Магистър по клинична и психосоциална епидемиология

Общ преглед

Описание на програмата

Вдъхновявате ли се да провеждате висококачествени иновативни изследвания със силен акцент върху психическото и физическото здраве? И се стремите ли да работите успоредно със световноизвестни изследователи, които са абсолютни лидери в своята област? С други думи, искате ли да станете лидер в науката? Присъединете се към нашия магистър по изследвания Клинична и психосоциална епидемиология!

Психичното и физическото здраве и реципрочната връзка между тези два са основата на програмата. Основната идея е, че всички психологически, биологични и социални аспекти играят роля във всяко физическо или психическо състояние. Програмата CPE обучава студентите да решават актуални проблеми със здравето, като прилага иновативни изследователски проекти и статистически техники, като същевременно използва съвременни съоръжения в наистина мултидисциплинарна обстановка. Има силен акцент върху превенцията, диагностиката и лечението на физически и психични състояния, като се вземат предвид клиничните, общественото здраве и психосоциалните фактори. Нашите студенти работят със съществуващи големи бази данни или събират свои собствени данни сред хора със или без хронично заболяване през целия възрастов диапазон.

В рамките на CPE има четири изследователски отдела: епидемиология, обществено здраве, здравна психология и психиатрия. Топ изследователи от тези четири катедри преподават курсовете, давайки възможност на студентите да се запознаят напълно с различни области на изследване. През втория семестър студентите ще избират в кой отдел биха искали да провеждат своите изследвания за магистърския си проект, ставайки част от изследователската група на катедрата. Студентите ще се научат да проектират своя докторска степен. проект като част от програмата, което ги прави добре квалифицирани за постигане на докторска степен. позиция навсякъде по света. Най-добрите студенти ще получат възможност да продължат с докторска степен. в Университетския медицински център Гронинген (UMCG).

Гордеем се с факта, че има много лично внимание за нашите студенти. Програмата е изградена по начин, който силно насърчава студентите да се съсредоточат върху индивидуалното си развитие като изследовател, в уникална и мултидисциплинарна обстановка. Тъй като CPE е малка програма, всеки ученик е известен с името си и има достатъчно възможности за взаимодействие и дискусии с преподавателския състав. Нашият студентски пейзаж е само още едно наистина уникално предимство на програмата. Това напълно оборудвано пространство е посветено на магистърските студенти от Американската медицинска наука, в които те могат да се събират, обсъждат проекти и да учат. Тъй като той се намира точно от залата от Office Masters Office, студентите могат лесно да отидат до офиса, за да зададат всички въпроси, свързани с тяхната програма.

От септември 2019 г. програмата CPE ще предложи нова песен, наречена CPE Track Health Systems and Prevention. Тази писта свързва изследователския фокус на CPE с този на здравните системи, здравната политика и превенцията. Програмата е сътрудничество между Университетския медицински център Гронинген и Училището по обществено здраве на Aletta Jacobs. Учениците от HSP Track следват основната програма CPE, но с акцент върху здравните системи и профилактиката. Този фокус е включен главно в проекта за магистърска дисертация, който за студенти от HSP включва и стаж в неакадемична (здравна) организация, избираемите курсове и изследователските срещи.

И така, представяте ли си да станете част от нашата изследователска общност? Запиши се сега!

Защо да изучаваме тази програма в Гронинген?

 • Пионер в областта на научните изследвания, рамо до рамо изследователи на Университетския медицински център Гронинген
 • Уникална програма, която свързва клиничната, общественото здраве и психосоциалната теория с методологическите знания
 • Мултидисциплинарна среда
 • Научете се да използвате иновативни техники за решаване на съвременни проблеми със здравето
 • Малка програма, фокусирана върху вашето индивидуално развитие
 • Възможността да се потопите напълно в изследователска тема по ваш избор
 • Възможност за получаване на докторска степен. позиция

програма

Година 1

Първата година започва с втвърдяването на вашата основа в психологията, медицината и епидемиологията. Силно внимание се обръща и на епидемиологичните методи и статистически изследвания.

курсове

 • Основи в клиничната и психосоциалната епидемиология (8 ЕО)
 • Клинична епидемиология (10 EC)
 • Предложение за магистърска теза (13 ЕО)
 • Психосоциална епидемиология (12 EC)

Година 2

Втората година се състои главно от магистърския проект: събиране на данни, анализ на данни и писане на дипломна работа. По време на проекта за магистърска дисертация студентите избират някои избираеми курсове въз основа на своята област на интерес, основни познания и темата на проекта си в рамките на катедрите по обществено здраве, здравна психология, епидемиология или психиатрия.

