Преведете фундаментални изследвания на биомедицински инженерни решения
Готови ли сте да посрещнете утрешните сложни медицински предизвикателства и подходи? Магистърската програма по биомедицинска технология и физика * обхваща областите медицинска физика, биофизика и клинични технологии. Тази комбинация ще ви научи как да превеждате научните изследвания в основите на физиката, биологията и химията в иновативни решения за биомедицинско инженерство за здравеопазване. Мултидисциплинарен фон като този ще ви осигури идеално за утрешните подходи към медицинските изследвания, при цялата им сложност. Биомедицинските технологии и физика (BMTP) е колаборация между изследователите от научния отдел на VU и медицинските центрове VUmc и AMC (заедно Амстердамския UMC).

Магистърската програма по биомедицински технологии и физика е пряко достъпна за студенти с бакалавърска степен по медицински природни науки и студенти с подобен произход, като бакалавър по биомедицинско инженерство , физика , университетски колеж и BètaGamma . За повече подробности: вижте „Холандски студенти“ и „Международни студенти“ по-долу. Студентите със специалност Medische Beeldvorming en Radiotherapie (MBRT) трябва първо да завършат програмата на началника.

Като студент на магистър, ще имате приблизително една година курсове и една година стажове. Всеки период имате възможност да изберете 2 от 3 предлагани курса, насочени към задълбочаване на вашите физически знания, да научите за моделиране и обработка на изображения, електроника или за предприемачество. Ще научите съвременната клинична практика, проблемите и технологиите, а / о чрез поредица от лекции, предлагани от клиницисти. Можете да изберете за по-фундаментална биофизична посока или за по-клинично прилагана посока. Също така, можете да изберете вариант в научните изследвания, обществото, комуникацията и образованието, които диктуват курсовете през втората година на тази магистърска програма. Важна част от магистратурата са стажовете в изследователските групи в Амстердамския УМК или във ВУ. Тук прилагате знанията си за решаване на научни и реални проблеми от живота и подобряване на практическите ви умения.

Магистърската програма по биомедицински технологии и физика е уникална възможност за студенти, които искат да комбинират научни предмети с практическо приложение и фундаментални изследвания в клинична среда. Пазарните изследвания показват, че завършилите тази програма имат светло бъдеще. Например, вие ще можете да:

  • Разработване на нови възможности и техники за медицинска диагностика и лечение в университет или компания; като този революционен нов начин за проверка в реално време дали мозъчната тъкан съдържа ракови клетки (на холандски)
  • Изследователски начини за прилагане на технологии за лечение на различни заболявания;
  • Работа по изясняване на молекулната основа на различни заболявания;
  • Консултирайте се с компании или болници по въпросите на управлението и медицинското оборудване.


Това ще правите
Магистърската програма по биомедицински технологии и физика е двугодишна програма на стойност 120 ECTS. През това време ще вземете задължителни курсове плюс редица незадължителни курсове. Вашето собствено изследване е важна част от програмата, която бихте могли да извършите в една от участващите изследователски групи. Освен това вие пишете литературна теза по дадена тема в рамките на BTP изследвания и придобивате общи академични умения.

Програма с обучение на:
  • Английски

Прегледайте още 12 курсове в Vrije Universiteit Amsterdam »

Последна актуализация Септември 3, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Септ. 2020
Duration
Редовно обучение
Price
2,143 EUR
за студенти от ЕИП. 14 500 евро за студенти извън ЕС / ЕИП.
По място
По дата