Магистър по здравна психология

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Магистърската степен по психология на здравето започва студентите по пътя към превръщането им в дипломиран психолог и осигурява обучение по приложения на психологическата теория и изследователски методи.

Магистърската степен по психология на здравето започва студентите по пътя към превръщането им в дипломиран психолог и осигурява обучение по приложения на психологическата теория и изследователски методи.

Акценти

 • Магистърска степен по софтуерно инженерство е специализиран курс, но запазва известна гъвкавост, позволявайки на студентите да преследват други области на компютърните науки заедно със задължителните специализирани модули.
 • Студентите предприемат значителен проект, включващ широкообхватно проучване и значително разработване на софтуер, което води до тяхната дисертация, която им позволява да консолидират и разширят своите специализирани знания и критично мислене.
 • Студентите имат 24-часов достъп до модерни изчислителни лаборатории, снабдени с двойни екранни работни станции и групови работни съоръжения.

След първия семестър студентите по този курс могат да преминат към магистърска степен по напреднали компютърни науки или информационни технологии.

Формат на преподаване

Преподаваната част от магистърската програма включва осем модула: пет задължителни и три по избор от широк обхват. Методите на обучение включват лекции, семинари, семинарни упражнения и практически упражнения. Повечето модули се оценяват чрез практически упражнения и изпити. Размерите на класовете обикновено варират от 10 до 50 ученика.

При пристигането си в University of St Andrews всички студенти ще трябва да завършат езикова оценка след постъпване (PELA). Въз основа на тяхната работа в тази оценка, студентите ще бъдат посъветвани да посещават целенасочени сесии за подкрепа през годината, за да подобрят езиковите и академичните умения. Тази оценка е необходима, но няма да се отчита за окончателната степен на класификация.

Ще бъде назначен и съветник, който ще се срещне с вас в началото на годината, за да обсъди възможностите за избор на модул и е на разположение за подпомагане на всички академични трудности през годината. Определен член на персонала осигурява строг надзор за проекта и дисертацията.

модули

Модулите в тази програма имат различни методи на доставка и оценка.

задължителен

Семестър 1

 • Качество на живота, комуникация и хронични заболявания: качество на живот в здравните заведения и проблемите на грижата за нарастващ брой пациенти в съвременните здравни услуги с хронични заболявания.
 • Теории на здравната психология и промяна в поведението: обхваща контекста и перспективите на здравната психология, включително исторически преглед и актуални теории и подходи в здравната психология.

Семестър 2

 • Биологични системи и развитие: въвежда значението на биологичните и развитието системи за разбирането на възприеманите и действителните здравни статус на хората, включително методи за оценка на поведението на здравето и намеса за промяна на поведението на здравето.
 • Здравна информация, превенция и вземане на решения: въпросите за предоставяне на информация и за решенията, взети от широката общественост за тяхното здравеопазване.
 • Методи за анализ на данни в психологията: усъвършенствано обучение по общи статистики, качествени методи и статистическо моделиране.

Цяла година

 • Общо изследване и професионални умения в психологията: запознава студентите с различните умения и въпроси, които са от значение за академичните психолози, независимо от тяхната специфична област на изследване.
 • Критични инженерни системи: осигурява разбиране на концепциите и техниките за развитие, използвани за критични, социално-технически системи.
 • Софтуерна архитектура: запознава студентите с концепцията за софтуерна архитектура, като помощно средство за проектиране, повторно използване и еволюция на софтуера.

Изследователски проект и дисертация

Учениците ще проведат и докладват за изследователски проект от гледна точка на здравната психология. Проектите могат да включват полеви или лабораторни изследвания.

Изследователският проект ще бъде планиран и в двата академични семестъра и ще бъде написан през лятото. Тя ще включва от два до три месеца събиране на данни и ще бъде написана като дисертация от 5000 думи в подходящ стил на научно списание, която трябва да бъде представена до дата, посочена през август.

На студентите ще бъде назначен ръководител, който ще предоставя насоки по време на етапите на планиране, изследване и писане.

Ако студентите изберат да не попълват изискването за дисертация за магистърска степен по специалността, има налична награда за излизане, която позволява на подходящо квалифицирани кандидати да получат диплома за следдипломна квалификация. Избирайки награда за излизане, ще завършите образователната си степен в края на втория семестър на обучение и ще получите PGDip вместо магистърска степен.

Изброените тук модули са индикативни и няма гаранция, че ще се кандидатират за 2019 година.

Кариери

Студентите, записани в магистърската психология в здравеопазването, продължават възможностите за заетост в психологическите или обществените здравни служби на NHS или се присъединяват към изследователски програми за здравни услуги.

Центърът за кариери предлага индивидуални съвети на всички студенти на преподаван следдипломно обучение и предлага програма от събития, които да помогнат на учениците да изградят своите умения за заетост.

Изисквания за вход

 • 2.1 бакалавърска степен по отличие по психология. Това трябва да бъде признато от Британското психологическо дружество за бакалавърска степен за дипломирано членство (GBC).
 • Ако сте изучавали първата си степен извън Обединеното кралство, вижте международните изисквания за вписване.
 • Владеене на английски език.

Изброените квалификации са показателни за минималните изисквания за влизане. Някои академични училища ще поискат от кандидатите да постигнат значително по-високи оценки от минимума. Получаването на посочените изисквания за участие няма да ви гарантира място, тъй като Университетът разглежда всички аспекти на всяко заявление, включително, където е приложимо, писмената извадка, личното изявление и подкрепящите документи.

Изисквания за прилагане

 • CV
 • лично изявление, обясняващо защо бихте искали да вземете магистърска степен по право и как вашето обучение до днес ви е подготвило за курса (300 думи).
 • извадка от академична работа, включваща управление и анализ на данни (не повече от 2000 думи).
 • две оригинални подписани академични препратки.
 • академични преписи и дипломи.
 • доказателства за владеене на английски език (изисква се, ако английският не е вашият първи език).

финансиране

Отстъпка от последния възпитаник

University of St Andrews предлага 10% отстъпка от таксите за следдипломно обучение на студенти, които имат право да завършат или са завършили Сейнт Андрюс през последните три академични години и започват следдипломна програма в University of St Andrews .

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete Uni ... Научете повече

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete University Guide 2019, and 2nd overall in the UK (Guardian Good University Guide 2019). Свиване