Магистър по иновативни здравни технологии (Льовен)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Развитието на новите технологии отдавна е ключов двигател за развитието на съвременното здравеопазване. Технологии, които по-добре дават възможност на лекари, терапевти и други доставчици на грижи да идентифицират симптомите, да извършват диагнози, да извършват операции, да лекуват заболявания, програмна терапия и да проследяват напредъка на пациентите.

Днес има глобална индустрия, която развива нови технологии за по-нататъшно развитие на съвременното здравеопазване. Усъвършенстваният магистър по иновативни здравни технологии има за цел да допринесе за това развитие, като предлага на студентите възможност да се специализират в тази многостранна и разнообразна област, където ще се научат да проектират, разработват и прилагат практически и прагматични технологични решения за сектора на здравеопазването.

Тази програма има специфичен фокус върху интегрирането на различни технологии и методологии в използваеми системи. Последните тенденции в носещи сензори, биоелектроника, изкуствен интелект, роботика и здравни приложения се комбинират, за да вдъхновят студентите да измислят и прилагат нови интегрирани решения, които могат да бъдат тествани и използвани от пациенти и здравни специалисти.

програма

Усъвършенстваният магистър по научни изследвания в иновативния здравен инженеринг е едногодишна програма, отговаряща на 60 ECTS.

Състои се от осем курсови единици:

  • Един курс върху човешкото тяло
  • Четири курса, насочени към инженерната технология
  • Един за предприемачеството
  • Един проект, базиран в екип
  • Магистърска теза съчетана със стаж

Кариерни перспективи

Последните научни и технологични постижения в здравеопазването създадоха множество нови роли, функции и възможности за работа в компании за медицински технологии, здравни институти, болници и изследователски центрове. Те включват области като управление на идентичността на пациента, мобилност на здравеопазването и бизнес разузнаване, приложни медицински изследвания, проектиране, разработване и тестване на прототипи и инсталации и конфигуриране на медицински инструменти и др.

В областта на оценката на здравните технологии (HTA) нараства търсенето на експерти да предоставят на създателите на политики информация, основана на доказателства по медицински, икономически, организационни, социални и етични въпроси, свързани с използването на здравни технологии.

Стипендии

Група T - Академия, частна организация, присъединена към KU Leuven , предоставя някои стипендии, обхващащи: такси за обучение, пътуване, жилища и разходи за живот в Льовен.

Стипендии се присъждат на млади ярки служители на международни партньорски университети, които имат за цел развитието на достъпни здравни технологии в по-слабо заможните региони.

Изисквания за прием

Усъвършенстваният магистър по наука за иновативни здравни технологии е насочен към студенти, завършили магистърска програма по (био) инженерна технология или еквивалент. Приемът се основава на процедура за подбор, която включва интервю.

Кандидатите са длъжни да подадат заявление, съдържащо CV, академични постижения, мотивационно писмо и доказателство за владеене на английски език. Международните студенти първо трябва да кандидатстват за програмата чрез Службата за прием на KU Leuven .

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Научете повече

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Свиване
Посетете уебсайта на учебното заведение