Магистър по биомедицинско инженерство

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Преглед

Застаряващото население поставя трудни предизвикателства пред системата на здравеопазването, а биомедицинското инженерство е полезно за намирането на решения за тези предизвикателства. По време на обучението студентите задълбочават своите теоретични знания и развиват своите изследователски умения за развитие и усъвършенстване на оборудването за медицинска диагностика, терапия и здравен мониторинг. Завършилите работят в индустрията на медицинските изделия, изследователските центрове и държавните регулаторни институции.

Защо @KTU?

Международно известни изследвания в областта на биомедицинското инженерство

KTU Институтът по биомедицинско инженерство е международно известен със създаването на приложение на усъвършенствани решения за здравеопазване, използващи електроника, телекомуникации и информационни технологии.

Фокусирайте се върху ефективното използване на технологии в медицината

Съдържанието на програмата е разработено така, че да включва медицинска и практическа научноизследователска работа в лаборатории и по-голямата част от модулите са специално насочени към процеса на ефективно прилагане на технологиите в медицината.

Интердисциплинарни проучвания в два университета

Програмата се преподава заедно с Литовския университет по здравни науки, за да се осигури всеобхватно познаване на биомедицинските науки.

кариера

Студентски компетенции:

  • Систематични знания в областта на биомедицинското инженерство;
  • Познаване на биомедицински електронни устройства и системи;
  • Възможности за проектиране на биомедицинска електроника;
  • Знания за научните изследвания и предприемачеството в биомедицинското инженерство

Студентски умения:

  • Може систематично да разбере контекста на биомедицинското инженерство, регулаторните изисквания на полето, термините на биомедицинската област, инженерните методи, използвани за решаване на проблемите;
  • Може да използва биомедицински инженерни системи и устройства и да извършва техническа поддръжка;
  • Може да прилага подходящи методи, мерки и оборудване за проектиране на биомедицински устройства;
  • Може да подготви изследователски проект и приложение, научна статия в областта на биомедицинското инженерство, да учи в докторантурата.

Изисквания за вход

Умения на английски език

IELTS ≥6,0, TOEFL ≥85, CEFR ≥C1 или еквивалентно

приемливост CGPA Удостоверение за университетска бакалавърска степен

Бакалавърска диплома (или по-висока) с мин. е допустима продължителност от 180 ECTS (3 години на обучение).

Често можете да получите подходящ препис от вашето училище. Ако това не е така, ще ви трябват официални преводи заедно с проверени копия на оригинала.

Документите за квалификация за влизане се приемат на следните езици: английски / руски.

Документите трябва да бъдат легализирани (Апостил) от Министерството на външните работи на страната, в която са издадени документите. Това изискване не се прилага за документите, издадени в ЕС и Беларус, Украйна.

Средна оценка (CGPA)

За повече информация относно тази програма, моля посетете уеб страницата им тук .

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Kaunas University of Technology - KTU - is one the largest technological universities in the Baltics. Known for its linkages with business, leadership in scientific research, flexible interdisciplinar ... Научете повече

Kaunas University of Technology - KTU - is one the largest technological universities in the Baltics. Known for its linkages with business, leadership in scientific research, flexible interdisciplinary study programmes and unforgettable study experience, KTU is fast forwarding to becoming an internationally acknowledged institution of higher education. Свиване