Магистър по здравно лидерство и политика в грижите за възрастни хора

Общ преглед

Описание на програмата

* Системата за кандидатстване се отваря на 1 януари 2021 г. за всички 2022 приема.

Магистърът по здравно лидерство и политика (MHLP) в грижа за възрастни хора е създаден, за да даде възможност на участниците да ръководят, проектират и предоставят цялостни грижи и услуги за възрастни хора в редица общностни и институционални условия.

Делът на възрастните се ускорява бързо. Докато в обществения сектор се предлагат много услуги, има все по-голям брой и по-голям набор от услуги за възрастни хора в частния и нестопанския сектор. Тези демографски тенденции подчертават належащата нужда от здравни специалисти, които могат да създадат бъдещето на грижите на възрастните хора в общността и институционалния контекст.

Като специалист по здравни грижи в грижите за възрастни хора, вие носите отговорност за подобряване на резултатите за пациентите и насърчаване на благосъстоянието на възрастните хора. Трябва да ръководите, проектирате и предоставяте цялостни грижи и услуги за възрастни хора. С двоен фокус върху укрепване на вашите умения в техническите аспекти на грижите за възрастни хора и задълбочаване на капацитета ви като лидер, тази програма ще ви помогне да разработите иновативни решения, да управлявате съвместни екипи и да ръководите проекти.

MHLP е 12-месечна / 24-месечна степен, започваща през януари. Докато 70 процента от вашите курсове за възрастни хора ще се фокусират върху вашата техническа специализация, останалите 30 процента са курсове за развитие на лидерство, които ще подобрят вашия бизнес, комуникация и умения за хората. Предоставянето на курсове по мениджмънт и лидерство са в партньорство с UBC 's Sauder School of Business.

Учете редовно или задочно

Изберете или опция на пълен работен ден (12 месеца) или на непълно работно време (24 месеца). С 12-месечната опция на пълен работен ден ще завършите обучението си за една година, разширявайки вашата база знания и умения, зададени в концентрирана времева рамка.

24-месечната опция за непълно работно време предлага гъвкавост за тези, които искат да продължат да работят, докато изграждат своя бизнес и технически познания. Балансирайки работата и ученето, ще можете веднага да приложите новите си умения на работното си място и да внесете технически и лидерски предизвикателства от работата в дискусия в класната стая. Тази версия на MHLP на непълно работно време в Грижа за възрастни също е възможност за изграждане на вашата професионална мрежа за повече от две години. Студентите, преследващи тази опция, могат да очакват да бъдат в кампуса два работни дни всяка седмица (общо около 10 часа).

Какво прави програмата уникална?

Необходими са само 12-месечно задочно или 24-месечно непълно работно време, за да завършите програмата и да получите степен MHLP. От януари в програмата за грижи за възрастни хора:

 • Задълбочете техническите си умения
 • Увеличете бизнес уменията си
 • Развийте се като лидер
 • Сътрудничество с партньори от бранша

Студентите от специалността трябва да имат професионален опит преди стартирането на програмата. Това означава, че ще бъдете част от една зряла студентска кохорта с разнообразие от професионални и кариерни изживявания, които да привлечете, когато си сътрудничите по проектите един с друг. Достъпът до това разнообразие от знания и опит е от съществено значение за вашето развитие.

Прочетете някои от нашите истории за възпитаници на нашия уебсайт, за да разберете как нашите възпитаници са постигнали успех в кариерата си с техния UBC MHLP в грижа за възрастни хора.

Бързи факти

 • Степен: Магистър по здравни лидери и политика
 • Предмет: Здраве и медицина
 • Начин на доставка: в кампуса
 • Специализация: Грижа за старците
 • Компоненти на програмата: Само курсова работа
 • Факултет: Приложна наука
 • Училище: Училище за сестрински грижи

Опции за кариера

Нашите възпитаници ще бъдат много търсени в частния и публичния сектор. Възможностите за работа могат да включват концептуализиране и водене на насочени към възрастни клинични програми, ръководене и управление на услуги за възрастни хора в редица настройки, както и предлагане или анализ на политически инициативи за грижа за възрастни хора. Прочетете някои от нашите истории за възпитаници на нашия уебсайт, за да разберете как нашите възпитаници са постигнали успех в кариерата си със своята UBC MHLP в степен за грижа за възрастни хора. Завършилите програмата започнаха на позиции като директор на грижите, директор на начина на живот и терапевтични услуги, провинциален координатор за застъпничество и публична политика.

Общи изисквания

 • Бакалавърска степен с обща средна стойност от 76%
 • Документ, доказващ вашето настоящо гражданство (обикновено паспорт или документ за гражданство от вашата страна) или постоянно пребиваване в Канада

Специфични изисквания към програмата

 • Бакалавърска степен по сестринска, социална, диетична, професионална или физиотерапия или друга свързана област
 • Три или повече години трудов стаж, от които една година се грижи за възрастни

Изисквания на английски език

Ако сте завършили образованието си в университет извън Канада, където английският език не е основен език на обучение, трябва да представите резултатите от изпита за владеене на английски език като част от вашата кандидатура:

 • Ако вашият бакалавър или магистърска степен е завършен извън Канада в англоговорящ университет, ние ще приемем официално доказателство за писмо от английския владетел, че основният език на обучение за вашата степен е английски.
 • Ако бакалавърската или магистърската си степен не е преподавана на английски език, трябва да предоставите валиден рейтинг на владеене на английски език:
  • TOEFL (Тест за английски език като чужд език):
   • Минимална оценка от 90 (изпит, базиран на интернет), с минимум 22 компонента [при четене, слушане] и минимум 21 точки [в писмен вид, говорене]
   • Минимален брой 55 точки за четене, слушане и писане (на хартиен тест) с 4.0 по теста за писмен английски (TWE).
  • IELTS (Международна служба за изпитване по английски език): минимален общ резултат от 6,5 точки, без да се оценява по никакъв друг компонент по-малко от 6,0 от академичния тест IELTS
 • Тестовете за владеене на английски език трябва да са били извършени през последните 24 месеца към момента на подаване на заявлението. Ако резултатите от владеенето на английски език скоро ще изтекат, трябва да представите официалните резултати (в допълнение към неофициалните резултати, представени с онлайн заявката ви) към Университета на Британска Колумбия, отдела за прием в училище (IELTS) или с код 0965 (TOEFL). Резултатите от официалните тестове трябва да бъдат получени директно от издаващата организация преди крайния срок от 24 месеца. Отделът не отговаря за студентите, които не могат да представят резултатите си след изтичане на срока.
 • Студентите трябва да представят своите официални резултати от теста директно в UBC чрез инструкциите за Подаване на вашите документи, за да бъде заявлението ви пълно.
Последна актуализация Дек. 2020

За учебното заведение

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and a ... Научете повече

The Faculty of Applied Science oversees administrative procedures for the School of Architecture and Landscape Architecture, the School of Community and Regional Planning, the School of Nursing, and all engineering activities at the Vancouver campus and the School of Engineering at the Okanagan campus. Свиване