Магистър по обществено здраве на зъбите (MDPH)

Общ преглед

Описание на програмата

Курсът на Dundee MDPH може да доведе до практическа или академична кариера в подкрепа на развитието на денталното обществено здраве и намаляване на неравенството в здравето на зъбите.

Този курс е уникален за Шотландия и е съвместен проект между международно известната звеното за изследване на зъболекарските услуги (DHSRU) в Училището по дентална медицина и Медицинското училище в University of Dundee .

Чрез използването на Световната здравна организация (СЗО) Програма за орално здраве "мисли глобален акт на местно ниво", курсът ще ви осигури необходимите знания, разбиране и умения за развитие на кариера в правителствени и национални програми за обществено здравеопазване.

Тази програма се съсредоточава и върху стоматологията, базирана на доказателства, със съдействието на Дерек Ричардс, директор на Центъра за стоматология на базата на доказателства, и проф. Ян Кларксън, Координационен редактор на Cochrane Oral Health Group.

Кой трябва да изучава този курс?

А магистърска степен по дентално обществено здраве (MDPH) е идеалният курс на обучение за тези, които са страстни за намаляване на неравнопоставеността на устната здравето.

Той е предназначен за практикуващи стоматолози, зъболекари и академици с интерес към денталното обществено здравеопазване.

По-специално, има подкрепа за тези, които предприемат този курс по време на обучението, за да станат специалисти или консултанти в стоматологичното обществено здравеопазване в Tayside и на други места.

Кариери

Завършващите кадри на MDPH се занимават с кариера в планирането на здравни услуги, правителствени служби, национални и международни здравни агенции и в академичните среди.

Освен това тази програма ще подобри текущите кариери за зъботехници с научни умения и знания и ще даде широка база от знания за здравето на зъбите, приложими в други области на стоматологичното здравеопазване.

Рокия Алсомали завършва курса по дентално обществено здравеопазване през 2015 г. Работи съвместно с Фонда на Обединените нации за национално население (UNFPA) в Сомалия като обучител за сомалийското здравно демографско проучване.

атестат

Обичам тази програма, защото имаме много близка група хора в класа и едно към едно взаимодействие с професорите, което е невероятно. Второ, имаме звено за изследване на общественото здравеопазване, което работи със СЗО, така че има непрекъснати сътрудничества, които протичат през цялото време.

Така че, ако искате да работите, за да помогнете за подобряване на качеството на общността, това е мястото и това е курсът да бъдете!

ZAINAB KIDWAI, настоящ студент

Изисквания за вход

Кандидатите обикновено се изисква да притежават първокласна или висша степен от втора степен по здравна тема и / или в предмети, включително стоматология, дентална терапия / хигиена, социални науки и медицинска наука. Заявленията ще бъдат разгледани и от други, които, въпреки че не са завършили висше образование, са изключително добре квалифицирани по отношение на старшинството и опита.

Изискване за английски език

IELTS Като цяло
Последна актуализация May 2019

За учебното заведение

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge.

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge. Свиване