработване на наркотици

програма

Година 1

Вие ще бъдете водещи да създадете своя собствена изследователска програма или може да изберете ясна писта, която ви подготвя за специализирани позиции. Повечето ученици избират ясна песен. Ние предлагаме три уникални изследователски песни:

 • Фармакоепидемиология - Науката, която се фокусира върху проблемите на употребата на наркотици / ваксини при пациенти и върху полезните и странични ефекти при популациите, прилагайки клинични изпитвания и наблюдателни проучвания за голяма база данни.
 • Токсикология и разположение на лекарствата - фокусира се върху нежеланите лекарствени реакции и фармако - и токсикокинетиката на лекарствата.
 • Фармацевтичен дизайн и инженеринг - фокусира се върху нови стратегии за идентифициране на целите на наркотиците, разработване на лекарства и формулиране.

курсове

 • Академични умения
 • Колоквиум (5 EC)
 • колоквиум
 • Разработване на лекарства (5 EC)
 • Избираеми / незадължителни модули (10 EC, незадължително)
 • Есе (свързано с наркотиците) (5 ЕО)
 • Основни модули / специфични за трасето модули (15 EC)
 • Изследователски проект 1
 • Изследователски проект 2

учебна програма

2-годишна програма; Кредити годишно: 60 ECTS; повечето курсове са 5 ECTS.

Уча в чужбина

 • Преподава се в чужбина
 • За средно 20 седмици
 • Максимум 60 EC

Обмен: Всички наши научни и инженерни програми предлагат възможности за обучение в чужбина в редица партньорски институции, често като втори изследователски проект. Нашите партньори включват топ-100 университета в Европа (например в Германия, Великобритания и Швеция) и в САЩ, Китай, Югоизточна Азия и Южна Америка.

Изисквания за прием

Холандска диплома

Специфични изисквания Повече информация
Предишно образование

Бакалавърска степен по „Фармацевтични науки“, „Фармация“ или свързани с тях изследователски области, фокусирани върху знанията и уменията в интерфейса на молекулярната и клетъчната биология, органичната химия и биохимията и фармацевтичните науки).

Международна диплома

Специфични изисквания Повече информация
Допълнителен предмет Приемната служба ще информира приемателния съвет относно вашата кандидатура, след което съветът ще реши дали отговаряте на изискванията за прием по отношение на общото ниво на предишно образование и специфични знания.
Предишно образование Бакалавърска степен по „Фармацевтични науки“, „Фармация“ или свързани с тях изследователски области, фокусирана върху знанията и уменията в интерфейса на молекулярната и клетъчната биология, органичната химия и биохимията и фармацевтичните науки. Изискват се лабораторен опит и доказателство за академични научни умения за писане (като теза или доклад за изследване). Приемната комисия определя дали конкретното съдържание на този / тези курсове отговаря на изискванията за прием на основната програма, за която сте кандидатствали.

Езикови изисквания

Изпит Минимален резултат
Общата група на IELTS 6.5
TOEFL на хартия 580
TOEFL компютърно базирана 237
Интернет базирана на TOEFL 92

Срокове за кандидатстване

Тип ученик Краен срок Начален курс
Холандски студенти 01 май 2021г 01 септември 2021г
Студенти от ЕС / ЕИП 01 май 2021г 01 септември 2021г
студенти извън ЕС / ЕИП 01 май 2021г 01 септември 2021г

Такси за обучение

националност година Такса Програма форма
ЕС / ЕИП 2020-2021 2143 евро пълен работен ден
извън ЕС / ЕИП 2020-2021 17500 евро пълен работен ден

Перспективи за работа

По време на дипломната програма ще научите и практикувате академични умения като извличане и систематичен преглед на съответната литература по вашата тема, формулиране на хипотези, проектиране и изпълнение на експерименти, както и интерпретация, представяне и научно докладване на вашите резултати.

Програмата, следователно, е отлична подготовка за успешен доктор. програма във фармацевтичната, биологичната или медицинската наука (приблизително 60%) или за кариера в индустрията (приблизително 30%), като консултант (5%) или политик (5%). Повече от 80% от студентите намират работа в рамките на 6 месеца след обучението си и ние имаме силна връзка в мрежата на възпитаници на повече от 100 бивши студенти от МПС, които могат да ви помогнат да намерите работа. По-важното е, че в района на Гронинген „Кооперацията за живот“ обединява усилията на десетки малки и големи предприятия с повече от 2100 служители, работещи в областта на медико-фармацевтичните изследвания и бизнеса и се разраства бързо.

Предлагаме и студенти, които искат да търсят кариера в чужбина в глобална атмосфера, с малки международни академични студентски общности, които ще ви подготвят за предизвикателни глобални работни позиции.

Когато приключите с магистърската програма по медицински фармацевтични науки, имате множество възможности за кариера. Оптимално сте подготвени да започнете изследователска кариера, но можете също така да изберете позиция, която свързва науката с бизнеса и политиката. Ние имаме силна връзка в мрежата на бивши студенти от MPS, които могат да ви помогнат в подготовката на кариерата и намирането на работни позиции.

Изследовател (обикновено като докторска степен) в различни организации:

 • университетите
 • Академични и общи болници
 • Фармацевтична, биомедицинска и хранителна промишленост

Позиции, свързващи медицинските фармацевтични науки с бизнес или политическа стратегия в:

 • Правителствени и полуправителствени институции като Комитета за оценка на лекарствата или Министерството на здравеопазването и благосъстоянието
 • Обществени и пациентски организации и Животната кооперация

Примери за работа

 • Говорителят в музей или институт
 • Научният журналист за вестник или телевизионна компания
 • Учител в средното образование на горното ниво

изследване

Изследването на наркотици в Гронинген е сред най-добрите в света

Изследванията се фокусират върху магистърската програма по медицински фармацевтични науки:

Изследванията се концентрират главно върху проектиране, синтез, производство и анализ на лекарства, насочване и доставка на лекарства, фармакология, инженерство на приложения за лекарства, токсикология, фармакокинетика, био фармация, фармакоикономика и –епидемиология и клинична фармация.

Последна актуализация Авг. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Научете повече

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Свиване