курсове

 • Треньорски групи (5 EC)
 • Проект за магистърска дисертация (39 EC)
 • Изследователски инструменти (7 EC)
 • Семинар и изследователска среща (2 ЕО)
 • Курсове за специализация (11 EC)
 • Изготвяне на успешно предложение за изследване (8 ЕО)

Натоварване на изследването

Средно 40 часа в час и самостоятелно обучение на седмица

учебна програма

Клиничната и психосоциалната епидемиология се състои както от задължителни, така и от избираеми курсове.

В зависимост от вашите знания ще научите основите на медицината или основите на психологията и психосоциалните фактори. Освен да разширите знанията си в областта на здравето и детерминантите на здравето, вие ще изследвате областите на общественото здраве, здравната психология, общността и трудовата медицина и психиатричната епидемиология. Силно внимание се отделя на епидемиологичните методи и статистически изследвания. Ще можете да изберете допълнителни курсове според вашите конкретни интереси. Вашето индивидуално развитие като изследовател е централно в програмата и следователно ще провеждате изследвания рамо до рамо с учени, които са водещи експерти в своята област. Освен това CPE се намира в Университетския медицински център Гронинген (UMCG), което означава, че можете да се възползвате от уникална и интересна клинична обстановка и уникална наличност на големи кохорти от данни.

През втората година ще напишете магистърската си теза, която може да функционира като основа на вашия собствен докторска степен. предложение. На високопоставените студенти ще бъде предложена пълна стипендия, за да продължат с напълно финансирана тригодишна докторска степен. програма!

Уча в чужбина

 • Изучаването в чужбина е по избор

Стаж (в чужбина) е сред възможностите. Международната ни мрежа се простира в цяла Европа и от Латинска Америка до Азия!

Изисквания за прием

Холандска диплома

Специфични изисквания Повече информация
Езиков тест Студентите, които притежават диплома за средно образование на ниво VWO, включително английски, отговарят на изискването за английски език.
Предишно образование Био (медицински) науки, Фармацевтични науки, Здравни науки, Психология, Социални науки, Науки за човешкото движение, Науки за живота, Биология, Социология, Иконометрия, Педагогика, Икономика, Демографски науки.
Референция Студентите трябва да представят препоръчително писмо от академичен или предишен ръководител.

Международна диплома

Специфични изисквания Повече информация
Езиков тест

Студентите трябва да отговарят на изискванията по английски език, посочени по-долу:

 • Обща лента IELTS 6.5, не по-малко от 6.0 във всяка секция
 • На хартия 580 на TOEFL, не по-малко от 55 за всяка секция
 • TOEFL компютърно базирани 237, не по-малко от 21 на всеки раздел
 • Интернет базиран на TOEFL 92, не по-малко от 21 на всеки раздел
 • Cambridge English: Cambridge сертификат C1 Advanced или C2 Proficiency (известен преди като CAE / CPE)
 • University of Groningen LCET: Минимални оценки по секция C2 или C1 (разрешено е едно B2)
 • Международен бакалавърски курс, с английски език като средство за обучение
Предишно образование

Бакалавърска степен (или еквивалентна) по био (медицински) науки, фармацевтични науки, здравни науки, психология, социални науки, науки за човешкото движение, науки за живота, биология, социология, иконометрия, педагогика, икономика, демографски науки

Референция

Студентите трябва да представят препоръчително писмо от академичен или предишен ръководител.

Други изисквания за прием

Студенти извън ЕС могат да кандидатстват за стипендия за CPE. Процесът на получаване на стипендия е силно избирателен и студентите извън ЕС трябва да посочат в мотивационното си писмо дали те зависят от стипендия, за да могат да се запишат в CPE или не. Не забравяйте да мотивирате защо трябва да ви подберем за стипендия.

Езикови изисквания

Изпит Минимален резултат
C1 Advanced (преди CAE) С1
Професионалност на C2 (преди CPE) C2
Общата група на IELTS 6.5
IELTS слушане 6
IELTS четене 6
IELTS писане 6
IELTS говорене 6
TOEFL на хартия 580
TOEFL компютърно базирана 237
Интернет базирана на TOEFL 80

Езикови изисквания

Изпит Минимален резултат
Общата група на IELTS 6.5
TOEFL на хартия 580
TOEFL компютърно базирана 237
Интернет базирана на TOEFL 92

Регистрационна процедура

След като попълните вашата кандидатура, комисията за подбор ще прецени дали вашите образователни / академични познания и мотивация отговарят на специфичните програмни изисквания. Ако е така, студентите ще бъдат поканени да вземат участие в интервю, по време на което те могат да представят своите изследвания (бакалавърска теза) и да изяснят мотивацията си да станат изследователи. В допълнение, допустимите студенти трябва да попълнят и преминат онлайн тест на статистиката, в който се тестват основни статистически знания.

