Магистър по здравни науки

Общ преглед

Описание на програмата

Магистър по здравни науки

В магистърската програма в здравни науки, ще се научите да се анализират различни комплексни фактори, които ontribute за здравето. Вие ще надхвърля индивидуалните здравни въпроси, за да се справи с здравословни проблеми по различни начини. Затлъстяването може да бъде решен чрез процедури за намаляване на лекарствената терапия или стомаха. Здраве учени, обаче, се оглеждат за други методи, като например увеличаване на данъците върху мазните храни, намаляване на количеството на бонбони и безалкохолни напитки на децата могат да се купят в училище, проектиране жилищни райони, така че има места за игра на децата и образоване на хората за здравословно хранене и упражнение.

Програма за обучение

Целта на програмата тази едногодишна магистърска степен по здравни науки е да даде на студентите знания и умения в широк областта на здравни науки. Магистърската програма по здравни науки е академична програма, тя е насочена към професионална кариера в и извън университетските изследвания. Тя се състои от 60 ECTS (Европейска кредитна система за трансфер на кредити).

Програмата е структурирана по следния начин:

 • 5 специализации, всеки състоящ се от 5 едномесечни курсове
 • Три compulsary курсове в рамките на специализация
 • Две или три курса не са задължителни и могат да бъдат избрани от други специализации
 • 5-месечно научно стаж и член

Пет специализации

Можете да изберете един или комбинация от два от следните специализации:

 • здравна политика
 • Превенция и обществено здраве
 • Инфекциозни болести и здраве
 • Здравословно хранене
 • International Public Health

Възможности за работа

Здравни науки засяга много аспекти на обществото, така че можете да преследва кариера в много различни области. С отлични аналитични умения, цялостен преглед на системата на здравеопазването и специализирани знания и умения, ще бъде ценен актив за много работодатели в сектора на здравеопазването.

Вашите перспективи за работа след вашата магистърска включват:

 • Изследовател в университет, TNO (Applied Research Institute) или RIVM (Национален институт за обществено здраве и околна среда)
 • Офицер Здраве застрахователна полица със здравен застраховател
 • Болест офицер превенция политика в клон на Общински здравните услуги
 • Съобщение съветник по въпросите на здравеопазването
 • Управител на трудова дейност център или лечебно заведение
 • епидемиолог
 • Здраве съветник на НПО
 • Консултант

След като сте приключили програма си магистърска степен по здравни науки, вие също може да реши да продължи обучението си в по-напреднал ниво. Опциите включват пост-докторски курсове в Холандия училище за основни грижи за научни изследвания (грижи) или на Холандския институт за здравни науки (NIHES). Можете също така да се прилага за една програма PhD в университет или научноизследователски институт.

Условия за кандидатстване


Прием с бакалавърска степен по здравни науки

 • Всички студенти с бакалавърска степен по здравни науки от Свободния университет в Амстердам, Твенте университет, Wageningen University и Maastricht University ще бъдат допуснати до магистърската програма. Ученици от Erasmus University Rotterdam са допустими само за политиката на специализации и организация на здравеопазването и International Public Health. Ако вашият университет бакалавърска степен не е изцяло свързана с магистърската програма, вие все още може да получи достъп чрез програма за предварително Учителя. Тази програма ще бъде изготвен на индивидуална основа и ще отнеме до една година, в зависимост от значимостта на предварителното си образование. Платка за проверка ще вземе окончателното решение на вашия прием. Студентите, които притежават университетска бакалавърска степен в областта на науката на движение, Медикобиологични науки, медицина и психология право да влиза в програмата, ако те следват хода на Епидемиология (май 2013) и необходимия курс, предхождащ избрал специализация даден през юни (само на Холандски)
  • Gezondheidseconomie
  • Infectieziekten ен gezondheid
  • Voedingsonderzoek в де praktijk
  • Internationale volksgezondheid
  • Gezondheidscommunicatie
 • Ако мислите, че са изпълнили тези изисквания, или ако искате лична консултация или допълнителна информация относно допускане, моля свържете се с Marianne Donker. Студентите с университетска степен бакалавър или HBO не се налага да се направи оценка, преди да започне програма за предварително Учителя.

 • Допускане със степен бакалавър или магистър по друга тема.
  Ако вече са завършили програма бакалавърска или магистърска степен по тема, свързана с здравни науки, вашата учебна програма ще бъдат разгледани, за да реши дали може да бъде допуснат до програмата директно или, ако трябва да се вземат допълнителни обекти, за да ви отведе до входно ниво. Платка за прием ще вземе окончателното решение на вашия прием.

 • Прием с по-висока професионална квалификация (HBO)
  Студентите с по-висока професионална квалификация се изисква да предприеме програма за предварително магистърска да ги доведе до входно ниво. програма за предварително Учителя в момента е достъпна само за студенти, които са завършили с четири години по-високо професионална програма в: физиотерапия, трудова терапия, хранене и диететика, Mensendieck Therapy, Cesar Therapy, Образна диагностика и лъчетерапия техники, медицински сестри, оптометрия или Устна хигиена ,

 • Индивидуални HBO-бакалаври с други квалификации
  Студентите с по-висока професионална квалификация в друга тема, може да бъде в състояние да вземе индивидуално структурирана програма бакалавърска с изключения. Ако това се отнася за Вас, моля изпратете подробна информация за текущата си програма за обучение, за да ни проучване съветник преди 01 май, включително кратко описание на програмата, темите, които сте направили, а броят на кредити, получени. Въз основа на тази информация, за допускане съвет ще реши дали отговарят на условията за освобождаване.

 • Изисквания владеене на английски език
  VU Амстердам изисква международни кандидати да се явят на тест по английски език владеене на езика.

Студентите, NB, които се нуждаят от виза (MVV) да влизат в Холандия трябва да са издържали теста и са подадени в оригиналния сертификат за изпитване преди 1 юни. Всички други студенти трябва да представят сертификат за изпитване, най-късно преди 1 септември.

Последна актуализация Авг. 2017

За учебното заведение

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,00 ... Научете повече

Vrije Universiteit Amsterdam is an internationally renowned research university founded in 1880. The university offers over 150 English taught programmes at Bachelor’s, Master’s and PhD level to 23,000 students from all over the world. Students and staff of 130 nationalities create a dynamic international academic community. The University distinguishes itself in research and education through four interdisciplinary themes: Human Health and Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World and Governance for Society. Свиване