Магистър по инфекция и имунитет

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Добре обучените и креативни умове ни помагат да решаваме проблемите на общественото здраве на бъдещето. Виждате ли как се справяте с нарастващите честоти на алергии и автоимунни заболявания, работейки върху възникващи инфекции като Ебола и MRSA? Бихте ли искали да отделите време за разработване на персонализирана медицина за лечение на рак или хронични възпалителни заболявания? Присъединете се към нашата програма!

Принос за по-бърза диагностика на болести и по-добри възможности за лечение

Нарастващите инфекциозни са заплаха за благосъстоянието на хората и животните. Увеличаването на броя на алергиите и хроничните възпалителни заболявания оказва голямо въздействие върху хората и обществото като цяло. Познаването на имунната система ви предоставя ноу-хау за разработване на потенциални решения за здравни грижи за рак, трансплантация и намаляване на регулирането на хиперактивна имунна система, като например при ревматоиден артрит.

Тази магистърска програма обхваща различни теми като фундаментална и клинична имунология, ваксини, имунотерапия, механизми на инфекциозни заболявания, молекулярна епидемиология на инфекциите, фактори на вирулентност на микроорганизмите и резистентност към лечение. Вие допринасяте за натрупването на знания, които пряко или косвено водят до по-бърза диагностика на заболявания и по-добри възможности за лечение.

Защо трябва да изучавате инфекцията и имунитета в Utrecht University в Utrecht University

 • Работете в оживена изследователска среда по време на вашите шест до девет месеца стажове. Получете практически опит в биомедицинските изследвания за инфекция и имунитет.
 • Инфекцията, имунитетът и ролята на микрофлората в хуманното отношение и хуманното отношение към животните са един от основните области на научноизследователската дейност на Utrecht University в Utrecht University , а Висшето училище по биологични науки е дом на голям брой водещи изследователски групи, работещи в тази област.
 • Годишният научен симпозиум е особен акцент. Този симпозиум е организиран от студенти на магистратура и включва беседи от международни експерти и презентации на плакати от студенти от магистърска инфекция и имунитет от втори курс в техните области на научни изследвания.
 • Направете своя малък стаж в чужбина в престижни партньорски университети по цял свят, благодарение на нашето интензивно сътрудничество с международни изследователски институти.

Кариерни перспективи

Инфекциозните заболявания и нарушенията на имунитета засягат голяма част от населението. Поради това са необходими високо обучени учени по инфекция и имунитет за разработване на бързи диагностични процедури, ефективно лечение и превантивни мерки като ваксини, за да се намали до минимум въздействието върху отделните пациенти и обществото.

Възможни перспективи

Завършилите MSc, които са обучени в основни и транслационни аспекти на инфекцията и имунитета, са много търсени. Те ще намерят своето място в:

 • Изследвания в академични болници;
 • Научноизследователски институти (фундаментални изследвания);
 • биотехнологии;
 • Фармацевтичната индустрия;
 • Органи за създаване на политика в областта на науката и здравеопазването;
 • образование

Академични кариери

До края на магистърската си програма по-голямата част от нашите студенти са си осигурили докторска позиция в областта на инфекцията и имунитета или в Утрехт, или другаде в Холандия. Няколко наши възпитаници са приети в докторантури в престижни международни университети.

Професионални кариери

 • Консултант по набиране на персонал за науки за живота;
 • Ръководители на проекти в здравеопазването;
 • ИТ консултанти

Факти и фигури

Броят на чуждестранните студенти варира между 10 и 25%.

На година 1 - 2 студенти с бакалавърска степен по приложни науки се приемат в програмата.

Повече от 50% от студентите по инфекция и имунитет изпълняват своя втори изследователски проект зад граница във водещи университети или институти.

Около 75% от нашите завършили продължават, като се присъединяват към докторска програма и продължават академичната си кариера на:

 • UMC Utrecht или друг университетски медицински център в Холандия;
 • NKI (Холандски институт по рака);
 • Karolinska Institutet Стокхолм, Швеция;
 • University College London, GB;
 • Станфордски университет, Калифорния, САЩ;
 • Рокфелер Университет, Ню Йорк, САЩ; или
 • Харвардски университет / Институт Уайтхед, Кеймбридж, Масачузетс, САЩ

Последна актуализация Авг. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Научете повече

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Свиване