Магистър по здравна администрация

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

  • CRICOS код: 006110A
  • Продължителност: 2 години
  • Код на курса: MC-HLADMN
  • Режим на обучение: на пълен работен ден, на непълно работно време
  • Прием: февруари, юли
  • Местоположение: Пърт
  • Индикативна такса за първата година: 35 600 долара

124363_curtin--health-admin-1600x1067.jpg

Описание на курса

Тези курсове ви предоставят уменията и знанията, необходими за ориентиране към сложността на воденето и управлението на предоставянето на услуги в съвременна здравна среда. Те са предназначени за клиницисти, мениджъри и администратори, които искат да предоставят висококачествени, безопасни и ефективни здравни грижи. Ще разширите знанията и способностите си в области на лидерство и управление, качество и безопасност, здравна икономика, здравна политика, планиране и оценка на здравните услуги и разбиране на сложни здравни системи. В магистърската степен ще придобиете практически опит в рамките на здравна организация и ще завършите изследователски проект, като работите заедно с изследователския персонал или с доставчик на здравни грижи.

Критерии за приемане

  • Бакалавърска степен или еквивалент в подходяща дисциплина *.
  • Трудов стаж в здравната администрация *.
  • Изпълнете изискванията за владеене на английски език на Curtin.

* Ако нямате необходимата квалификация или трудов опит, може да се наложи да предприемете допълнителни мостови единици

Професионална акредитация

Тези курсове са акредитирани от Австралийския колеж по управление на здравните услуги.

Професионално членство

Завършилите могат да кандидатстват за членство в Австралийския колеж по управление на здравните услуги. Завършилите медицинска квалификация могат да кандидатстват и за членство в Кралския австралийски колеж на медицинските администратори. Този курс е класиран на 2-ро място в Австралия и на 27-и в световен мащаб по курсове за управление на здравето (Eduniversal Best Masters Ranking 2018).

Бъдещето на здравната администрация

Системите на здравеопазването по целия свят имат за цел да осигурят безопасно и ефективно здравеопазване на населението. Това обаче става все по-трудно, тъй като здравните системи са изправени пред предизвикателства, свързани с финансовата устойчивост, безопасността и качествената отчетност, променящите се нужди в здравеопазването и бързото развитие на технологиите. Нашите курсове по здравна администрация предлагат на студентите практически умения за лидерство, управление и вземане на решения, които могат да бъдат преведени на различни работни места, което им позволява да ръководят и управляват високоефективни екипи в тази сложна и променяща се здравна среда.

Този курс е класиран на 2-ро място в Австралия и на 27-и в световен мащаб по курсове за управление на здравето (Eduniversal Best Masters Ranking 2018).

За повече информация посетете curtin.edu/hs-pg

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Curtin is an innovative, global university known for its high-impact research, strong industry partnerships and commitment to preparing students for jobs of the future.

Curtin is an innovative, global university known for its high-impact research, strong industry partnerships and commitment to preparing students for jobs of the future. Свиване
Пърт , Дубай , Moka , Сингапур , Miri + 4 Още По-малко