Срокове за кандидатстване

Тип ученик Краен срок Начален курс
Холандски студенти

01 май 2021г

01 септември 2021г

Студенти от ЕС / ЕИП

01 май 2021г

01 септември 2021г

студенти извън ЕС / ЕИП

01 март 2020 г.

01 септември 2021г

Такси за обучение

националност година Такса Програма форма
ЕС / ЕИП 2020-2021 2143 евро пълен работен ден
извън ЕС / ЕИП 2020-2021 17500 евро пълен работен ден

Перспективи за работа

Вашата магистърска теза може да функционира като основа на вашия собствен доктор. предложение. На високопоставените студенти ще бъде предложена пълна стипендия, която да продължи с тригодишна докторска степен. програма в UMCG!

Ако не искате да продължите като изследовател, има много други възможности. В момента възпитаниците работят като консултанти на Световната здравна организация (СЗО), политически служители в правителството, консултанти за фармацевтични или биотехнологични компании или университетски преподаватели.

изследване

Клиничната и психосоциалната епидемиология се характеризира със своите проблемни изследвания; нашите изследователски групи се фокусират върху диагностиката, профилактиката, лечението и профилактиката на психичните проблеми. Като студент ще учите и работите рамо до рамо с водещи учени. Ще се считате за член на една от тези авангардни изследователски групи и по този начин ще съберете безценен практически опит в изследванията.

Области на изследване

В рамките на CPE участват 4 отдела с различни области на изследване:

 1. Общественото здраве
 2. епидемиология
 3. психиатрия
 4. Здравна психология

Примери за изследователски въпроси:

 • Как функционират хората на работа, преживели рак?
 • Каква е ефективността на ориентирания към семейството подход в превантивната грижа за здравето на децата?
 • Какво е въздействието на психичното здраве върху прехода от училище към работа на младите?
 • Може ли интелигентността да подкрепи хората при справяне с хронични заболявания?
 • Как пациентите могат да се научат да стават по-издръжливи (как могат да излязат от отрицателен умствен цикъл)?
 • Изпитват ли пациентите и техните партньори по-малко депресивни симптоми, когато са в състояние да споделят своите притеснения?
 • Как партньорите се справят с един от тях, който има хронично или животозастрашаващо заболяване?

Какво казват нашите студенти?

„Мисля, че най-добрата част от CPE е, че наистина чувстваш какво е да си изследовател. Можете да отделите голям процент от времето си за проучване на вашия изследователски проект, което ви позволява наистина да се съсредоточите върху изследванията. След година ставате експерт по вашата тема. Освен това, писане на докторска степен. предложението е неразделна част от този магистър, което прави много по-лесно да продължите обучението си с докторска степен.

Моите изследвания по време на магистратурата ми - и сега в докторантурата ми. - вижте как изборът на начин на живот влияе върху резултатите от заетостта. Например: как упражненията и изборът на диета влияят на отпуск по болест? Това, което обичам в това, е колко е практично. Понякога изследването изглежда много теоретично, но за моето изследване веднага е ясно как може да се използва за подобряване на живота на хората. "

- Патриша Оц, бивша студентка на CPE, сега доктор. изследовател в Аспирантската школа по медицински науки

------

„Има шестнадесет студенти от десет различни националности през годината ми. Преподавателите и изследователите, които ни учат, ни насърчават да споделяме идеи и да правим фонови изследвания по собствена инициатива. С успех. Всеки ученик е мотивиран и ангажиран. "

- Манон Шалиг, студент на CPE

------

„Важно е да споделяме науката. Темите, които изследваме в Гронинген, могат да бъдат от голямо значение за други страни и обратно. Разговорите за него водят до нови перспективи и може би дори до възможности за по-нататъшни изследвания от съмишленици изследователи. “

- Матей Силва Гюргел до Амарал - бивш студент на CPE, сега доктор на науките. изследовател в Аспирантската школа по медицински науки

Последна актуализация Авг. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Научете повече

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Свиване