Магистър по клинична анатомия

Общ преглед

Описание на програмата

Магистър по клинична анатомия

Тази магистърска степен по клинична анатомия има за цел да предостави на учениците по-добро разбиране за напредналата човешка анатомия, включително подходяща радиологична анатомия, микроскопична анатомия и ембриология.

Представените модули подчертават клинично и хирургически релевантната анатомия, въпреки че не са предназначени изключително за клиницисти, а кандидатурите са поканени от всички ученици, които са изучавали трудна анатомия в рамките на първата си степен.

Също така стартирахме смесен учебен подход за постигане на PgCert или PgDip в клиничната анатомия за работещите лекари. Това включва онлайн обучение и двудневен курс на обучение.

Заинтересованите кандидати също трябва да се обърнат към уебсайтовете на курсовете PgCert или PgDip за повече информация.

ЗАЩО КРАЛИЦА?

Queen's е едно от малкото медицински училища в Обединеното кралство, където студентите имат достъп до човешки ученически материали в специално изградено съоръжение, лицензирано от органа за човешка тъкан.

Обучението ще се базира в Центъра за образование в областта на биомедицинските науки, чиито служители са спечелили седем университетски награди на Queen's University през последните години.

ДЕТАЙЛИ НА КУРС

Модули за анатомия:

  • Приложна анатомия на багажника
  • Приложна анатомия на главата, врата и мозъка
  • Приложна анатомия на крайниците и гърба
  • Еволюция на човешкото тяло
  • Специални теми в микроскопската анатомия
  • Специални теми в ембриологията
  • Проект "Анатомия"
  • Налични опции за модул.

Моля, имайте предвид, че наличието на допълнителни модули ще зависи от записването на интереси / номера.

ОЦЕНЯВАНЕ

Използваната оценка ще зависи от методите на преподаване, използвани във всеки модул. Като цяло, това включва кратки тестове за отговор / най-добри отговори, практически оценки, дневници и портфолио, ако е уместно.

УЧИЛИЩЕ И ПРЕПОДАВАНЕ

Медицинското училище на Queen's University има дълга традиция на отлично медицинско образование, което постоянно се актуализира в отговор на развитието на медицинската наука и практика. Ние се стремим да предоставим висококачествен курс, използвайки новаторски методи на преподаване и най-добра практика, за да създадем благоприятна среда, създадена да даде възможност на учениците да постигнат своя личен и академичен потенциал.

Съществува комбинация от курсови курсове по този курс и редица практически методи на обучение, включително; лекции, възможности за електронно обучение, практически упражнения, самостоятелно обучение и индивидуално обучение.

Също така стартирахме смесен учебен подход за постигане на aPgCert или PgDip в клиничната анатомия за работещите лекари. Това включва онлайн обучение и двудневен курс на обучение.

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ВХОД

Медицинска (MB) или стоматологична степен (BDS) или еквивалентна квалификация, приемлива за университета, или 2.1 степен на отличие или еквивалентна квалификация, приемлива за университета по съответна дисциплина (напр. Анатомия, биомедицински науки, човешка биология). Всички кандидати трябва да са изучавали човешката анатомия като значима част от бакалавърската си степен. Ако броят на кандидатите надвишава капацитета на курса, училището може да предприеме интервюта като част от процеса на подбор.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕЖДУНАРОДНИ СТУДЕНТИ

Чуждестранните студенти (за които английският не е първият им език) трябва да могат да демонстрират владеене на английски език, за да се възползват напълно от обучението си. Гражданите, които не са членки на ЕИП, трябва също така да удовлетворят изискванията за имиграция на Великобритания за визите и имиграцията (UKVI) за английски език за визови цели. Необходими са доказателства за IELTS * 6,5, с не по-малко от 6,0 за всеки компонент или еквивалентна квалификация, приемлива за университета (* взети през последните 2 години).

Ако трябва да подобрите уменията си по английски език, преди да влезете в тази програма, нашият партньор INTO Queen's University Belfast предлага набор от курсове по английски език. Тези интензивни и гъвкави курсове са предназначени да подобрят способността ви да влизате в тази програма.

ПЕРСПЕКТИВИ НА КАРИЕРА

Тази програма ще подпомогне кариерното развитие на стажантите в много медицински специалности и тези от свързаните с тях здравни специалисти, които продължават професионалното си развитие. Това би било от полза и за тези, които желаят да участват в кариера като учител по анатомия.

Следдипломното обучение на кралицата е изключително полезно. Уникални инициативи като Degree Plus и Researcher Plus укрепват нашия ангажимент за пригодност за заетост, докато иновативните ръководни и изпълнителни програми, заедно с отлична интеграция с бизнес експерти, помагат на нашите студенти да заемат ключови лидерски позиции както в национален, така и в международен план.

ТАКСИ

Налице са редица възможности за финансиране и стипендии за тези, които обмислят обучение в Queen's.

Следдипломно кредитиране

Департаментът по икономика ще предостави заем за такса за обучение до 5 500 британски лири за NI / EU студент за следдипломно обучение.

Системата за следдипломно кредитиране в Обединеното кралство предлага студентски заеми, подкрепяни от правителството, до £ 10,609 за преподаваните и изследователски магистърски курсове във всички предмети. Критерии, допустимост, възстановяване и информация за кандидатстване са достъпни на уебсайта на правителството на Обединеното кралство.

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ... Научете повече

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ten universities in the UK for Research Intensity. Свиване