Магистър по епидемиология следдипломна квалификация

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Добре дошли в международната програма за магистър по епидемиология в Utrecht University . Епидемиологията е научна дисциплина, която все повече се изисква при клинични (човешки, фармацевтични или ветеринарни) изследвания, промишленост и разработване на политики. С „базирана на доказателства медицина“, определяща нови стандарти, са нужни специалисти по проектиране, събиране на данни, анализ и интерпретация на епидемиологични и здравни изследвания. Ние предлагаме високо ниво на образование чрез нашите следдипломни и следдипломни програми и специфични за темата кратки курсове за тези, които искат да разширят знанията си.

Информация за нашата магистърска програма

Програмите за изследователска програма MSc Epidemiology се организират в рамките на Utrecht University в Utrecht University . Целта на магистърските програми за епидемиология е да предоставят на студентите широки знания и практически умения в проектирането, прилагането, количествения анализ и приложението му в човешката или ветеринарната медицина и общественото здраве. Знанията и уменията, придобити на солидна основа за здравни изследвания и програми за контрол на болести, включително приложение в развиващите се страни.

Магистърът по епидемиология се равнява на исканията за регистрация на епидемиолог А и знае три варианта:

MSc Епидемиология (120 EC)

2 години програма за студенти с бакалавърска степен в една от посочените по-долу области.

MSc Epidemiology Следдипломна квалификация, лице в лице (90 EC)

1,5 години програма за студенти с магистърска степен в една от посочените по-долу области.

Магистър по епидемиология следдипломна квалификация, онлайн (90 EC)

3-5 години програма за изследователи / клиницисти, които имат магистърска степен или работят в една от посочените по-долу области. Очаква се бъдещите студенти за магистърска епидемиология (следдипломна квалификация) да притежават диплома в една от следните области:

  • Биомедицински науки
  • Фармацевтични науки
  • медицина
  • Ветеринарна медицина

или степен от университет в или извън Нидерландия, сравнима с нидерландските степени, посочени по-горе. От 1 септември 2018 г. ще можете да участвате в MSc Epidemiology Online .

Тази следдипломна програма се предлага от Utrecht University и Университетския медицински център Утрехт в сътрудничество с MSc Epidemiology и чрез онлайн платформата на Elevate Health. Целта на програмата е да ви предостави широки знания и практически умения в проектирането, прилагането, количествения анализ и приложението му в хуманната или ветеринарната медицина и общественото здраве. Знанията и уменията, придобити на солидна основа за здравни изследвания и програми за контрол на болести, включително приложение в страни с ниски и средни доходи (LMI).

Тази глобално ориентирана програма се фокусира върху компетенциите, от които се нуждаете като епидемиолог: предлага много внимание за изследване, но не само като изследовател - също така ви дава възможност да преценявате научните изследвания и да прилагате резултати от научните изследвания (преминавайки към медицина, базирана на доказателства и базирана на доказателства общественото здраве). Този магистър по 90 ECTS следдипломна квалификация е изключително полезен за всеки, който има медицинско образование или произход от науките за живота. Програмата се състои от основни курсове в областта на епидемиологията и статистиката и 3 песни за специализация:

Клинична епидемиология, ветеринарна епидемиология и обща епидемиология. След като завършите онлайн медицинските курсове, ще проведете изследователския си проект с насоки от ръководител на UU, за предпочитане на ваше място. Подробен курс за преглед можете да намерите тук.

Вариантът лице в лице MSc Epidemiology беше оценен като магистърска програма №1 в Холандското ръководство за избор на майстори 2015! Класирането се основава на студентски оценки (National Student Survey), експертни оценки (доклади за акредитация на NVAO, Холандската и фламандската организация за акредитация) и проценти на дипломиране.

Защо да изберем епидемиология в Utrecht University в Utrecht University ?

Utrecht University домакин на единствения Факултет по ветеринарна медицина в Холандия, Утрехтския институт за фармацевтичните науки (UIPS) и междуфакултетския институт за наука за оценка на риска (IRAS). В допълнение, Научният парк на Утрехт се намира в Utrecht Science Sciences, стратегически съюз между академичните среди, публичните институции, частните организации и правителството, за да стимулира иновациите в здравеопазването на хората и ветеринарите. MSc-Epidemiology-Postgraduate-Online

Последна актуализация Авг. 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Научете повече

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Свиване