Магистър по епидемиология (магистър)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Тази магистърска програма е уникална във Фландрия. Той ще ви даде знания, умения и компетенции за проектиране и провеждане на независими епидемиологични изследвания, насочени към въпроси по етиология, профилактика, скрининг, диагностика, лечение или прогноза на заболяването (заболяване) или за подобряване или поддържане на здравето.

Съдържание на програмата

Епидемиологията е дисциплината, която изучава появата на свързани със здравето събития и състояния в популациите и се опитва да направи връзки към описателни и / или влияещи характеристики. Тя не се фокусира върху диагностиката и лечението, а върху факторите, влияещи на инфекцията и върху начина, по който болестите се разпространяват. В резултат на това епидемиологията е тясно свързана с областта на общественото здраве.

128929_CampusDrieEikenpreview_CampusDrieEikenGebouw11.jpg

През първата година ще придобиете по -задълбочени познания по епидемиология, статистика и методи на изследване . Ще се запознаете и с практическата страна, като посетите организации в тази област.

През втората година ще инвестирате по-голямата част от времето си в собствените си изследвания за магистърската си теза . Ще се запознаете по-добре с практиката, като предприемете стаж. В курса Обществено здраве, политика и практика ще научите как да приложите теорията на практика.

Нашата цел е да ви предоставим широка основа за работата ви като епидемиолог. Имате обаче шанс да преследвате собствените си, по-конкретни интереси чрез трите песни, които предлагаме:

  • Клинична епидемиология
  • Епидемиология на инфекциозните заболявания
  • Екологична, генетична и хронична епидемиология

Кариера

Епидемиолозите станаха незаменими при проектирането и анализа на приложни медицински научни изследвания, в разработването на политиката за обществено здраве и в образованието. Програмата е добра основа за кариера като приложен клиничен изследовател, потенциално комбинирана с длъжност като медицински специалист. Нашите завършители намират позиции в организации и институции в областта на общественото здраве, във фармацевтичната индустрия (напр. Като сътрудник по клинични изследвания) и в университети.

Защо да изберете UAntwerp ?

„Занятията са малки и съсредоточени и участието е силно препоръчително, особено когато не сте съгласни с конкретна точка в дискусията… По същия начин, в клас може да има разгорещени дебати за това как е най-добре да се запознаете с методологията на определена изследователска тема. нормални и конструктивни.

Много се насърчава независимото обучение. Знайте, че не всичко е предадено на вас. Ще има задачи, при които трябва да научите как да използвате статистически софтуер или техника, която може да не сте използвали преди, и ще има моменти, когато трябва да прочетете сто подходящи публикации, за да излезете с предложение за изследване. Това не е лесна програма и трябва да работиш усилено, за да преминеш.

Бъдете страстни за това, което правите. Това ще направи ученето много по-лесно! ”

Мери Ан Бинуя | Филипини

127170_Epidemiology_1180op361_Fotofiche.jpg

Прочетете препоръка на уебсайта на училището

Последна актуализация Апр. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of o ... Научете повече

The University of Antwerp is ranked 7th in THE Young Universities Rankings 2019: Millenial universities. It has about 20,000 students, which makes it the third-largest university in Flanders. 19% of our student population comes from abroad. Свиване